Sivut

perjantai 28. joulukuuta 2012

SaiPan kaatoon neljän pelin voittoputkessa

Seuraavassa pientä raporttia voitokkaasta JYP-pelistä ja hieman ennakkoa lauantain kotipelistä SaiPaa vastaan.

Pelicans haki tänään Jyväskylästä kaksi pistettä. Peli meni jatkoajalle asti, jossa Pelicans hyödynsi ylivoimansa Pekka Saarenheimon maalilla. Peli oli todella tasainen, mutta Pelicans oli tänään piirun verran parempi ja ansaitsi näin voittonsa. Hiukan jäi kuitenkin harmittamaan yhden pisteen menettäminen täydestä potista. Jokainen peli on jatkossa Pelicansille kuin kuuden pisteen ottelu ja jokaisessa pelissä pitää tavoitella vain ja ainoastaan voittoa. Viimeiseen pudotuspelipaikkaan, eli kymmenenteen sijaan, on nyt matkaa 11 pistettä. Ero on kurottavissa, mutta se vaatii valtaisaa pistesaldoa kevään peleistä.

Uusia ratkaisijoita alkanut viimein löytyä

Avauserä Jyväskylässä meni Pelicansin osalta konetta käynnistellessä. Toisessa ja kolmannessa pussinokat ottivat lievästi tahtipuikon itselleen ja veivät peliä ajoittain näyttävästi. Pelicansin ykkös –ja kakkoskentät ottivat nyt sitä roolia, mitä hyökkääviltä kentiltä odotetaan. Ässät-pelissä Janne Tavi teki voittomaalin ja mies onnistui tänäänkin maalinteossa kauden kahdeksannella maalillaan. Tavi hukkasi tapansa mukaan myös tukun hyviä paikkoja, mutta pidän silti miehen pelillistä panosta hyvänä. Vili Sopanen alkaa myös saada juonesta kiinni, ja hän pelasikin tänään kauden parhaan pelinsä. Syöttöpisteitä Vilille kertyi kaksi kappaletta, mutta maali sai vielä odottaa itseään. Huomenna uusi yritys SaiPaa vastaan. Pekka Saarenheimo jatkoi suhteellisen tehokkaita otteitaan ykkösen keskellä, iskien Pelicansille elintärkeän maalin jatkoajalla. Maalissa Jere Myllyniemi pelasi jälleen kerrassaan mainion ottelun, joten kiitosta pitää jakaa myös sinne suunnalle. Angelo Esposito palasi loukkaantumisensa jälkeen kaukaloon, mutta mies jatkoi siitä mihin ennen loukkaantumistaan jäi. Tehotonta ja huolimatonta pelaamista. Onneksi Italian passin omaavalla pelaajalla on pieni palkkapussi.

Pelillisesti päättynyt JYP-peli ei tuonut suurta muutosta viime viikon torstain Ässät-otteluun. Pelicans jaksoi luottaa omaan tekemiseen alusta loppuun asti, eikä lannistuttu parista takaiskusta huolimatta. Henki on joukkueessa todella hyvä ja se on aistittavissa viisikkopelissä. Etäisyydet pysyvät lyhyinä ja maltillisena eikä haeta mitään sellaisia ratkaisuja mihin kädet eivät riitä. Alkukaudella sorruttiin jatkuvasti yliyrittämiseen, mistä johtuivat vaaralliset kiekonmenetykset kriittisimmissä paikoissa.

Pelicansin pelillinen ilme on nyt kiitettävällä tasolla. Voittoja on helppo ennustaa myös tulevissa peleissä.

SaiPa sytyttää aina

Lauantai-ilta. Lähes täysi tupa. SaiPa vastassa. Voittoputki. Ja vielä musta pelipaidat. Mitä hieno kiekkoilta enää tarvitsee? Huomisessa Pelicans-SaiPa-pelissä on kaikki edellytykset hienolle tapahtumalle. Lappeenrannasta on tulossa huomenna Lahteen kiekkokansaa yli 300 silmäparin verran, joten kisa katsomonherruudesta käy myös kuumana.
Pelicans tulee peliin varmasti kovalla intensiteetillä, allaan neljän pelin voittoputki. Mitään muutoksia ei nyt kannata tehdä, kokoonpanossa eikä pelillisestikään. En näe mitään estettä sille, ettei liigakolmonen Saipa kaatuisi koko 60 minuuttia kestävällä tehokkaalla joukkuepelaamisella. SaiPa otti edellisessä pelissä kuokkaan Bluesilta, joten sielläkin suunnalla halutaan varmasti lähteä uuden vuoden viettoon voitto kaulassa.

Pelicans – SaiPa la 29.12. klo 17.00.


Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti