Sivut

tiistai 1. tammikuuta 2013

Ilves-Pelicans osa 1

Pelicans avaa vuoden 2013 vierasottelulla Ilvestä vastaan. Pelicans ja Ilves kohtaavat tammikuussa peräti neljä kertaa, joissa on jaossa erittäin tärkeät 12 pistettä. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Ilves niisti lahtelaiset kotonaan kauden kolmannessa pelissä, mutta Pelicans on vienyt kaksi muuta peliä nimiinsä. Kaikki pelit ovat olleet maalin pelejä ja lähtökohdat ovat nytkin todella tasaiset.

Hakametsän isolle jäälle

Pelicans on ollut tällä kaudella vaikeuksissa ison jääpinta-alan omaavissa halleissa. Syytä tähän ei tarvinne etsiä kovin pitkältä. Suikkasen joukot eivät saaneet alkukaudella missään vaiheessa jalkoja liikkeelle ja viisikkopeli rakoili pahemman kerran. Nyt on jo helpompi ennustaa menestystä isoista kaukaloistakin. Karstat on viimein saatu pois koneesta ja jokaisella pelaajalla nousee jalka vaadittavalla tavalla. Pelicans ei ole hetkeen pelannut isolla kentällä, joten keskiviikon Ilves-peli on siinä mielessä lahtelaisille hyvä mittari. Mainittakoon, että Pekka Jormakka olisi nopeudellaan iso työkalu Suikkaselle, mutta ”Jore” on tällä hetkellä loukkaantuneiden listalla.

Kai Suikkasella on iso tehtävä joukkueen psyykkaamisessa.
© Jarno Hietanen


Ei yhtään epäonnistujaa

Vuoden viimeiseksi jäänyt SaiPa-peli oli Pelikaaneilta jälleen oiva työnäyte. Jokainen viisikko pystyi painamaan pelin vastustajan päätyyn. Kiekollinen peli on mennyt kuukauden aikana huimasti eteenpäin. Sooloilut on heitetty romukoppaan ja jokainen pelaaja keskittyy etenkin syöttämiseen huolellisesti. Viimeisissä voitollisissa peleissä Pelicansin kaikki pelaajat ovat onnistuneet tehtävässään. Kukaan ei ole pettänyt eikä epäonnistunut. Pelicans on vihdoin oppinut toimimaan joukkueena, puhaltamaan yhteen hiileen. Kaikkien pelaajien onnistuessa, on voitotkin hyvin todennäköisiä.
Angelo Esposito on tullut loukkaantumisensa jälkeen kohtalaisen hyvin sisään ja on jaellut nelosen keskellä muutamia maukkaita passeja vierustovereilleen. Ihmeitä ”Espolta” ei edelleenkään kannata odottaa. Pelin jälkeen, jos plus-miinus-tilastossa on nolla, se saa luvan riittää. Eniten alkukaudesta tasoaan ovat nostaneet puolustajat Oskari Korpikari ja Juha-Pekka Pietilä. Korpikarilta odotan joka ilta varmaa omanpään työskentelyä, niin huomennakin Ilvestä vastaan. ”Osku” on viime aikoina saanut myös rutkasti ylivoima-aikaa, joten mieheltä voi myös varovasti odottaa tehoja silläkin saralla. Pietilä on myös parantanut kuin sika juoksuaan. Mentaalipuoli tuntuu olevan ainakin tällä hetkellä kunnossa. Pietilän vierellä pelaava Korpikari on J-P:lle loistava pakkipari. Hyvät kiekolliset –ja luistelutaidot omaava Pietilä hoitaa avauspelaamisen ja on enemmän tekemisessä pikkumustan kanssa. Korpikari taas varmistelee alapuolella.

Aina paha

Ilves on ollut Pelicansille kautta aikain yllättävän vaikea vastus, etenkin Tampereella. Yksi syy tähän löytyy asennepuolelta. Tupsukorvat ovat olleet viime vuodet Pelicansin takana sarjataulukossa ja Tampereella on eletty vaikeita aikoja. Pelikaanit ovat lähteneet aina Tampereelle hieman takki auki varma voitto mielessään. Fakta on se, että jos lähdet SM-liiga-peliin takki auki, et saa pisteen pistettä. Huomenna keskiviikkona ei ole varaa lepsuiluun, jotta olisi mahdollisuus tavoitella kolmea pistettä. Ne kerrat ovat olleet tällä sesongilla harvassa, kun Pelicans lähtisi otteluun ennakkosuosikkina. Viime pelien vakuuttavien otteiden saattelemana pussinokat lähtevät ennakkosuosikkeina kaatamaan tupsukorvia. Koituuko tämä Pelicansin kohtaloksi, sen näemme huomenna.
Ilves lähtee peliin allaan maukas vierasvoitto Ässistä. Pelicans on repinyt eroa Ilvekseen jo kahdeksan pisteen verran, tosin Ilveksellä yksi peli vähemmän pelattuna. Alkaa olla Helmisen joukoille pikkuhiljaa pakkovoiton paikka. Karsintapeikko vaanii jo lähellä.

Pelicansilla kymmenenteen sijaan on nyt matkaa kahdeksan pistettä. Ero on kurottavissa kiinni kovalla pistesaldolla ja nämä tammikuun neljä kohtaamista Ilvestä vastaan näyttelevät tässä melkoisen suurta roolia.

Kuudes voitto putkeen? 

Ilves – Pelicans ke 2.1. klo 18.30

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti