Sivut

torstai 20. joulukuuta 2012

Pelicans-hyökkääjät syyskaudella osa 2


Seuraavaksi kakkososa tulille. Sehän näyttäisi olevan Vili Sopasen, Tommi Paakkolanvaaran, Jarkko Immosen ja Janne Tavin aika nousta valokeilaan. Heidänkin otteet ovat olleet todella alavireisiä, seuraavassa lisää siitä.

Suluissa ottelut, maalit, syötöt, pisteet, plus-miinuspisteet, rangaistusminuutit sekä peliaika.

Pelicans odottaa Tommi Paakkolanvaaralta isompaa panosta hyökkäyksessä.
© Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/


15 Vili Sopanen
(7, 0+3=3, +1, 4, 13.25)

Sopanen pelasi kauden ensimmäisen pelinsä vasta 27.11. JYPiä vastaan. Vili loukkasi pahasti polvensa viime kevään finaaleissa, niin ikään, JYPiä vastaan ja on ollut siitä lähtien kuntouttanut polveaan. Kova työnteko ja etenkin kärsivällisyys ovat tuottaneet hedelmää ja mies on nyt täydessä kunnossa. Pelit eivät ole lähteneet Vilin kannalta odotetusti liikkeelle ja hän on joutunutkin välittömästi monen kannattajan hampaisiin. Sopanen on aina tunnettu kentällä pehmeänä, kontakti arkana ja ajoittain pelin ulkopuolella hiihtelevänä hyökkääjänä. Sopanen on aina kuitenkin tehnyt hyviä maalimääriä. Viime kaudella virtuoosi Hodgmanin vierellä syntyi mukavat 21 kihausta, mikä on Vilin yhden kauden maaliennätys. Nyt maaleja ei ole tullut kappalettakaan ja se valitettavasti heijastuu pitkänhuiskean Sopasen kaikkeen tekemiseen jäällä. Sopasen kaltainen pelaaja elää maaleista. Kaikille tulee heikompia jaksoja, se on selvä, mutta se erottaa jyvät akanoista, kuka pystyy pitämään maalittoman putkensa mahdollisemman lyhyenä. Toisin sanoen maaleja syntyisi tasaiseen tahtiin, eikä isoissa ryppäissä. Pelicansin kannattajana toivon Sopaselta pikaista onnistumista maalin muodossa, muuten homma käy tukalaksi ja putki voi venyä todella pitkälle. Tiistain HPK-pelissä Sopanen sai ensimmäistä kertaa kunnolla ylivoima-aikaa ja niin pitääkin.
Pelicans tarvitsee Sopasen maalivainua, joka ainoassa pelissä.

20 Tommi Paakkolanvaara
(32, 4+12=16, 0, 8, 18.13)

Ei vieläkään, ei taaskaan, ei sitten niin millään. Oliko tämän kauden alku Tommi Paakkolanvaaralle viimeinen, kun hän sai pelata ykkös/kakkoskentän keskellä? Moni kannattaja on varmasti todella pettynyt ”Paakkiksen” alkukauteen. Ihmisiä on ehkä sokaissut liikaa Paakkolanvaaran viime kauden näppäryys ja juonikkuus nelosen keskellä. Miksei kaikki siis toimisi samalla lailla ykkösvitjassa, kun olisi vielä paremmat laituritkin vierellä? Ei se vain niin mene. Tommi siirtyi Pelicansiin kaudeksi 2010-2011, jolloin nykyinen kapteenimme pelasi isossa hyökkäävässä roolissa tehoin 3+14. Viime kaudella nelosessa syntyi tehot 11+11. Tilastoja ei koskaan pitäisi tuijotella liikaa, mutta tässä tapauksessa nämä antavat hyvää osviittaa totuudesta. ”Paakkis” on SM-liiga parhaita neloskentän hyökkääjiä. Vahva pelinopeus, hyvät luisteluominaisuudet ja pehmeät kädet tekevät hänestä hieman monipuolisemman ”jarrukentän” sentterin. Paakkolanvaara ei ole koskaan onnistunut kunnolla hyökkäävissä kentissä, ja syy tähän on aikalailla selkeä. Paineensietokyky. Käsistään taitavalle Kärppä-kasvatille on helppoa kaavailla esimerkiksi kakkoskentän roolia, mutta mies ei ole henkisesti valmis niinkään suureen tonttiin. Pidän tämän kauden pisteitä (16) kohtuu hyvänä suorituksena, koska en itse odottanut ”Paakkikselta” ihmeitä.
Pelicans-kapteenin kypärän väri vaihtuu tänään kultaiseksi, kun Ässät saa vieraita Lahdesta. Radek Smolenak kantoi koko alkukauden kultaista pottaa päässään, joten Tommi Paakkolanvaaralla on nyt isot saappaat täytettävänään.

23 Jarkko Immonen
(24, 2+6=8, -5, 4, 15.22)

Angelo Espositon ja Ryan O’Marran osoittauduttua hutikudeiksi, sysättiin Jarkko Immoselle liiankin isot paineet. Immosen kauden ensimmäinen kuukausi meni olkapäätä parannellessa, eikä mies ole kohtalaisen harjoituskauden jälkeen päässyt enää samalle tasolle. Tehot 2+6 puhuvat puolestaan. Hyvänä pelintekijänä tunnettu Immonen ei ole kyllä saanut sen luokan kavereitakaan rinnalle, että voitaisiin haaveilla isoista tehomääristä. ”Jake” on mielestäni hieman arka pelaaja ottamaan vastuuta. Hän ei välttämättä uskalla tehdä kentällä yhtä juonikkaita asioita kuin mitä treeneissä nähdään. Parina edelliskautena hyvin toiminut Tavi-Immonen-Sopanen ei ole pystynyt nyt tekemään maalin maalia. Hanat aukeavat ennemmin tai myöhemmin, joten niitä odotellessa.
Jarkko Immonen hurmaa kaukalossa monipuolisuudellaan ja on loistava kolmoskentän hyökkääjä SM-liigaan.

24 Janne Tavi
(32, 6+5=11, -2, 4, 14.03)

Perusvahvaa duunia illasta toiseen, ei loista eikä petä. Pikkumusta löytää tiensä maaliin Tavin lavasta aina silloin tällöin. Pelaa vain väärässä roolissa kakkoskentässä tällä hetkellä. Toisaalta, se nyt on vähän pakko peluuttaa taveja ylemmissä kentissä, kun ei ole muitakaan. Maalisarakkeessa voisi olla osumia puolisen tusinaa lisää, mutta Tavi hukkaa perinteisesti parhaat maalintekopaikat hätäilyllään. Maaleja ei kannata odottaa keväälläkään, mutta katsotaan, jospa mies rikkoisi kahden kauden takaisen yhden kauden maaliennätyksensä (12 maalia). 


Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti