Sivut

torstai 14. maaliskuuta 2013

Pelicansin TOP 5 parhaat pelaajat kaudella 2012 - 2013

Päättyneen kauden Pelicansista löytyy enemmän epäonnistujia kuin tonttinsa kiitettävästi hoitaneita pelaajia. Floppi-listan jälkeen on toppi-listan vuoro.

5.       Tyler Redenbach

Laittoi epäilijöilleen jauhot suuhun. Oli jatkuvasti Pelicansin paras kenttäpelaaja. Luistin kulki ja kiekko löysi omien lavat kovalla prosentilla. Jaksoi myös puolustaa hyvällä asenteella, mikä ehdottomasti lisäsi miehen arvoa. Johdatti lahtelaiset useaan voittoon, ja ilman häntä Pelicansin tulos olisi jäänyt keväälläkin todella laihaksi.

4.       Vili Sopanen

Uransa paras kausi. Jaksoi kuntouttaa itsensä fyysisesti elämänsä kuntoon. Osasi nyt käyttää kokoaan oikealla tavalla hyödykseen. Maalimäärä (3) jäi vähäiseksi, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Rakensi peliä hyvin ja oli keväällä joukkueensa vaarallisimpia pelaajia. Tästä on hyvä jatkaa.

3.       Janne Tavi

Surkean viime kauden jälkeen verkko alkoi pullistella varsin mallikkaasti. 16 pönttöä on Tavin henkilökohtainen yhden kauden maaliennätys. Sai valtavat määrät maalintekopaikkoja, mutta viimeistelytehokkuus oli kokonaisuudessaan heikkoa. Elintärkeä pelaaja joukkueelleen työnteollaan ja monipuolisuudellaan. Paikka löytyi kakkosesta. Voittavassa joukkueessa hän on kuitenkin ”vasta” kolmannen ketjun mies.

2.       Radek Smolenak

Oli ankean syksyn ainoita valopilkkuja. Laukoi joka paikasta ja heilutti verkkoa 32 pelissä peräti 18 kertaa. Nousi jo vuosi sitten kannattajien suursuosikiksi, mikä on ulkomaalaispelaajasta puhuttaessa harvinaista.

1.       Pekka Jormakka

Ykköspaikan haltijasta ei ole epäselvyyttä. Oli lahtelaisten paras pistemies, ja pisti samalla kaikki henkilökohtaiset tilastot uusiksi. Alati vaarallinen, loi paikkoja itselleen loistavalla henkilökohtaisella taidollaan, luisteli, pelasi mallikkaasti kulmissa. Olisi paremmalla laukauksella ja osumatarkkuudella jo nyt EHT-kamaa.

Näin. Nyt on topit ja flopit saatu pulkkaan. Jatketaan seuraavassakin tekstissä pelaaja-analyyseilla.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti