Sivut

lauantai 22. joulukuuta 2012

Tauolle maistuvassa kolmen pelin voittoputkessa


Viikko lähenee loppuaan ja Pelicans voi lähteä kinkun syöntiin levollisin mielin. Mennyt viikko oli pelillisesti ja tuloksellisesti Pelicansille erinomainen. HPK kaatui tiistaina kotona kelpo esityksellä ja torstaina oli Ässien vuoro todeta lahtelaisjoukko paremmakseen. Pistesaldo karttui viidellä pisteellä ja matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on kymmenen pistettä. Eroa viimeisenä olevaan Ilvekseen on nyt kuusi pistettä. Ratkaisevan tuntuinen ero Ilvekseen on mahdollista tehdä tammikuussa, kun joukkueet kohtaavat peräti neljä kertaa.

Markus Seikolan ruuti on ollut märkää. 
© Miro Pesonen


Vapaamatkustajat sivussa – peli heti jämäkkäämpää

Pelicans on ollut viimeisessä kolmessa pelissään hallitsevampi osapuoli jokaisessa näistä ja on ansainnut voittonsa. Etenkin puolustuspeli on ollut todella tiivistä ja maalivahti on antanut joukkueellensa mahdollisuuden voittoon joka ilta. Pavelecin lähdön jälkeen Myllyniemi on ottanut torjuntavastuun ja on pelannutkin mainiosti. Mies näyttää saaneen Mestis-reissunsa aikana itseluottamuksensa kuntoon, ja sen kyllä huomaa kentällä.
Markus Seikola ei ole palannut Pelicansin kolmessa viimeisessä voitokkaassa pelissä. Asennevammaisen ja itseluottamuksen menettäneen Seikolan poissaolo on näkynyt pussinokkien puolustuksessa ainoastaan positiivisena asiana. Ei ole jatkossakaan mitään järkeä heittää ”Seikoa” kentälle, ellei sitten pakonsanelemana. Myöskään Richmond ei palannut Porissa, minkä näen myös positiivisena asiana.

Smolenak pakkasi kamansa – siirrosta löytyy myös hyvät puolensa

Kyllä. Luitte oikein. Radek Smolenak jätti lähdöllään Pelicansiin sellaisen aukon, jota kukaan ei tässä joukkueessa pysty paikkaamaan. Tämä saattaa pitää paikkaansa. Mutta.
Pelicans pelasi torstaina Porissa täysin suomalaisen pelaajiston voimin. Tämä oli ehdoton voimavara, vaikka en Porin peliä nähnyt, mutta raporteista päätellen Pelicans pelasi isolla sydämellä ja ansaitsi voittonsa. Smolenak on ollut alkukaudella pussinokista ainut pelaaja, joka on voinut olla varma pelipaikastaan ykköskentän laidalla. Nyt tilanne on toinen. Lahtelaisryhmässä on tällä hetkellä loistava kilpailutilanne päällä, sillä kukaan ei voi olla varma hyökkäävien kenttien paikastaan. Töitä on paiskittava armotta ja tulostakin on synnyttävä, jotta pelipaikan voisi ansaita. Porissa jokainen kenttä, todella vähälle peliajalle jäänyttä neloskenttää lukuun ottamatta, onnistui maalinteossa. Onnistumisia tuli siis laajalla rintamalla, mikä kertoo juuri tuosta kilpailutilanteesta mistä puhuin. Vielä tovi sitten kaikki muut pelaajat katselivat, kun Smolenak latoi reppuja, eikä muiden pelistä tahtonut tulla mitään. Taistelua käydään jo kiivaasti myös ensi kauden pelipaikoista. 

Koituuko Radek Smolenakin lähtö kohtaloksi vai onko se pelillisesti jopa hyvä asia? Antaa pelien näyttää ja palataan tähän aiheeseen myöhemmin.


Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti