Sivut

lauantai 22. joulukuuta 2012

Pelicans-hyökkääjät syyskaudella osa 3

Joulu alkaa tulla jo armotta vastaan, joten tässähän on alettava pistämään isompaa vaihdetta silmään, että sää kaikki hyökkääjätkin analysoitua ennen aattoa. Otetaan taas neljän hyökkääjän rypäs käsittelyyn. Pekka Jormakka, Timo Pärssinen, Jari Kauppila ja jo kenkää saanut Lee Goren seuraavina vuorossa.

Suluissa ottelut, maalit, syötöt, pisteet, plus-miinuspisteet, rangaistusminuutit sekä peliaika.

Pekka Jormakan alkukausi on ollut sangen lennokas.¨
© Miro Pesonen


25 Pekka Jormakka
(32, 8+11=19, -7, 6, 15.14)

Takana hyvä alkukausi.  Loukkasi valitettavasti polvensa alkuviikon pelissä HPK:ta vastaan ja on sivussa ainakin kolme viikkoa. Jormakka muodosti alkukaudella Smolenakin kanssa varsin toimivan yhdistelmän. Pääsääntöisesti Jormakka syötteli ja Smolenak iski limppuja reppuun. ”Jore” on pistänyt alkaudella jo yhden kauden maalinennätyksensä uusiksi. Uusi luku on tällä hetkellä kahdeksan. Maaleja voisi olla rutkasti enemmän, mutta Jormakan rajalliset viimeistelytaidot tulevat tässä vastaan. ”Jore” tuottaa monelle puolustajalle harmia nopeudellaan ja ketteryydellään, mutta yleensä se viimeinen ratkaisu, tässä tapauksessa laukaus, on heikko. Jormakka on melko hyödytön pelaaja kiekottomana ja hänen suurimmat vahvuudet löytyvätkin suunnanmuutoksista ja vastahyökkäyspelistä. Mikäli Jormakka ei olisi nyt loukkaantuneena, olisi hän Pelicansin kultakypärä. Toivon mukaan vamma ei ole vakava ja tämä ilopilleri nähdään jäällä jo tammikuussa.
Pekka Jormakka on nimittäin Kai Suikkaselle todella tärkeä työkalu jalkanopeudellaan.

27 Timo Pärssinen
(33, 7+6=13, -12, 24, 13.52)

Pärssistä vuosia kiusanneet selkävammat näyttäisivät olevan taakse jäänyttä elämää. Kauden peliesityksistä ”Pärää” ei voi liiemmin kehua, vaikka mies Pelicansin kolmanneksi paras maalintekijä onkin. Harjoituskaudesta lähtien Pärssisestä on jäänyt hieman veltto kuva. Tuskin kukaan harjoituskaudella ns. sata lasissa pelaa (paitsi try-out ukot), mutta Pärssinen oli silloin niin flegmaattinen kuin voi vain olla eikä sitä pelaamisen poltetta ole täysin näkynyt nyt liigapeleissäkään. Pärssisen parhaat vuodet jääkiekkoilijana ovat takanapäin, se on selvä. ”Pärä” on tällä hetkellä hyvä kolmosen laitahyökkääjä liigaan, eikä yhtään sen enempää. Pärssinen hankittiin myös Lahteen silmällä pitäen Pelicansin ylivoimapeliä, mutta todellisuudessa hän on ollut luotettava pelaaja alivoimalla, eikä ylivoimalla ole syntynyt tulosta. Jalka alkaa myös painaa vääjäämättä, joten tälläkään saralla Pärssinen ei ole täysin Suikkasen permanenttiin sopiva pelaaja.
Toimistolle pientä kritiikkiä siitä, kun Pärssisen kanssa solmittiin viime keväänä välittömästi kahden vuoden pahvi. Timo Pärssinen menee ensi kaudellakin kolmosessa, mutta ei yhtään sen isommassa roolissa.

30 Jari Kauppila
(23, 0+5=5, -14, 36, 10.49)

Käsittämätön hankinta, vaikka hyvin sujuneen harjoituskauden jälkeen ehdittiinkin luulla muuta. ”Kake” pelasi viime kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 47 peliä maaleitta. Syöttöpojoja siellä kertyi 18 kappaletta, mutta onhan tuo silti aivan järjettömän heikko suoritus. Kauppila oli tosiaan harjoituskaudella energinen ja iski pari tärkeää maaliakin näissä peleissä. Loppukesällä harjoituksissa ”Kake” jätti monet taakseen luistelukilpailussa ja mies on ennen kaikkea fyysisesti hyvässä kunnossa. Kauppila ei ole Lahdessakaan vielä saanut maalihanoja auki, eikä se ole kieltämättä ollut lähelläkään. 38-vuotiaan pelurin pelinopeus ja pelinymmärrys ei ole enää parhaiden vuosien tasolla. Kauppila on usein vaikeuksissa omalla alueella vartioitavien miestensä kanssa, ja siksi myös heikko plusmiinus-saldo puhuu puolestaan.
Loppuun vielä fakta: Jari Kauppila ei ole enää SM-liiga tason pelaaja.

37 Lee Goren
(13, 4+8=12, +1, 30, 18.28)

Pelaamissaan peleissä Goren oli ailahtelevainen, epätarkka, mutta ajoittain myös hyvin tehokas. Pelicans ei ollut kuitenkaan tyytyväinen Gorenin panokseen ja loppu onkin historiaa. Sähköpostiin pamahti syksyllä Pelicansin tiedotus Lee Gorenin potkuista. Olin suorastaan järkyttynyt ja siinä tilanteessa en paljoa kiitosta toimistolle jaellut. Paras hyökkääjämme alkukaudella oli pistetty pihalle. Saatuani hetken pureskella asiaa, tulin siihen tulokseen, että ehkä tämä olikin kannattava siirto. Goren on tunnettu ongelmapelaajana ja hänen sekä Pelicansin valmennuksen välillä on ollut pakko olla erimielisyyksiä. Goren oli Pelicansin kallein mies ja hän ei pelannut odotusten mukaisesti, eikä ollut hitailla jaloillaan sopiva Suikkasen joukkoihin. Onneksemme Goren löysi itselleen uuden seuran Ruotsista, Linköpingistä, joten Pelicansin ei tarvitse maksaa Gorenin palkkaa kauden loppuun asti.


Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti