Sivut

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Otteluennakko Tappara – Pelicans

Se olisi viimeisen runkosarjakierroksen aika. Liigassa on tiistaina täysi rähinä päällä, ja katseet kiinnittyvät lahtelaisittain ennen kaikkea peleihin Lukko-SaiPa & Tappara-Pelicans. Tilanne on muissakin peleissä jännittävä, sillä panosta löytyy jokaisesta seitsemästä pelistä.

Pelicans matkustaa tiistaina Tampereelle, jossa se kohtaa kovassa lyönnissä olevan Tapparan. Tamperelaiset ovat olleet lahtelaisille tällä kaudella vallan mieluisa vastus. Voitot ovat turkoosien hyväksi 3-1. Pelicans onnistui vihdoin viime kuussa ottamaan niskalenkin Hakametsän kammostaan, kun se kaatoi Tapparan rankkareiden jälkeen.

Tiistain kotijoukkue Tapparalla on allaan voitto Kuopiosta. Pelicans otti pakkovoiton TPS:stä sunnuntaina ja pitivät näin pudotuspelihaaveensa elossa. Tappara kamppailee vielä kiivaasti JYPin kanssa runkosarjan toisesta sijasta. Tappara on kolme pinnaa jyväskyläläisiä edellä, mutta Tapparan hävitessä ja JYPin voittaessa varsinaisella, nousisi JYP toiselle sijalle.

Pelicansin on tiistaina niistettävä Tappara varsinaisella peliajalla ja samaan aikaan SaiPan on hävittävä varsinaisella peliajalla Raumalla. Tästä ei viimeinen kierros mielenkiintoisemmaksi voi mennä.

Kuumaa kamaa

Tehtävä ei ole Pelicansille helppo, sillä vastaan luistelee viiden ottelun voittoputkessa liitävä kirvesrintanippu. Tappara on viidellä peräkkäisellä puhtaalla voitolla kuntopuntarin kärjessä. He ovat voittaneet kolme viimeistä kotipeliään. Viimeisimmän kotitappion tamperelaiset kärsivät juurikin Pelicansia vastaan.

Tapparan valmennus saattaa hyvinkin tehdä tiistain peliin erikoisen maalivahtivalinnan (Lähde: Aamulehti.fi). Mika Noronen ei ole pelannut vielä peliäkään tällä kaudella, mutta nyt siihen olisi tilaisuus. Hän siirtyi hieman ennen siirtorajan umpeutumista oranssipaitoihin, mutta on jäänyt huikeasti pelaavan Juha Metsolan varjoon. On päivänselvää, että Pelicans hyötyisi tästä Tapparan maalivahtivallinnasta. Pitkä pelaamattomuus tulisi näkymään vääjäämättä maalivahdin otteista. Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan kokoonpanoja.

Tapparan iso vahvuus tällä kaudella on ollut tasaisuus. Heikomman alkukauden jälkeen tamperelaisten laiva on seilannut vahvassa myötätuulessa. Ville Nieminen sekä Alexander Barkov onnistuvat pisteiden teossa harva se ilta, ja heidän takaa on tullut mainiota säestystä Chris Connollyn, Jarno Koskirannan ja Antti Erkinjuntin onnistumisen muodossa.

Heikkoudeksi voi laskea rangaistusherkkyyden. Tappara on ottanut Ilveksen jälkeen toiseksi eniten jäähyjä. Etenkin Markus Kankaanperä, joka on vahvasti kiinni liigan jäähykuninkuuden voitossa. Kaiken lisäksi liigan neljänneksi parhaan kotijoukkueen alivoimapeli on liigan toiseksi heikointa, joten rangaistuksiin ei ole jatkossa varaa, kun pelit kovenevat entisestään.

Tapparassa on jyllännyt jonkinasteinen flunssa-aalto, ja Tampereella toivotaan hartaasti, ettei uusia sairastapauksia ilmenisi.

Ei omissa käsissä

Pelicans on huomenna kovan paikan edessä. Hakametsä, vastassa Tappara – liigan kuumin joukkue, peli pitäisi voittaa ja vielä toivoa SaiPan häviävän. Kaiken mennessä kuin elokuvissa, nähdään Pelicans pudotuspelissä, mutta sinne on vielä pitkä matka.

Lahtelaisten on jätettävä tiistaina kaikki itsestään kentälle. Aivan kaikki. Pussinokat ovat osoittaneet olevansa tiukassa paikassa venyvä joukkue, se nähtiin muun muassa sunnuntaina TPS:ää vastaan. Silti, Pelicansin neljästä viimeisestä pelistä vain yhdestä he ovat suoriutuneet pelillisesti hyvin. Pelicans antaa Tapparalle tiistaina todellisen vastuksen ja pinnoista tapellaan verenmaku suussa.

Tulosveikkaus: Pelicansilla on pelissä enemmän panosta ja se hoitaa pelin luvuin 2-3.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti