Sivut

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Otteluennakko HPK – Pelicans

HPK ja Pelicans pelaavat runkosarjaa vielä kuuden pelin verran. Perjantain kotijoukkue hävisi tiistaina kotonaan JYPille voittolaukauksien jälkeen 1-2. Pelicansilla on ollut jälleen peleistä viikon tauko ja he ovat saaneet alleen ehjän harjoittelujakson. Vieraat ovat olleet mainiossa kevätvireessä, mutta tekeekö pidempi pelitauko hallaa lahtelaisten peliin?

Joukkueiden kauteen on mahtunut ennen tätä neljä keskinäistä kohtaamista. Voitot näistä ovat menneet sopuisasti 2-2. Paikallisvastustajien herruus ratkeaa siis tänään ja pelissä on rutkasi muutakin panosta. HPK on liigassa kuudentena, mutta yhdellä voitolla tai yhdelläkin tappiolla sija saattaa vaihtua melkoisesti. SaiPa otti torstaina tukevan kiinnityksen pudotuspeleihin, kun se kaatoi Kärpät vieraissa. Seuraavana Pelicansin kiikarissa on siis sijalla 10 majaileva HIFK. Helsinkiläiset ovat Pelicansia seitsemän pistettä edellä, kaksi peliä enemmän pelanneena. Välissä on vielä Blues, samoissa pisteissä Pelicansin kanssa, niin ikään kaksi peliä enemmän pelanneena.

Tiukaksi menee ja mikäs sen hienompaa, että jokaisessa pelissä on vielä panosta.

Verkot tötterölle?

Viiden ottelun kuntopuntarin neljänneltä sijalta löytyvä HPK, on tuskaillut viime aikoina hienoisen epätasaisuuden kanssa. Etenkin maalinteko kotipeleissä on takkuillut, ja Kerho on pystynyt värkkäämään viimeisessä neljässä kotipelissä vain neljä maalia.

Kaksi viimeisintä kotipeliä ovat menneet jatkoille, joista kummastakin napsahti lopulta tappio. Ykköskenttä on kantanut viime aikoina liian suurta vastuuta pisteiden teosta. Pistepörssissä sijaluvulla kuusi oleva Ville Viitaluoma on edelleen mukana pistepörssin voittokamppailussa, kun kärkeen on matkaa viisi pistettä. Koko kauden Viitaluoman vierellä pelannut Jere Sallinen, on viimein tehnyt läpimurtonsa ja myös hän on korkealla pistepörssissä (13.).

Tiistain kotipeli JYPiä vastaan oli HPK:lta kohtalaisen hyvä. He tulivat tuttuun tapaan alussa kovaa päälle ja saivat hämmennystä aikaiseksi vieraiden puolustuksessa. Sama kaava jatkuu varmasti tänään, ja Pelicansilta pyritään ottaa pelihalut pois heti ensiminuuteilla.

Näkyykö pelitauko?

Pelicans liitää tällä hetkellä ja lujaa. Joukkue on kärkipäässä kaikissa kuntopuntareissa. Lahtelaiset saivat viime viikolla kumottua kotipeliensä kammon, voitoilla Lukosta ja Kärpistä. Vieraspeleissä on kulkenut jo pidemmän aikaa. Tuleeko seitsemäs peräkkäinen vierasvoitto tänään?

Tauolla joukkue harjoitteli kaikkea: ylivoimaa, alivoimaa, keskialueen trappia, syöttämistä, kaikkea. Viikolla oli yksi vapaapäivä, jotta jalat olisivat viikonlopun peleissä mahdollisimman hyvässä terässä. Hämeenlinna on totuttu näkemään Pelicansille vaikeana paikkana, mutta tähän aikaan vuodesta kaikki on mahdollista. Pelicans pystyy kaatamaan minkä tahansa joukkueen liigassa.

Viikon tauko peleistä tuli hyvässä vireessä olleiden lahtelaisten kannalta huonoon saumaan, mutta en laske sille suurta painoarvoa nyt.

Pelicansin kokoonpanosta sivussa ovat Oskari Korpikari, Jonas Junland sekä Jarkko Immonen. Tommi Paakkolanvaara palaa takaisin kokoonpanoon. Miikka Männikkö pelaa illalla uransa 500:nnen pelinsä.

Lahdesta matkaa Hämeenlinnaan iso joukko turkooseja tukijoita. Pelicans tarvitsee nyt kannattajiensa tukea.

HPK – Pelicans 1.3. klo 18.30.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti