Sivut

lauantai 29. joulukuuta 2012

Voitto SaiPasta vuoden viimeisessä pelissä

Pelicansin viides peräkkäinen voitto on tosiasia. Voitto tuli taas, voisi melkein jo sanoa, totutun vakuuttavalla esityksellä. Pelicans oli koko ottelun hienoisesti niskan päällä, ja kesti hienosti SaiPan lukuisat vaaralliset maalintekopaikat. SaiPalta oli pari ykkösmiestä poissa, joten sekin kyllä vaikutti vieraiden tehottomuuteen. Pelikaaneista onnistui jälleen kolme eri miestä maalinteossa. Etenkin Vili Sopasen kauden ensimmäinen kihaus sai hymyn huulille. Pitkään päätään seinään hakannut Sopanen teki Pelicansille tasoitusmaalin toisessa erässä loistavalla yksilösuorituksella. Pelicansista on viimein kasvanut joukkue.

Yleisöön menevää kiekkoa

Tästä juuri puhuin ennakossani. Pelicansin ja SaiPan väliset ottelut eivät ole jättäneet koskaan ketään kylmäksi. Ei tälläkään kertaa. Tällä kaudella paljon parranpärinää aiheuttanut SM-liigan tuomaritoiminta oli tänäänkin sangen isossa roolissa Lahdessa. Pysytään nyt kuitenkin niin sanotusti asia linjalla eikä haukuta pillipiipareita täysin jäänrakoon. Jokunen sana on silti sanottava. Tuomarityöskentely oli tänään todella linjatonta. Linja heilui ottelun alusta loppuun, annettiin paljon paikkailujäähyjä, ja jopa paikkailun paikkailujäähyjä. Varsinkin yksi Pelicansin hylätty maali ja SaiPan hieman kyseenalaisesti hyväksytty maali saivat yleisön raivon partaalle. Lahden hieno kiekkoilta kärsi tänään tuomareiden heikosta työskentelystä. Se on varmaa, että jotain tälle tuomariasialle on tehtävä.

Kentällä nähtiin tänään kaksi taistelevaa, sitoutunutta, puolustuksen kautta lähtevää joukkuetta. Ottelu oli tasainen kautta linjan. Ratkaisu nähtiin lopulta erikoistilanteissa. SaiPa onnistui hyvistä tilanteistaan huolimatta ohittamaan Myllyniemen ylivoimalla vain kerran. Alkukaudella surkeaa ollut Pelicans-ylivoima onnistui myös kertaalleen. Miikka Männikön ylivoimaosuma oli lopulta ottelun voittomaali.

Jere Myllyniemi on saanut tarpeekseen kyseisistä tilanteista.
© Jarno Hietanen


Kadoksissa ollut ykkösmaalivahti on viimein löytynyt

SaiPa-pelin suurin hahmo löytyi Pelicansin maalilta. Jere Myllyniemi jatkoi huikeita otteitaan, venyen useaan gamesaveriin. Myllyniemen pelissä on alkanut viimein näkyä tekemisen meininkiä. Alkukauden koomailut ja pelin sisällä heilahdelleet otteet näyttäisivät olevan takanapäin. Mies itse sanoi saaneen itseluottamuksensa takaisin Mestis vierailullaan. Siltä todellakin vaikuttaa. Jos maalivahdilla ei ole pääkoppa kunnossa eikä uskoa omaan tekemiseen löydy, on tekeminen juuri sitä, mitä Myllyniemeltä alkukaudella nähtiin. Nyt puolustuksen ja Myllyniemen välille on syntynyt vankka side. Puhun luottamuksesta. Pelaajat luottavat maalivahtiinsa ja päinvastoin. Kentällä on nyt aistittavissa hieman viime kauden menoa puolustuksen ja maalivahdin välillä. Mikäli tämä luottamus on kovaa laatua, ennustan Pelicansille hienoa kevättä.

Jere Myllyniemi on noussut Pelicansin selkeäksi ykkösmaalivahdiksi. Hän alkaa viimein lunastaa niitä odotuksia, mitä hänelle kasattiin.

Jo oli aikakin.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti