Sivut

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Pelicans-puolustajat syyskaudella osa 3

Kolmas ja viimeinen osa Pelicansin puolustajista. Näilläkään herroilla ei ole kovin ruusuisesti mennyt, mutta löytyy sieltä pari onnistujaakin. Kaksi suureen rooliin hankittua puolustajaa ja kaksi peruspakkien peruspakkia. Ns. isoista hankinnoista toinen pettänyt pahemman kerran, toinen taas pelasi hyvin ennen loukkaantumistaan.

Puolustajat loistavat poissaolollaan, joten Pavelec on päättänyt hoitaa heidänkin tonttinsa.
© Miro Pesonen

Pelaajat pelinumeron mukaisessa järjestyksessä.

Suluissa ottelut, maalit, syötöt, pisteet, plus-miinuspisteet, rangaistusminuutit sekä peliaika.


36 Danny Richmond
(28, 2+6=8, -4, 28, 22.11)

Hinta-laatu-suhde ei oikein täsmää Richmondin kohdalla. Hankittiin Lahteen isolla rahalla, eikä ole missään vaiheessa vastannut odotuksia. Pelicans-johto kuvaili kesällä Richmondia yleispuolustajaksi, jonka vahvuudet on puolustuspelaamisessa. Kiekkokansa kaavaili Richmondista Järvisen korvaajaa, mutta totuus on että siinä on kaksi täysin erilaista pelaajatyyppiä.  Jo harjoituskaudella nähtiin, että nyt taidettiin saada vääräntyyppinen pelaaja kuin mitä haettiin. Jenkki-pakin vahvuudet ovat mailankäsittelyssä ja teknillisesti taitavassa luistelutyylissä. Omalla puolustusalueella Richmondilla on suuria vaikeuksia saada vastustajat pidettyä pois maalintekosektoreilta, toisin sanoen maalin edestä. Mies pelaa jatkuvasti jäähyn rajamailla ja menettää todella nopeasti hermonsa, jos homma ei natsaa. Richmondin soolohyökkkäysyritykset koko kentän läpi kertovat selkeästi pelikurin puutteesta ja toisaalta epäorganisoidusta pelistä. Danny ei pelaa joukkueelle.
En aseta Richmondille mitään odotuksia loppukaudelle. Sopimus Pelicansin kanssa päättyy keväällä. Onneksi.

40 Antti Ylönen
(26, 0+4=4, -2, 10, 19.13)

Hoitanut hommansa hyvin. Värvättiin kuudenneksi tai seitsemänneksi pakiksi, joten on täyttänyt tonttinsa odotuksiin nähden. ”Upi” on Suikkasen palapeliin varsin sopiva palanen energisyydellään ja luisteluvoimallaan. Ylösen rooli on vaihdellut pelistä toiseen liikaa. ”Upi” on ommillaan kolmosparissa ei niin isoilla peliminuuteilla. On selkeästi pelaavan kuuden puolustajan joukossa saadessaan pelata omilla vahvuuksillaan. Ylösen tienestit kaudessa eivät päätä huimaa, joten on tälläkin saralla käyttökelpoinen.

43 Antti Jaatinen
(24, 0+3=3, -1, 12, 17.22)

En viitsi tässä parjata Jaatista kauheasti, vaikka ehditte ehkä jo odottaa täystyrmäystä. Jaatinen oli alkukaudella umpisurkea, mutta otteet ovat sittemmin parantuneet ja mies on ohittanut jo parikin pakkia pelaajahierarkiassa. Uskon vahvasti, että Riku-Petteri Lehtosella (Pelicans-valmentaja, pakkien peluuttaja) on lusikkansa mukana tässä sopassa positiivisessa muodossa. Jaatinen on saanut pelata mukavalla paikalla, kokeneen Latvalan rinnalla. Luistelunopeus ja- tyyli kun saataisiin uudelle tasolle, niin tässä olisi hyvä puolustaja SM-liigaan. Luistelu on nykyajan kiekossa niin isossa osassa, että jos et sitä hallitse olet niin sanotusti turhake. Jaatinen on ollut kevättä kohti mentäessä umpisurkeassa Pelicans-puolustuksessa kohtalaisen hyvä, mutta en silti voi käsittää tätä hankintaa.
Halvalla saatiin, mutta olen tässä pohtinut, että mitä me oikeastaan saimme?

44 Jonas Junland
(5, 1+1=2, -3, 6, 21.08)

Tuli kesken kauden KHL:stä, Barys Astanan riveistä Lahteen. Ura Pelicansissa ei ehtinyt kauaa kestää, kun solisluu meni sököksi ja samalla miltei koko kausi. Junlandin odotetaan palaavan vielä loppukaudesta mukaan kaukaloon. Pelillisesti Junland toi saman tien ryhtiä Pelicansin puolustamiseen ja samalla koko viisikkopeli koki hienoisen parannuksen. Monipuoliselle puolustajalle on aina käyttöä ja sitä Junland pelaamissaan otteluissaan oli. Kahdessa viimeisessä pelissä Junland oli yllättävän veltto eikä pelaaminen meinannut maistua. Tiedä sitten mistä tämä johtui. Tarttuiko muiden pelaajien flegmaattisuus suoraan kättelyssä Junlandiinkin?
Heti viiden ottelun jälkeen kansa olisi tarjonnut välittömästi Junlandille jatkosopimusta, mutta ei ruotsalaispuolustaja sentään niin hyvin pelannut. Lisää näyttöjä on saatava ennen kuin voidaan miettiä jatkoa.


Aleksi Salonen (@_AleksiSalonen)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti