Sivut

maanantai 17. joulukuuta 2012

Viimeistä viikkoa viedään ennen joulutaukoa


Moskovan EHT-turnaus saatiin sunnuntaina pakettiin ja olisi taas aika palata kotoisan liigakiekon pariin. Tosin tästä saamme nauttia vain kahden pelin verran, kun joulu kolkuttelee jo ovella. Pelicans pelaa huomenna tiistaina kotiottelun HPK:ta vastaan ja torstaina suunnataan Ässien vieraaksi.

Peräänantamattoman taistelun kautta voittoon

Juuri ennen maajoukkuetaukoa Pelicans pelasi yhden kauden parhaimmista peleistään kotikaukalossa KalPaa vastaan. Pelicans oli valmistautunut otteluun hyvin ja se näkyi kentällä tiiviinä tekemisenä. Tauolle haluttiin lähteä voitto kaulassa ja se pakkovoitto otettiin hyvään saumaan. Ko. pelissä kotijoukkue tuli alusta asti kovalla sykkeellä vieraiden päätyyn ja kaverin pakeilta otettiin pelihaluja pois kovilla ja painavilla taklauksilla. Pelistä paistoi myös peli-ilo, jota ei olekaan Lahdessa nähty sitten viime hopeakauden. Turha mailanpuristaminen oli jätetty pois ja peli oli raikasta ja yksinkertaista. KalPa-pelin otteilla Pelicans voittaisi tässä sarjassa joukkueen jos toisenkin. Nyt pitää vaan saada hyvä tekeminen siirrettyä pelistä toiseen. Kaksinkamppailuvoitot, taklausten loppuun asti vieminen, voitetut irtokiekot ym. nämä ehkä jopa pienetkin asiat tuovat sitä tiettyä itseluottamusta joukkueen peliin. Ja tätä kautta taas voitetaan näitä tiukkoja maalin pelejä.
Ei se välttämättä sen vaikeampaa ole. Suikkasen sanoin, ei tämä jääkiekko mitään tähtitiedettä ole.

Smolenakin mahdollisesti toiseksi viimeinen kotipeli

Olethan jo hankkinut lippusi huomiselle? Voit toki ostaa sen huomenna luukultakin, mutta ymmärtänet että sinun tulee tehdä se. Pelicans paras maalintekijä, pistemies, kultakypärä Radek Smolenak pelaa mahdollisesti toiseksi viimeisen kotiottelunsa Pelicans-paidassa huomenna.

Sanottakoon, että en ole koskaan nähnyt Lahdessa näin hienoa ulkomaalaispelaajaa kuin mitä Radek on. Tshekki-laituri nauttii pelaamisestaan Lahdessa ja hän omistaa jokaisen maalinsa kannattajilleen. Katsokaa vaikka Radekin intohimoisia maalituuletuksia. Jep, minullakin menee aina kylmät väreet selkäpiitä myöten. Pelicans haluaisi, totta kai, pitää Smolenakin riveissään, mutta riittääkö budjetti, se on toinen juttu. Tässähän pitäisi melkein pistää kolehti pystyyn ”Raikun” jatkon saamiseksi. Yksi iso takaisku HPK-pelin alla koettiin, kun maalivahti Ondrej Pavelec ei jatka tolppien välissä. Ei anneta tämän kuitenkaan lannistaa vaan suunnataan positiivisin mielin kohti tulevan viikon kahta peliä.

Tulkaahan paikalle huomenna. Tiistai-viihdettä parhaimmillaan.

Pelicans-HPK Isku Areenalla klo 18.30.


Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti