Sivut

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Pelicans-hyökkääjät syyskaudella osa 5

Alun perin lupailin hyökkääjistä kuutta osaa, mutta sainkin mahdutettua nämä hyvin viiteen. Viimeistä viedään. Estradilla Joni Isomäki, Radek Smolenak sekä Kimi Koivisto.

Radek Smolenak jätti lähdöllään Pelicans-hyökkäykseen valtavan aukon.
© Miro Pesonen


Suluissa ottelut, maalit, syötöt, pisteet, plus-miinuspisteet, rangaistusminuutit sekä peliaika.


61 Joni Isomäki
(6, 0+0=0, -3, 2, 9.22)

Ei käy Isomäkeä kateeksi tällä hetkellä. Mies mursi kätensä kauden kolmannessa pelissä ja heti kuntoutumisen jälkeen tuli uusi vamma, joka on pitänyt hänet pitkään pois peleistä. Isomäki ei Pelicansille kovin tärkeä pelaaja ole, mutta kylläkin loistava ringinleventäjä. Kookkaan Isomäen vahvuudet tulevat esiin omalla puolustusalueella. Heinolassa suurimman osan urastaan viettänyt Isomäki on loistava blokkaamaan kiekkoja ja tästä syystä arvostan miehen korkealle. Hyökkäyspäässä Isomäki suojaa kiekkoa mallikkaasti kropallaan ja tekee tilaa vierustovereilleen. Tervehdyttyään Isomäki nousee suoraan Pelicansin neloseen ja voitte olla varmoja, että tämä mies ei meitä petä.

70 Radek Smolenak
(32, 18+10=28, -2, 22, 19.29)

Pelicansin alkukauden suurin onnistuja. Smolenakin tärkeyttä ei voi liioitella lahtelaisten hyökkäyspelissä ja ennen kaikkea maalinteossa. Pari heikompaa jaksoakin oli, mutta Radek pystyi kaiken kaikkiaan todella tasaiseen suorittamiseen, mikä nostaa miehen arvoa entisestään. Smolenakissa on valitettavasti hieman mielialapelaajan vikaa. Silloin, kun pelihuumori on korkeimmillaan ja pelaaminen maistuu, on vähintään yksi maali/peli selviö. Kolikolla on myös kääntöpuolensa. Ajoittain tshekki-laituri hortoilee pelin ulkopuolella parikin peliä putkeen ja silloin Smolenak on joukkueelle kuin joukkueelle täysin hyödytön. Smolenak on todella monipuolinen pelaaja, vaikkei sitä heti uskoisikaan. Alivoimapelaaminen kuuluu nimittäin myös Radekin vahvuuksiin, vaikka mies ei ole tällä kaudella liiemmin alivoimavastuuta saanut. Syytä tähän ei tarvitse pitkältä etsiä. Liigan maalipörssin ykkössijaa jakavan Smolenakin suurimmat vahvuudet ovat kuitenkin hyökkäysalueella, eikä ketään pelaajaa jokaiseen rooliin voi istuttaa, se on selvä. Ei ole mitään järkeä peluuttaa pelaajaa puhki, ellei halua pelaajan suoritustason heikkenevän.
Smolenak solmi ennen lähtöään Pelicansin kanssa kaudet 2013-2015 kattavan sopimuksen. Sopimus sisältää KHL-pykälän. Voiko ulkomaalaispelaaja enää tätä hienompaa elettä tehdä? Tuskin.
Smolenak pelaa kevätkauden Torpedon riveissä. Kannattajien ykkössuosikki lupaili palaavansa Pelicansiin kesällä, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Onnistuessaan Venäjällä, on varmasti jatkoa luvassa eikä mies Lahteen palaa. Mikäli Radek Venäjällä jatkaa, saa Pelicans tästä mukavan siirtokorvauksen, joten tilanne on sen kannalta hyvä.
Radek Smolenak rakastaa aikaansa Lahdessa ja myös rakkaus faneja kohtaan on jotain todella suurta. Tämä tekee Smolenakista yhden Pelicansin historian hienoimmista pelaajista, ainakin ulkomaalaispelaajista.

88 Kimi Koivisto
(3, 0+0=0, -1, 0, 6.06)

Ei ole vielä päässyt sisään liigajoukkueeseen. Muutamassa pelissä tulleilla jämäminuuteilla ei liiemmin juhlita, eikä pelaajalta voi minkäännäköistä tulosta näissä odottaakaan. Kausi on ollut Koivistolle hankala ja nuorimies on varmasti tyytymätön omiin esityksiinsä. Peliitoissa pelejä on kertynyt 11 ja Pelicansin A:ssa kaksi kappaletta. Sen on varmaan Koivistokin huomannut, että Suikkanen ei kauheasti näitä nuorempia pelaajia suosi. Näin pelit liigassa jäävät loppukaudellakin vähiin.

Eiköhän nyt rauhoituta joulun viettoon ja palataan asiaan ensi viikolla pyhien jälkeen.

Iloista Joulua kaikille!

Aleksi Salonen

3 kommenttia: