Sivut

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pelicansin pelaaja-arvioinnit kaudella 2012 – 2013

Turkoosin paidan puki päällensä tällä kaudella 37 eri pelaajaa. Käydään jokainen pikaisesti läpi, ja laitetaan myös kouluarvosanat tiskiin.

Maalivahdit

31 Antti Niemi: 10 (ottelut), 90.5 % (torjunta-%), 3.11 (päästettyjen maalien keskiarvo). Pelaamattomuus näkyi vääjäämättä Niemen otteista. Sylki kiekkoja, eikä tuttuja gamesavereita nähty. Sen verran on annettava armoa, että ei kukaan muukaan maalivahti olisi pelannut paremmin reikäjuustomaisen puolustuksen edessä.
Arvosana: 7+

31 Ondrej Pavelec: 6, 91.2 %, 2.68. Smolenakin hyvä ystävä tuli Lahteen hakemaan tuntumaa työsulun aikana. Oli OK. Muutamia helppoja meni, mutta pystyi myös kannattelemaan joukkuettaan. Tehtävä oli hänellekin todella vaikea.
Arvosana: 7½

33 Joonas Kuusela: 8, 90.15 %, 3.12. Ei ollut taaskaan Kuuselan kausi. Henkinen kantti ja mentaalipuoli eivät vaan tahdo kestää. Teknisesti perusvarma, ehkä parempikin, mutta epätasaisuus vaivaa. Lonkkavamma pilasi lopulta loppukauden. Ei kyllä olisi päässyt muutenkaan pelaamaan. Lähtee todennäköisesti etsimään tulevaisuuttaan muualta.
Arvosana: 6½

38 Jere Myllyniemi: 36, 91.38 %, 2.66. Murheellinen syksy, haki itseluottamustaan. Keväällä joukkueen viisikkopeli parani, ja Myllyniemen otteet sen myötä. Sai omin sanojensa mukaan ison buustin TuTon-vierailultaan. Oli tärkeimmissä viidessä viimeisessä runkosarjan pelissä epävarma, mikä söi joukkueen mahdollisuuksia. Tasaisuus mukaan, ja samalla nimi liigan parhaimpien maalivahtien joukkoon.
Arvosana: 8+

41 Janne Juvonen: 4, 88.42 %, 3.51. Lievä pettymys. Esitykset Mestiksessä Peliittojen riveissä olivat ailahtelevia. Ei saanut liigassa kunnollista näyttöpaikkaa. Nuorten MM-kisat varmasti hieno kokemus. Saa ensi kaudella enemmän peliaikaa liigassa.
Arvosana: 7-

Puolustajat

2 Oskari Korpikari: 40 (ottelut), 3+6=9, -6 (tehotilasto), 36 (jäähyminuutit). Surkea alkukausi. Miehet eivät pysyneet hyppysissä, avaussyötöt karkailivat ja pelaaminen oli kaikin puolin epätavanomaista Korpikaria. Keväällä ote pelistä parani ja mies otti oman maalin edessä homman haltuunsa. Alisuoritti pahasti, vakaasta keväästä huolimatta.
Arvosana: 7+

3 Ville-Veikko Eerola: 1, 0+0=0, 0, 0. Pelasi yhden pelin silloisesta pakkivajeesta johtuen, ja hoiti tonttinsa moitteetta. Silloinen Peliitta-mies siirtyi lopulta HPK:hon.
Arvosana: -

4 Jamie McBain: 7, 0+1=1, -6, 6. Lockout-apu sanoi ennen lyhyttä Pelicans-pestiään, että ”hyvä, jos siellä pari peliä pääsisi pelaamaan, ja hieman luistelemaan joukkueen kanssa.” Esitykset olivat juuri sen kaltaisia, mitä kommenteista saattoi päätellä. Käsittämätöntä velttoilua, kiekon menetyksiä kriittisimmissä paikoissa ja niin edelleen. Tuntui, ettei kaveri ollut pelannut jääkiekkoa koskaan.
Arvosana: 5-

5 Juha-Pekka Pietilä: 24, 1+5=6, +2, 47. Todellinen läpilyönti jäi näkemättä. Sai itsensä, ja Pelicansin onneksi maalitilinsä auki, mikä helpottaa jatkossa. Kasvoi henkisesti kauden aikana todella paljon. Fyysinen pelaaminen edelleen suuri heikkous, mutta sillä saralla on tullut kehitystä viimeisen puolen vuoden sisällä. Tuleva kesä on lahtelaisen kiekkokoulun kasvatille tärkeä.
Arvosana: 7½

12 Joonas Hurri: 35, 5+6=11, -3, 12. Kohtuullinen kausi. Syksy pilalle loukkaantumisen takia. Meni jokaisella osa-alueella hieman eteenpäin, mutta hänen pitää pystyä vielä paljon tasaisempaan suorittamiseen. Sai keväällä rutkasi ylivoimaa, mutta tehot jäivät piippuun. Tässä miehessä on nähtyä suurempaa potentiaalia.
Arvosana: 7½

22 Markus Seikola: 55, 13+11=24, -9, 42. Katastrofaalinen syksy. Näytti silloin kaikki heikoimmat puolensa. Pelaaminen oli pakkopullaa, eikä onnistumisia tullut. Keväällä verkko alkoi taipui, ja Seikola kirjautti itselleen uransa neljännen SM-liigapuolustajien maalipörssin voiton. Muodosti Ylösen kanssa toimivan parin, missä roolien jako oli selvä. Kokonaisuudessaan pettymys.
Arvosana: 7½

26 Jan Latvala: 53, 5+8=13, -15, 16. Heikohko. Oli hetken loukkaantumisen johdosta sivussa. Palattuaan peleihin, ei päässyt missään vaiheessa omalle varmalle tasolleen. Kiekottomana virhealtis, siitä kertoo surkea tehotilasto. Maalit jäivät myös vähiin. Latvala on totuttu näkemään paraatipaikoissa kylmäpäisenä viimeistelijänä, mutta nyt ei natsannut. Jalka alkaa painaa, mutta paikkaa paljon kokemuksellaan ja sijoittumisellaan. One more year.
Arvosana: 7

36 Danny Richmond: 39, 4+14=18, 0, 34. Pelicans ei tiennyt mitä sai. Luultiin monipuolisesti oman pään varjelijaksi. Olikin ainoastaan hyökkäysorientoitunut, ja oli omissa riski. Oli todella ailahtelevainen, teki kentällä omia juttujaan. Värkkäsi kelpo tehot, mutta  hinta-laatusuhde ei täsmännyt alkuunkaan. Tämänkaltaisiin huteihin ei ole varaa jatkossa.
Arvosana: 5-

40 Antti Ylönen: 54, 0+9=9, +5, 28. Ehdoton toppi. Aliarvostettu. Pieni kuin mikkihiiri (173 cm), mutta on silti useimmiten kaksinkamppailujen herra. Suoritusvarmuus todella korkea. Pidetty pelaaja kopissa, hoitaa aina ruutunsa tyylillä. Maali(t) jäi uupumaan, mutta ei häntä siihen hommaan ole tarkoitettukaan. Jatko auki.
Arvosana: 8+

43 Antti Jaatinen: 46, 0+5=5, +7, 18. Onnistunut sesonki. Jaatinen omistaa liigan hitaimman lähtönopeuden, minkä vuoksi on ajoittain suurissa vaikeuksissa. Alkukaudesta miestä oltiin heittämässä kannattajien toimesta Mestikseen. Kauden edetessä virsi muuttui.  Jaatisen taisteluhenki välittyi heikkoina hetkinä muihinkin joukkueen jäseniin. Sisäisessä plus-miinustilastossa toinen sija. Tekee uransa peräänantamattomalla kamppailupelaamisella. OK kolmannen parin liigapakki.
Arvosana: 8-

44 Jonas Junland: 6, 1+1=2, -2, 6. Loukkaantuminen pilasi kaiken, joten Junland tuli melko kalliiksi Pelicansille. Oli syksyllä pelaamassaan viidessä pelissä hyvä, mutta ei niin hyvä, mitä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa hehkutettiin. Palasi kaukaloon runkosarjan viimeiseen peliin. Oli silloin kentän paras pelaaja. Kiekon kanssa rohkea ja pelivarma sekä vahva oman maalin edessä. Jatkanee uraansa muualla.
Arvosana: 8+

Hyökkääjät

6 Janne Ritamäki: 45, 4+3=7, -4, 26. Plusmerkkinen debyyttikausi liigajäillä. On omimmillaan puolustavassa kentässä, ei kuitenkaan saanut liiemmin alivoima-aikaa. Joukkueen vahvimpia pelaajia, vastataklaukset täyttä kultaa. Otti kiekkoja nahkaansa kuolemaa halveksuen. Vahva luistelija ja laukoja, mutta ei mikään synnynnäinen maalintekijä. Jatko auki.
Arvosana: 7+

7 Angelo Esposito: 29, 3+4=7, -4, 10. Italian passilla viilettänyt kanukki ei ollut valmis näin kovaan liigaan. Fyysisesti juniori-tasoa. Peli koohottamista, arkaa ja päämäärätöntä. Peli ei lähtenyt rullaamaan sentterinä, eikä laiturina. Näkemiin.
Arvosana: 4

8 Jesse Niinimäki: 16, 2+6=8, -6, 6. Kaikkea muuta kuin vahvistus. Oli hajuton, mauton ja väritön. Taistelutahtoa ei ollut, eikä näyttänyt olevan suuremmin pelihalujakaan. Tasakentällisin ei mitään käyttöä. Todella outo hankinta Pelicansilta. Olen tässä pohtinut, että mihin rooliin Niinimäki ängetään ensi kaudella.
Arvosana: 5+

14 Miikka Männikkö: 34, 8+16=24, +2, 8. Moni epäili, moni lopulta yllättyi. Vahvaa terrierimäistä duunia kentän kummassakin päässä illasta toiseen. Ei voittavassa joukkueessa enää kärkikentissä. Luistin kulkee edelleen melko mallikkaasti, ja pisteitä tulee tasaisesti. Monipuoliselle kolmoskentän laiturille olisi käyttöä missä tahansa joukkueessa.
Arvosana: 8

15 Vili Sopanen: 33, 3+15=18, -1, 12. Loukkaantuminen sotki alkukautta, mutta palasi parempana kuin koskaan. Fokus pysyi olennaisessa. Kukaan liigapakki ei mahda Sopaselle mitään, kun hän saa kiekon maalin takana ja pääsee suojaukseen. Oppinut käyttämään kokoaan hyväkseen, viimein.  Väläytteli nyt pelisilmäänsä entistä enemmän. Ennen hän laukoi 2vs1 –hyökkäyksissä, nyt kudin sijaan nähtiin syöttö. Motivaatio puolustuspäätä kohtaan kasvoi kauden edetessä. Sopanen on nykyään paljon monipuolisempi - sitä kautta vaarallisempi pelaaja.
Arvosana: 8½ 

20 Tommi Paakkolanvaara: 56, 9+16=25, +2, 20. Ei toppi, mutta ei myöskään floppi. Jäi pisteen päähän uransa parhaasta kaudesta pisteiden valossa. Ei taaskaan onnistunut hyökkäävässä roolissa. Tilanteessa, jossa Paakkolanvaaralta odotetaan tehoja, ei hänellä ole mitään käyttöä. Oman pään kautta lähtevässä pelissä neloskentässä tulosta syntyy, koska silloin pisteodotukset ovat miltei nollissa. Tulee jatkossakin olemaan avainroolissa neloskentässä, korkeintaan kolmosessa. Kaikissa muissa tapauksissa hän on ulkona mukavuusalueeltaan.
Arvosana: 7½

23 Jarkko Immonen: 48, 4+17=21, -9, 38. Floppi. Rikkonainen syksy, ei päässyt missään vaiheessa hyvälle tasolleen. Pelirohkea kiekon kanssa, mutta saisi ratkaista itse useammin. Hakee hyvissäkin paikoissa vielä syöttövaihtoehtoja. Ei mikään taskuraketti, pysyy kuitenkin vauhdissa mukana. Parantaa ensi kaudella.
Arvosana: 7-

24 Janne Tavi: 60, 16+11=27, 0, 4. Ehdottomia onnistujia - heittämällä uransa paras kausi. Tuhlailee paikkoja valtavat määrät. Paremmalla viimeistelyllä maalimäärä alkaisi kakkosella. Monipuoliset ominaisuudet tekevät Tavista käyttökelpoisen missä tahansa roolissa. Ei ole kuitenkaan mitalista taistelevan joukkueen kahdessa ensimmäisessä kentässä.
Arvosana: 8½

25 Pekka Jormakka: 54, 19+16=35, +4, 6. Kauden suurin valopilkku. Tutkapari Smolenak-Jormakka vyöryi alkukaudella vaarallisesti. Keväällä Smolenak vaihtui Redenbachiin, ja tämäkin kombinaatio toimi mainiosti. Jaksoi väsymättä luistella ja haastaa vastustajia. 19 maalia on kova suoritus. Paremmalla laukauksella ja osumatarkkuudella kolkuttelisi jo maajoukkueen portteja. Tällä miehellä on edessään valoisa tulevaisuus. Jatkaa uraansa Lahden ulkopuolella, luultavasti Tapparassa.
Arvosana: 9

27 Timo Pärssinen: 60, 13=17=30, -10, 38. Kaksijakoinen kausi. Ei missään nimessä floppi. Vanha vertyi vasta keväällä. Syksyllä häntä ei erottanut kentältä kuin tukossa olleista jaloista. Kesän harjoittelusta toipuminen venyi joulun tienoille asti, milloin alkoi luistaa. Sai jalkansa liikkeelle, minkä mukana kaikki tekeminen muuttui positiivisempaan suuntaan. Todella viisas pelaaja, haistaa vastustajan liikeradat, ja tekee näin upeita kiekonriistoja. Nykypäivänä oikea rooli kolmoskentässä. Ensi kauden tontti vielä hieman pimennossa.
Arvosana: 7½

30 Jari Kauppila: 28, 0+6=6, -14, 36. Toinen kausi perätysten ilman maalin maalia. Vakuutti pre-seasonilla, mutta kauden alkaessa Kauppilan pelistä oli nähtävissä karu totuus. Vauhti ja pelinopeus eivät ole enää liigatasoa. Ura SM-liigassa oli mitä todennäköisimmin tässä.
Arvosana: 6

37 Lee Goren: 13, 4+8=12, +1, 30. Kovapalkkaisin mies potkittiin pihalle hyvissä ajoin. Oli pelillisesti OK, ja olisi kauden mittaan parantanut peliään. Kemiat valmennuksen kanssa eivät kuitenkaan kohdanneet, ja mielialapelaaja sai lähteä.
Arvosana: 4½

39 Marko Pöyhönen: 59, 5+7=12, +1, 24. Vankkaa työtä jälleen. Ei petä koskaan. 5vs3 –alivoimien erikoismies. Sivusi uransa parasta noteeraustaan pisteiden muodossa. Pelipaikka sementoitu nelosen vasemmalla laidalla. Todennäköisesti jatkaa turkooseissa.
Arvosana: 8

42 Ryan O’Marra: 8, 0+1=1, +1, 8. Suikkasen armoa antamaton kuntokoulu kolahti kesällä pahasti O’Marran nilkkaan. Kirjaimellisesti konttasi jäässä, eikä pysynyt laitureidensa kyydissä. Kunto ei kestänyt pitkiä vaihtoja, ja kakkossentteriksi kaavailtu pelaaja valahti lopulta alakenttiin. Tästä kaverista jäi ainoastaan mieleen painavat ja kovat taklaukset.
Arvosana: 5-

51 Ilkka Pikkarainen: 48, 6+13=19, -12, 135. Karsea floppi. Jalkanopeus hiipunut minimiin. Laukaus lähtee edelleen napakasti, mutta ei pääse enää paikoille. Väläytteli ajoittain hyvää pelinlukutaitoaan, mutta keskittyminen vääriin asioihin vie puhdin pelistä. Liigan jäähypörssissä sijalla 2. Pikkarainen oli Pelicansin ainoa fyysinen pelote, mutta hän ei tuonut lahtelaisten peliin mitään muuta lisäarvoa. Jatko auki.
Arvosana: 6-

53 Antti Iivari: 1, 0+0=0, 0, 2. Ei päässyt oikein treenirinkiä ylemmäksi. Olisi syksyllä ansainnut enemmän näyttöpaikkoja. Tulevaisuus avoin.
Arvosana: -

57 Pekka Saarenheimo: 53, 7+14=21, -8, 34. Hyvä kausi. Rooli vaihteli pitkin syksyä, keväällä mies viiletti kolmosen keskellä. Onnistui syyskaudella mukavasti pisteiden teossa Jormakan ja Smolenakin keskellä, vaikka ei enää mikään pistenikkari olekaan. Vajavaiset luistelutaidot. Omimillaan puolustavassa kentissä, missä pääsee esittämään uhrautuvaa pelaamista kiekottomana. Monet epäilivät Saarenheimon hankintaa hudiksi, mutta lopulta hän osoittautui Suikkasen luottomieheksi. Jatkanee mastokaupungissa ensi kaudellakin.
Arvosana: 8-

61 Joni Isomäki: 19, 0+0=0, -4, 4. Hienoinen pettymys, vaikka ei suuria voitu odottaakaan. Suojaa hyvin kiekkoa, mutta siihen se sitten jää. Kiekottomana hyvä – blokkaa todella paljon laukauksia. Pistetili ei auennut vahingossakaan. Jatko auki.
Arvosana: 6½

70 Radek Smolenak: 32, 18+10=28, -2, 22. Kannattajien suursuosikki. Laukoo erittäin paljon, mistä tahansa päin kenttää. Aivoitukset Jormakan kanssa kävivät yksiin mainiosti. Ei saanut nyt alivoima-aikaa, vaikka on silläkin osa-alueella hyvä. Pelasi paljon itselleen, mikä rasitti viisikkopelaamista. Mikäli ei saa kesällä KHL-sopimusta, Smolenak palaa ensi kaudeksi Lahteen.
Arvosana: 9+

88 Kimi Koivisto: 3, 0+0=0, -1, 0. Moni varmasti odotti Koiviston saavan enemmän vastuuta, mutta pelejä ei kertynyt edes kourallista.
Arvosana: -

91 Tyler Redenbach: 20, 4+11=15, +12, 16. Kukaan ei olisi voinut uskoa, että tämä herra dominoisi Pelicansin ykkösessä. Luistin kulki erinomaisesti, ja hänen pelisilmänsä te jo tietänettekin. Vakuutti ennen kaikkea oman pään pelaamisellaan, mikä on ollut hänen akilleenkantapäänsä koko liigauransa ajan. Jatko auki.
Arvosana: 9+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti