Sivut

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Pelicans-puolustajat syyskaudella osa 2

Syksy oli Pelicansille todella pitkä ja tässä kakkososassakaan on vaikeahkoa antaa puhtaita papereita kenellekään pelaajalle. 

Tämänkaltainen tilanne on ollut valitettavan tuttu näky Pelicansin maalilla. Maalivahti jätetty yksin, eikä puolustajia näy.
© Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Pelaajat pelinumeron mukaisessa järjestyksessä.

Suluissa ottelut, maalit, syötöt, pisteet, plus-miinuspisteet, rangaistusminuutit sekä peliaika.

12 Joonas Hurri
(11, 2+2=4, +3, 4, 18.47)

Pre-season ja kauden alku meni täysin piloille solisluuvamman vuoksi. Hurri on pelannut tällä kaudella liigaa 11 peliä ailahtelevin ottein. Vastuuta Joonas on saanut ihan mukavasti pelaamissaan peleissä, mutta tuntuu että tässäkin kohtaa valmennus ei oikein suosi näitä nuoria oman kylän poikia. Nurminen luonnehti Hurria viime keväänä varmaksi peruspuolustajaksi. Mielestäni Hurri on ennemminkin monipuolinen, jopa hyökkäyspelaamiseen orientoitunut puolustaja. Taitava luistelutekniikka ja oivaltavat syötöt puoltavat tätä. Pienestä koostaan huolimatta Hurri pystyy kovaan fyysiseen peliin. Nuorimies viihdyttää usein yleisöä piinkovilla lonkkataklauksillaan. Hurri on Pelicans-puolustajista ainoa, jonka tehotilasto on plussalla. Tälle on pakko antaa jonkin verran arvoa tässä joukkueessa.
Antaisin loppukaudesta Hurrille reilusti vastuuta ja myös erikoistilanne-aikaa.
Tästä pojasta kuullaan vielä.

22 Markus Seikola
(28, 4+4=8, -7, 28, 22.40)

Viime kaudella yhteensä 32 pistettä nakuttanut Seikola on ollut tällä kaudella kuin varjo entisestään. Seikola oli viime kaudella hienoinen pettymys, niin mitä hän on ollut nyt. Katastrofi. Nykyään AHL:ssä pelaava Joonas Järvinen oli viime kaudella ”Seikon” tuki ja turva. Ilman Järvistä Seikola ei olisi kyennyt noin kovaan pistemäärään ja tehotilastoon. Alamäki lähti liikkeelle jo viime kevään pudotuspeleistä, jossa Seikola oli nollalla maalillaan ja kurittomuudellaan Pelicans-puolustuksen heikoin lenkki. Nyt Seikolan vierellä on kokeiltu jokaista eri pelaajatyyppiä ja pelaajaa, mutta mikään ei tunnu toimivan. Viime pelissä Seikola istui katsomon puolella jaa kuinka ollakaan, Pelicansin puolustuspelaaminen oli heti paljon määrätietoisempaa ja taistelutahtoisempaa. Valmennus on luottanut liikaa Seikolaan ja katsonut pelkästään nimeä selässä. Elleivät otteet parane, valmennuksen on uskallettava jättää Seikola pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Ei voi katsoa nimiä selässä, pelipaikka on ansaittava. Valmennus on varmasti keskustellut pitkään itseluottamuksen menettäneen Seikolan kanssa. Sopii todellakin toivoa, että vilttikomennus olisi herätellyt Seikolaa.
Pelicans nimittäin tarvitsee Seikolan ylivoimaosaamista huipputärkeissä kevään peleissä.

26 Jan Latvala
(31, 5+6=11, -8, 10, 20.08)

Ei toppi, mutta ei oikein floppikaan. Niin kuin koko joukkueen, ovat Latvalankin otteet olleet sangen vuoristoratamaisia. ”Laden” alkukauteen mahtuu huippupelejä, mutta myös pelejä, jolloin vastustajat eivät pysy pihdeissä ja kiekollinen pelaaminen on epävarmaa. Latvala löytyy SM-liigan puolustajien pistepörssissä sijalta 22 ja tehojen puolesta kausi on ollut OK. 
Tämä herrasmies on kevään lapsia, joten tasonnostoa on odotettavissa kevään peleissä.


Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti