Sivut

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Otteluennakko Pelicans – TPS

Onpas aika mennyt taas nopeasti, ei voi muuta sanoa. Runkosarja on edennyt toiseksi viimeiselle kierrokselle, ja sunnuntaina tahkotaan kierroksen 59 viimeinen peli. Pelicans ja TPS ovat Isku Areenan kaukalossa klo 17.00 alkaen tarjoamassa katsojille Salpausselän kisojen jälkeistä viihdettä. Illan vierasjoukkue pelaa ainoastaan kunniasta, mutta mastokaupungin ylpeyden tilanne on paljon jännittävämpi.

Tämä sunnuntai-illan kamppailu on joukkueille kauden neljäs keskinäinen peli. Viimeisen kohtaaminen meni lahtelaisten nimiin, mutta TPS raapi voitot kahdesta ensimmäisestä. Pelicans palasi viime pelissä voittojen tielle kahden tappiollisen pelin jälkeen. TPS pelasi torstaina kotonaan HPK:ta vastaan, tuloksenaan murheellinen 0-4 tappio. Sunnuntaina lähtökohdat puoltaisivat vahvasti kotijoukkueen juhlia.

Kaikki peliin

Pelicansin on jälleen pakko voittaa. Lukko karkasi jo sen näköpiiristä, mutta SaiPa on vielä horisontissa näkyvissä. Homma menee näin: Jos Pelicans voittaa kaksi viimeistä peliään varsinaisella peliajalla, ja SaiPa ei saa viimeisessä pelissään Raumalta pistettäkään, nousee Pelicans pudotuspeleihin. Joukkueet olisivat tällöin tasapisteissä, mutta Pelicansilla on enemmän kolmen pisteen voittoja.

Mielenkiintoista nähdä, kumpi aloittaa maalissa. Jere Myllyniemi on ollut kolmessa viime pelissä epävarma. Janne Juvonen pelasi puolestaan KalPaa vastaan huippupelin, joten valmennuksella on tässä positiivinen ongelma. Itse antaisin Juvosen jatkaa maalissa. Hän on kovien pelien mies.

Pelicans nuijii turkulaiset, mikäli lahtelaiset ovat vähääkään omalla tasollaan. Joukkue on latautunut ja se tuskin jättää paikkaansa käyttämättä.

Jaksavatko turkulaiset taistella?

TPS-käskyttäjä Juha Pajuoja avasi sanaisen arkkunsa lauantaina Twitterissä: ” Huomenna 3 kentällä Lahteen. Hallitus linjasi A-nuoret etusijalle... !!? #smliiga #tps”  

Mielenkiintoinen kommentti, mutta ei sillä väliä ole, pelaako kolmella vai neljällä, kun nelosen miehet pelaisivat muutenkin noin 10 minuuttia. Heillä on allaan seitsemän ottelun tappioputki, eikä sunnuntaistakaan ole tulossa helppoa peliä. Atte Engren on tehnyt maalilla voitavansa, mutta ei hänkään yksin voi joukkuettaan kannatella. Viisikkopeli on ilmeisen sekaisin ja jatkuvat tappiot latistavat jo pudotuspelimahdollisuutensa menettänyttä turkulaisjoukkuetta.

Yleisölle jaetaan lärpyttimet, joten meteliä tulee ainakin riittämään. Pelicans on tottunut pelaamaan veitsi kurkulla ja TPS on todella haavoittuvainen. Mikään muu kuin kotijoukkueen voitto olisi ihme.

Tulosveikkaus: 5-2.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti