Sivut

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Otteluennakko Pelicans – JYP

Huomentapäivää. SM-liiga tarjoilee tänään katsojilleen herkkua täyden kierroksen verran. Vai onko se herkkua viimeaikaisten kohujen jälkeen, siitä voi olla montaa mieltä. Lahdessa Isku Areenassa ollaan valmiina klo 17 alkaen, kun kiekko tippuu jäähän Pelicansin ja JYPin välisessä taistossa. Kumpainenkaan ei saa lepoetua illan peliin. Lahtelaiset hakivat pakkovoiton Hämeenlinnasta. JYP puolestaan kaatoi kotonaan urhoollisesti rimpuilleen Ilvesken 3-2.

Kaava kauden neljässä aiemmassa kohtaamisessa on ollut tuttu. Vieraat ovat juhlineet ja kotiyleisö on saanut poistua hallista pettynein ilmein kerta toisensa jälkeen. Pelicans on siis voittanut JYPin kaksi kertaa vieraissa. Samat sanat pätevät JYPiin. Kaikki ovat olleet tiukkoja maalin pelejä, lukuun ottamatta viimeisintä taistoa Lahdessa. Jatkaako Pelicans hyviä otteitaan kotona ja päättää joukkueiden väliset runkosarjan pelit kotivoittoon?

Edelleen parantamisen varaa

Lähtökohdat illan otteluun ovat Pelicansin näkökulmasta mainiot. Kaksi viimeisintä kotipeliä Lukko ja Kärppiä menivät käsikirjoituksen mukaan. Joukkue on nyt voittanut viisi peliä perätysten ja on yksi liigan kuumimmista joukkueista.

Pelicans on saanut siirrettyä kotijäälleen saman nöyryyden kuin mitä vierasotteluissa. Se lähtee peleihin vahvasti puolustuksen kautta, mutta tilanteen tullessa isketään kovaa. Kentät ovat hyvin tasapainossa ja jokainen tuntee oman roolinsa hyvin.

Selkeästi parannettavaa on vielä oman alueen puolustuspelaamisessa. Etäisyydet karkaavat vieläkin ajoittain liian suuriksi ja vastustaja löytää helposti tilaa keskisektorista. Puolustus on toiminut paremmin vieraissa. Jere Myllyniemi on maalissa loistava ilta toisensa jälkeen, mutta puolustuksen on tiivistyttävä, jotta Pelicans voisi haaveilla voittavansa JYPin tasoisen joukkueen.

Lahtelaiset ovat seitsemän pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneesta HIFK:sta. Helsinkiläiset kohtaavat tänään kotonaan Lukon. Pelikaanit tarvitsevat nyt apuja myös muilta joukkueilta.

Kolmanneksi paras vierasjengi

Illan vierasjoukkue JYP on totuttu näkemään viime vuosina todella sitoutuneena ryhmänä, jonka rutiinitaso on erittäin korkea. Tälläkin kaudella on ollut todella vaikeita jaksoja, mutta niistä on selvitty yli kunnialla. Hurrikaanit ovat jälleen hivuttaneet itsensä taisteluun runkosarjan voitosta. He ovat taulukossa toisena 99 pisteellä. Jokerit on kärjessä, pistemäärällä 104

Jyrki Aho on saanut piiskattua joukkueensa valtavaan liitoon. Se on napsinut pisteitä peräti 13 peräkkäisestä pelistä. Ykkössentteri Eric Perrin on kuuden ottelun pisteputkessa ja iskenyt näissä tehot 1+10. Vieressä Ramzi Abid on säestänyt hienosti (neljän pelin pisteputkessa), samoin läpimurtokauttaan pelaava Antti Jaatinen, joka on kuitenkin nyt ollut vähän hiljaisempi viime aikoina. Jyväskyläläisten neloskentästä löytyy nuorukainen, jota kotijoukkueen on syytä varoa, Markus Nenonen. Etenkin hänen kutinsa on todella napakka.

Liput otteluun ovat menneet hyvin kaupaksi ja Isku Areena on tänään melko täysi. Lauantai-ilta, joten tunnetta ei tule puuttumaan. Molemmilla joukkueilla riittää panosta todella paljon. Näillä eväillä Pelicansin kolmanneksi viimeiseen kotipeliin.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti