Sivut

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Pelicansin viisi kovinta floppia kaudella 2012 – 2013

Pelicansin kausi tuli päätökseensä tiistaina. Kauteen on mahtunut paljon, joten aloitetaan kauden läpi perkaaminen mitä pikimmiten. Nostetaan ensiksi tapetille Pelicansin viisi pahinta epäonnistujaa.

5.       Jan Latvala

     Mennyt kausi oli Latvalalle heikoin miesmuistiin. Luistin ei enää kulje aivan siihen malliin, mitä huipputasolla vaaditaan. Tämä ilmenee hyvin 1vs1 –tilanteissa. Hän oli kiekottomana virhealtis ja puolusti miestä usein vain näennäisesti. Latvala paikkaa kuitenkin paljon jäätävällä kokemuksellaan. Tehotilasto -15 oli koko Pelicansin huonoin sekä Latvalan koko uran kolmanneksi heikoin noteeraus. Mies sijoittui tässä tilastossa koko liigan mittapuulla aivan häntäpäähän, sijalle 456.

4.       Jesse Niinimäki

Oli aivan pakko nostaa Niinimäki tälle listalle, vaikka hän ei turkooseissa pelannutkaan kuin 16 kamppailua. Homma näissä tuli harvinaisen selväksi: Mies ei pelaa joukkueelleen ja on todella pelikuriton. Tasakentällisin hänellä ei ollut minkäänlaista käyttöä, ylivoimalla.. siinä ja siinä. Karsea floppi. (Pienen ottelumäärän vuoksi tämä sijoitus.)

3.       Markus Seikola

Ei pystynyt syksyllä auttamaan joukkuettaan vaikeina aikoina. Seikola oli omalla flegmaattisuudellaan viisikkopeliä rasittava pelaaja. Ei saanut onnistumisia maalien muodossa, mikä rasitti mielialapelaajan itseluottamusta. Seikola on joukkueelleen ainoastaan haitaksi, jos hän ei saa onnistumisia tasaisin väliajoin.  Kevät oli hyvä. Niinkin hyvä, että Seikola pääsi neljättä kertaa urallaan juhlimaan SM-liigapuolustajien maalipörssin voittoa (13 maalia). Kokonaiskuva menee silti pakkasen puolelle. Pelicans hävisi pelinsä syksyllä. Silloin Seikola oli, miten sen nyt nätisti sanoisi, huono.

2.       Ilkka Pikkarainen

Pikkaraiselle ladattiin isot odotukset tälle kaudelle, mutta ruuti oli märkää. Luistelunopeus ei enää riitä – ei ehdi paikoille. 48 pelissä tehdyt tehot 6+13 ovat todella vaisu näyte. Pelaaminen oli kuritonta, eikä Pikkarainen ajatellut oman joukkueensa etua. Kauden ”kruunasi” hänen taklauksensa Kärppien Ivan Humliin, joka johti seitsemän ottelun pannaan.

1.       Ulkomaalaiset

Floppi-listan ykköspaikasta ei ole pienintäkään epäselvyyttä. Kesän neljä ulkomaalaishankintaa epäonnistuivat kaikki katastrofaalisella tavalla. Ryan O’Marra, Lee Goren, Danny Richmond ja Angelo Esposito saivat pakata kamppeensa nimien mukaisessa järjestyksessä. Viime kaudella tämä arpapeli ulkomaalaisten suhteen onnistui. Tällä kaudella palattiin takaisin maanpinnalle. Tästä ei voi kuin ottaa opiksi.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti