Sivut

torstai 27. joulukuuta 2012

Kevätkausi käyntiin Jyväskylän vierailulla

Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella kahdesti. Kummatkin ovat ottaneet vierasreissuiltaan kolme pistettä matkaansa. Marraskuun alussa Antti Niemi torjui Pelicansille voiton Jyväskylässä ja samaisen kuukauden lopulla JYP haki pisteet Lahdesta Ondrej Pavelecin avauspelissä. Maalivahti tulee taas vaihtumaan, joten lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, tälläkin saralla.

Jere Myllyniemi on Pelicans-maalilla jälleen paljon vartijana. 
© Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/


Avoimien ovien päivät ohi – vai ovatko sittenkään?

Lähtökohdat otteluun ovat lahtelaisten näkökulmasta todella hyvät. Pelicans on ottanut viimeisestä kolmesta pelistä kahdeksan pistettä ja jos katsotaan tarkemmin tulosten sisään, on sieltä havaittavissa selkeä muutos etenkin joukkueen henkisellä puolella. Omaan tekemiseen ja tiukkojen pelien voittoihin on viimein alettu uskoa. Näissä kolmessa pelissä omiin on mennyt vain viisi maalia ja kaverin verkko on heilunut kymmenen kertaa. Valitettavaa todeta tämä, mutta Markus Seikolan ollessa sivussa yhteensä viidestä pelistä tällä kaudella, on Pelicans voittanut näistä peleistä jokaisen. Seikolan on kerrottu potevan flunssaa viime viikkojen ajan. Niinpä, siitä voi tehdä nopeasti kaikenlaisia johtopäätöksiä. J-P Pietilä on tähän mennessä täyttänyt Seikolan tontin loistavasti. Seikola kuitenkin palannee huomenna kokoonpanoon vallitsevan puolustajapulan vuoksi. Myllyniemen ja Pelicans-puolustajien otteita on ollut hienoa seurata viime aikoina. Jere ohjaa äänekkäästi peliä koko ajan ja se tekee puolustajien elämän paljon helpommaksi. Tauko tuli siinä mielessä huonoon saumaan, kun Suikkasen joukot olivat juuri saamassa peliään uomiinsa. Pienen pelitauon jälkeen on taas vaikeampi saada koneita käyntiin, mutta äärettömän tasaisessa SM-liigassa sen on tapahduttava heti ensimmäisessä koitoksessa. Pelicansin alakerta on jatkossakin suurennuslasin alla ja toivon mukaan ovet pysyvät kiinni.

Viilaukset pelisysteemissä alkaneet viimein tuottaa tulosta

Kauden mittaan pelisuunnitelmaa on rukattu puolustavampaan suuntaan. Suikkanen teki tässä täysin oikean ratkaisun, Pelicansin taitotason huomioon ottaen. Pelitavan muuttaminen kesken kauden ei ole mitenkään suositeltava vaihtoehto, mutta nyt se oli tehtävä, melkein pakon sanelemana. Alussa muutos ei tuottanut hedelmää ja pelaajat muistuttivat kentällä ajoittain päättömiltä kanoilta. Nyt pelitapa alkaa iskoistua pelaajien päähän ja tulos on ollut luettavissa taululta. Pisteitä on napsittavakin todella isolla prosentilla, jotta unelma pudotuspeleistä säilyisi elossa.

Perjantain vastustajajoukkue JYPin kone on yskähdellyt viime aikoina ja sitä tiettyä säveltä ei ole tahtonut löytyä etenkään kotipeleissä. Tiiviillä ja kurinalaisella pelillä Pelicans haastaa JYPin, niin kuin kenet tahansa muunkin joukkueen tässä sarjassa. Pussinokkien on vastattava alusta loppuun JYPin vahvuuksiin, kovaan työntekoon ja liikkeeseen. Tätä kautta paras mahdollinen tulos, eli kolme pistettä on saavutettavissa. Mikään muu ei voi olla joukkueen tavoitteena tällä hetkellä.

Katseet kentällä kohdistuvat jälleen maalin suulle. Myllyniemi jatkanee maalilla ja otteiden on jatkuttava varmoina pistetilin kartuttamiseksi. Kokoonpanoon on tulossa pari muutosta sitten viime pelin. Katsotaan huomenna, miten muutokset toimivat ja mikä on Pelikaanin joulunjälkeinen peli-ilme.

JYP-Pelicans pe 28.12. klo 18.30


Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti