Sivut

torstai 18. heinäkuuta 2013

Miksi Intohimona Pelicans on hiljaa?

Allekirjoittaneen kevät ja kesä on ollut hektistä aikaa. Olette varmasti pohdiskelleet, miksi Intohimona Pelicans –blogi on pitänyt hiljaiseloa jo pitkät tovit. Tässä tekstissä kerron miksi. Pienellä Pelicans-elämäntapa–tositarinalla höystettynä.

Lokakuu 2006. Sangen normaali sateinen arki-ilta. Äitini huutaa alhaalta yläkertaan ja kysyy, tulenko kuuntelemaan radiosta jännittävää Pelicans-Lukko-matsia. Äh, en jaksa. Enhän ole koskaan ennenkään kuunnellut. Ja sitä paitsi, miksi kuuntelisin täysin vieraan joukkueen pelejä?

Kellossa viisareiden suunnat vaihtavat paikkaa ja radioselostajan pulssi sen kuin nousee. Kotijoukkue Pelicans(?) on kuulemma latonut kiekon jo neljä kertaa vastustajansa Lukon verkkoon. Olihan sen meidän paikallisen seuran nimi Pelicans? Noh, olkoot mikä tahansa.

Loppumatsi on pakko kuunnella. Ja kuinka ollakaan, eräs kotijoukkueen pelaaja Matias Loppi laittaa laatan pussiin heti kolmannen erän kärkeen ja miehen hattu on sitä myöten valmis. Maali-ilottelun vie lopulta kotijoukkue rankkareiden jälkeen 6-5.

Opin tuntemaan, että kyllä, kyllä se oli Pelicans.

Siitä se kaikki alkoi.

Tuona kauden 2006-2007 syyspuoliskolla kävin jo parissa pelissä paikan päällä ja kevätkaudella vielä enemmän. Ajattelin, että ei helvatti. Mähän olen koukussa tähän paikkaan. Tähän lajiin. Pelicansiin.

Koitti kausi 2007-2008. 13-vuotiaalla koululaisella kausikortti taskussa, tietenkin. Edellisellä kaudella katselin istumapaikalta kannattajakatsomon metelöintiä. Tuolla olisi varmasti enemmän fiilistä katsella matsia, ajattelin. Pakkohan sinne oli mennä. Heti kauden ensimmäisessä pelissä.

Rakastuin. Jälleen. Huusin matseissa kuin hullu. Kurkku suorana. Tai siis, lauloin kannatuschantteja. Joka ainoassa pelissä huomasin lukuisia kertoja, kun vieressä seisseet tuijottivat mua. Ajattelin, että mitä sitten? Halusin vain antaa aina kaiken tuen kentällä enemmän tai vähemmän taistelleille turkoosipaidoille.

Meikäläistä ei meinannut saada pelien jälkeen katsomosta pois kirveelläkään. Odotin vain jo seuraavan kiekon tiputtamista. Kuumaa vettä juotiin aina muki tolkulla ja tehtiin kaikki, jotta ääni saataisiin parsittua kasaan seuraavaa peliä silmällä pitäen.

Tunnemyrskyä

Vuodet vierivät – kesät ja talvet vaihtuivat silmissä. Tuli kausi 2011-2012 ja pudotuspelit. Riemun kiljahduksia. Pettymysten tuomaa kylmää hikeä. Ja aivan kaikkea siltä väliltä. Pelicansin rukosarja oli ollut käsittämättömän tapahtumarikas.

Pudotuspelien alkaessa tiesin, että nyt, jos koskaan voimme voittaa jotain suurta. Mestaruuden.

Puolivälierien Kärpät-sarja näytti ensin hyvältä, sitten katastrofaaliselta ja sitten taas hyvältä. Game seveniin siinä lopulta päädyttiin. Olin vuorenvarma, että voitamme.

Ja niinhän me voitimme.

Summerin soittaessa 60 minuutin jälkeen purskahdin välittömästi kyyneliin. Välieriin pääsy oli jo niin ennennäkemätön asia allekirjoittaneelle, etten tiennyt, miten päin olla.

Kanada-maljaa emme lopulta päässeet nostamaan vaan kausi päättyi hopeajuhliin. Nimenomaan juhliin. En olisi koskaan kannattajan urallani uskonut saavani mitalia.

Valintoja

Siirryttiin jo kauteen 2012-2013. Elettiin marraskuuta 2012, ja jatkuvat kehotukset täyttivät korvani: ”Miks sä et pidä blogia?”, ”Perusta nyt hyvä mies se Pelicans-aiheinen-blogi!”. Blogin pitäminen alkoi kiinnostaa enemmän ja enemmän. Sain tarpeekseni ihmisten ”perusta se jo” –päivittelyistä ja laitoin homman rullaamaan.

Lajitietämys oli hyvä, mutta yksi asia mietitytti. Miten saisin kirjoitettua kaikki, mitä halusin sanoa, selkeästi ja ymmärrettävästi?

Noh, pääsin vauhtiin, eikä kirjoittaminen tuntunut enää ongelmalta. Päinvastoin. Tekstiä tuli niin paljon kuin kerkesi kirjoittamaan. Kaikki kävi kuin itsestään. Julkaisin blogissa tekstejä päivittäin.

Rankkaako? Ehkä, ehkä ei. Tein sen kaiken työn, koska halusin jakaa ajatuksiani teille. Rakkaudesta Pelicansiin ja niin poispäin.

Hmm… Mitenköhän kertoisin seuraavan järkevästi, etteivät tunteet pääsisi liikaa valloilleen? Yritetään.

Tuli taas kesä, ja tapahtui jälleen jotain uskomatonta. Pääsin monien vaiheiden jälkeen Pelicansin palkkalistoille. Tarkemmin ilmaistuna tuottamaan mediasisältöä. En voinut uskoa sitä todeksi ja tänäkin päivänä ajoittain mietin, onko tämä unta?

Kyynelehdin jälleen. Unelmiini oli vastattu. Pääsin tekemään rakastamaani työtä.

Oli pidemmäntähtäimen unelma päästä Pelicansin organisaation toimintaan mukaan. En olisi kuitenkaan ikinä, koskaan, missään uskonut sen tapahtuvan näin nopeasti.

Hulluko?

”Se on vain jääkiekkoa.” Jos kuulin tämän lausahduksen hetkenä, jolloin oli hävitty tai voitettu jotain, olin pääni sisällä raivoissani sen sanojalle. Jollekin se on vain jääkiekkoa, mulle ei.

Raskaan tappion takia saatoin olla seuraavana päivänä kärttyisä. Voiton tullessa taas päinvastoin.

Jääkiekosta tuli mulle elämäntapa.

Vierasmatseihin lähdettiin, vaikka tiesi, että turpaan tulee. Hulluksi on sanottu eräätkin kerrat, mutta ei ole vastaankaan väitetty. Jos tämä on hulluutta, niin sitten olen hullu mielihyvin.

Jääkiekko ja Pelicans on tuottanut mulle niin valtavat määrät hienoja hetkiä elämässä, etten pysty sanoin kuvailemaan niitä. Jokainen hetki jää elämään historiaan ja niitä muistellessa tulee väkisin tunteet pintaan.

Ette usko, kuinka vaikeaa tämän tekstin kirjoittaminen oli kaikkine muisteloineen.

Blogissa pakollista hiljentymistä

Seuraavaksi päästäänkin siihen, miksi blogissa on ollut hiljaista. En pysty jatkossa kirjoittelemaan Intohimona Pelicans -blogiin Pelicansista negatiiviseen sävyyn. Teen omalla nimelläni juttuja Pelicansille ja jos samalla mollaan joukkuetta blogissa, niin kokonaisuus siinä ei oikein enää täsmää, ymmärrättehän.

Jotain tulen silti blogiin päivittelemään, sillä en kuuna päivänä halua haudata tätä. Sitä, mitä tulen kirjoittelemaan, en tiedä vielä itsekään. Aika näyttää.

Mikäli haluatte lukea aktiivista päivittelyä Pelicansista, ehkä jotain juttuja kulisseista ja niin edelleen, seuratkaa allekirjoittanutta Twitterissä. Kauden päästessä vauhtiin tulen päivittäin twiittailemaan Pelicansista yhtä sun toista. 

Tästä Twitter-profiiliini -> https://twitter.com/_AleksiSalonen

Toivottavasti saitte tästä tekstistä jotain irti. Hienoja elämyksiä kannattajana on niin paljon, että niistä saisi tehtyä kirjan.

Tässä kuitenkin se, miten Pelicansin seuraaminen omalta osaltani alkoi. Siitä en tule kirjoittamaan koskaan, miten se loppuu. Se ei nimittäin tule loppumaan koskaan.

Rakastan Pelicansia. Aina.

Aleksi Salonen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti