Sivut

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Otteluraportti HPK – Pelicans

Taisto on tauonnut. HPK:n ja Pelicansin väliset kamppailut ovat olleet tällä kaudella kaikki maalin pelejä, niin nytkin. Intensiteetti oli ajoittain todella korkealla ja näimme hyvää kiekkoa, vaikka maaleja ei juuri nähtykään. Lahtelaiset kirjasivat lopulta voiton voittolaukauksien jälkeen 1-2.

Viihdyttävää lätkää

Avauserä käynnistyi vauhdikkaasti. Pelicansin Pekka Jormakka oli välittömästi nokikkain Mika Järvisen kanssa, mutta ratkaisu ontui. Kotijoukkue ei tullut alkuun välttämättä ihan niin kovaa kuin mitä olisi saattanut kuvitella. Kummatkin kyllä karvasivat melko ylhäältä, mutta tekeminen oli huolimatonta. Kiekko pomppi eikä parhaille maalintekosektoreille päästy kummankaan joukkueen toimesta.

Ensimmäisestä erästä lähtien pelissä oli aistittavissa jo tiettyä playoff-henkeä. Erän paras paikka tuli Borna Rendulicille, joka latoi kiekon seinille Jere Sallisen mainiosta passista. Sallinen oli ensimmäisen erän selkeästi kuumin pelaaja. Ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäi kolme jäähyä.

Toinen erä käynnistyi rauhallisesti, mutta eipä mennyt kuin pari minuuttia, kun koneet käynnistyivät. Pelicans oli vielä toisen erän alussa hyvin pelissä mukana, mutta erän edetessä Kerho otti ohjat käsiinsä. He paineistivat kovaa Pelicans-pakkeja ja tekivät tämän hyökkäyksiin lähdöt olemattomiksi. Paras paikka oli jälleen Rendulicilla, jonka veto painui vain hiukan takakulman ohi.

Koko ottelussa Pelicansin kuumin kenttäpelaaja oli Vili Sopanen, joka jaksoi suojata ja luoda maalipaikkoja läpi illan. Pelicans otti toisessa erässä perätysten kaksi jäähyä, mitkä sotkivat pelin kulkua. HPK oli tehoton ja vieraat selvisivät Jere Myllyniemen johdolla jäähyistä melko helpolla. Pelicansille jopa tarjottiin alivoimalla mahdollisuutta, kun Tyler Redenbach karkasi läpi. Väsyneen miehen ratkaisu kilpistyi kuitenkin Järvisen patjoihin.

Toinen erä oli selkeästi kotijoukkueen. Pelicans ei päässyt paineen alta pois ja kiekkoa jouduttiin yksinkertaisesti roiskimaan keskialueelle. Tilanne 0-0 kahden erän jälkeen.

Pitkän kaavan mukaan

Kolmas erä käynnistyi kotijoukkueen merkeissä. Rendulic ei kolmatta paikkaansa hukannut vaan viimeisteli läpiajosta HPK:n johtoon. Maalin jälkeen hämeenlinnalaiset ottivat jäähyn, jonka kautta Pelicans pääsi paremmin peliin mukaan. Kerho vetäytyi kuoreensa, ainoastaan suojelemaan omaa maalia. Eikä siitä hyvää seurannut.

Pelicansin kärsivällisyys tuotti tulosta, kun Janne Tavi iski vieraiden tasoituksen, Sopasen upean tarjoilun päätteeksi. Maali oli kenttätapahtumiin nähden ansaittu. Osuman jälkeen Pelicans jatkoi vahvaa otettaan. Kerho ei enää päässyt peliin kunnolla kiinni ja kiekko oli vahvasti lahtelaisten kontrollissa. Jatkoajalle mentiin tilanteesta 1-1.

Jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, lukuisista maalipaikoista huolimatta. Ratkaisu nähtiin voittolaukauksissa. Jormakka ratkaisi Pelicansille tärkeät pisteet hikisen illan päätteeksi.

+++ Jere Myllyniemi: 43/44. Seisoi jälleen päällään ja torjui joukkueelleen seitsemännen peräkkäisen vierasvoiton. Ei ole epäselvää, kuka on yksi liigan kuumimmista kassareista tällä hetkellä.

++ Vili Sopanen: 0+1=1, +1. Venytti pisteputkensa jo kuuden pelin mittaiseksi. Loistavaa suojaamista ja pelinrakentelua. Luistelu myös terävää. Siinä on hyvä paketti.

+ Pekka Jormakka: 0+0=0, 0. Ratkaisi rankkarit. Häikäisee pirteydellään ja harhautusvalmiudellaan. Löytänyt Redenbachin kanssa hienon sävelen.

--- Jesse Niinimäki: 0+0=0, -1. Velttoa, laiskaa ja halutonta. Parin kohtalaisen hyvän pelin jälkeen paluu arkeen.

-- Pekka Saarenheimo: 0+0=0, -1. Vastuu jäi pieneksi. Kiekko poltti lavassa eikä suoritustaso yltänyt positiivisen puolelle.

- Miikka Männikkö: 0+0=0, -1. Paiski hyvin hommia, mutta oli kentällä HPK:n maalin aikana ja tästä syystä miinus.

HPK jatkaa kuudentena. Pelicans kipusi viiden pinnan päähän HIFK:sta. Huomenna jatketaan, kun SM-liigassa pelataan täysi kierros.