Sivut

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Loukkaantumisten runtelema Pelicans huomenna Ässien vieraaksi


Hohhoijaa. Tuntuu jotenkin oudolta ja jokseenkin typerältä, että heti Moskovan turnauksen jälkeen pelataan kaksi peliä ja sitten on taas viikon tauko. Toki pitäähän joulutauko olla, mutta eikö se olisi voinut alkaa jo viime sunnuntaina EHT:n päätteeksi? Kunnioitetaan kuitenkin otteluohjelmaa eikä valiteta enempää.

Ilkka Pikkaraiselta odotetaan maaleja kapeassa hyökkäyksessä.
© Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi


Materiaalin leveys koetuksella

Tiistain HPK-pelistä jäi käteen niin hyviä kuin huonojakin asioita. Aloitetaan huonoilla uutisilla. Huonot uutiset koskevat lähinnä lasarettiosastoa. Kesken HPK-pelin Pelicansin miehistöstä tippui pois Pekka Jormakka ja Danny Richmond. Jormakka loukkasi polvensa ja on sivussa vähintään kolme viikkoa. Richmond sai puolestaan aivotärähdyksen ja tilannetta tarkkaillaan päivä kerrallaan. Näiden aivotärähdysten jälkeen on vaikea arvioida paluu ajankohtaa. Se voi tapahtua jo seuraavassa pelissä tai vasta viikkojen päästä.

Antti Jaatinen loukkasi kätensä harjoituskentällä ja on sivussa kolmisen viikkoa. Suurin takaisku koettiin hyökkäysosastolla, kun Radek Smolenak jätti Pelicansin. Radek suuntaa loppukauden ajaksi Venäjälle. Kokoonpanohuolia on siis valtavasti ja huomenna pitäisi jonkunlainen porukka saada parsittua kasaan. Porin hornankattila on tunnetusti paha paikka vieraille pelata ja siellä ei saa puntti tutista piirun vertaa, mikäli pisteille mielitään. Kimi Koivisto ja Jari Kauppila noussevat huomenna mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Koivisto pelaa huomenna vasta kauden kolmannen pelinsä – tärkeitä näyttöpaikkoja jatkoa ajatellen siis.

Selkäranka ei sanonutkaan ”naps naps”

Löytyy sieltä hyviäkin asioita ennen Ässät-peliä. HPK-matsin ehdottomasti positiivisin asia oli uskominen omaan tekemiseen ja voittamisen halu. Pelicansin selkäranka on tällä kaudella napsunut poikki sangen helposti, mutta tiistaina oli toinen ääni kellossa. Suikkanen psyykkasi joukkuettaan vaihtoaitiossa parhaansa mukaan ja joukkue toteutti pyyteettömästi pelisuunnitelmaa. Kolmas erä oli Pelicansilta hyvä ja ehkä vastustajan pienellä avustuksellakin noustiin lopulta tasoihin sekä voitettiin rankkareilla hyvän flown saattelemana.

Sama tekeminen pitää siirtää taas huomiselle. Pelicans pelaa Porissa täysin suomalaisen pelaajiston voimin. Katsotaan mihin se riittää Porin torstai-illassa. Luvalla sanoen hieman pelottaa.

Ässät-Pelicans to 20.12. klo 18.30.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti