Sivut

torstai 7. maaliskuuta 2013

Otteluraportti Pelicans – KalPa

Runkosarjan kolmanneksi viimeinen kierros on saatu pakettiin. Pelicans ja KalPa tarjosivat Isku Areenassa hienoa viihdettä, eikä verkon heiluttamista säästelty. Kotijoukkue vei pisteet värikkäiden vaiheiden jälkeen, luvuin 4-3. Ottelussa tahtipuikko vaihtoi omistajaa todella tiheään. Kummankin esitykset heilahtelivat pelin sisällä todella paljon, mitä valmentajat eivät katso hyvällä.

Lukko hävisi oman pelinsä Ilvekselle, joten lahtelaisten pudotuspelitoiveet säilyivät vielä elossa. KalPa on edelleen viidentenä. HPK nappasi voiton Turusta ja nousi tasapisteisiin kuopiolaisten kanssa. Taistelu jatkuu siis vielä sarjataulukon kummassakin päässä.

Tasapaksua puurtamista

Pelin alkuhetket olivat puolin ja toisin melko halutonta pelaamista. Pelicans näytti jo höllänneen taisteluaan, mutta alkukangertelujen jälkeen koneet alkoivat hiljalleen käynnistyä. KalPa tuli huomattavasti paremmalla jalalla, ja kuopiolaisten liukkaat laitahyökkääjät aiheuttivat kotijoukkueelle harmaita hiuksia. Avausmaali syntyikin vieraiden toimesta. Jasse Ikonen ampui vieraat johtoon ajassa 4:51. Kiekko livahti etukulmasta sisään, toisin sanoen maali meni vahvasti Jere Myllyniemen piikkiin.

Maalin jälkeen Pelicans joutui rangaistujen penkille. Uhrautuvainen alivoimapelaaminen tuotti tulosta ja vieraiden ruuti oli märkää. Kului hetki Pelicansin jäähystä, kun KalPa otti vuorostaan kakkosen. Pelicans kiitti ja kuittasi, ja iski ottelun tasoihin. Kokoonpanoon palannut Jesse Niinimäki syötti kiekon toiseen aaltoon Markus Seikolalle, jonka rannelaukaus löysi tiensä verkonperukoille. Maali oli kenttätapahtumiin nähden täysin ansaittu.

Kuopiolaisten viivelähdöt ja porrastamiset pistivät tuttuun tapaan katsojan silmiin. He pelasivat kiekkoa alaspäin erittäin paljon, ja yrittivät näin ottaa pelistä vauhdin pois. Tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Kotijoukkue tuuliajoilla

Toisen erän alku ei alkanut lahtelaisittain toivotulla tavalla. Yleisö tuskin kerkesi palata nakkijonoista takaisin katsomoon, kun Janne Ritamäki otti illan toisen kakkosensa. KalPa ei toista ylivoimaansa tuhrinut. Adam Masuhr latoi viivasta vieraat jälleen johtoon. Tämäkin maalin helpohkosti Myllyniemelle, jonka ajatukset näyttivät olevan muualla kuin pelissä.

Reilut kaksi minuuttia vieraiden johtoasemasta, astui kentän nuorin pelaaja kuvaan. Kasperi Kapanen kiersi kertaalleen koko hyökkäysalueen läpi ja laukoi lopulta kuopiolaiset kahden maalin karkumatkalle. Tämä maali riitti Myllyniemelle. Hän siirtyi luukunaukojaksi ja Janne Juvonen sai viimein näytönpaikan.

Pelicans pääsi hieromaan kavennusta ylivoimalla, mutta pakkopeli oli nyt umpisurkeaa. Pelicans-valmennus teki mielenkiintoisen ratkaisun, kun Pekka Saarenheimon johtama kolmoskenttä pelasi ykkösylivoimaa. Vieraat tappoivat jäähyn helposti ja ottivat pelin totaaliseen kontrolliinsa. Pelicans oli yllättävän aneeminen, vaikka avauserä oli melko hyvä.

Erän edetessä kotijoukkue sai jälleen juonenpäästä kiinni ja sai aikaiseksi pitkiä ralleja KalPan päätyyn. Pelicans käänsi peliä todella nopeasti ja vieraiden pakit eivät päässeet vaihtoon, toisen erän pitkän vaihtomatkan vuoksi. Yksi pitkä pyöritys päättyi kotijoukkueen maaliin. Tyler Redenbach oli omalla paikallaan ja tarjoili huikeasti Miikka Männikölle, joka harhautti KalPa-vahti Mikko Koskisen ja iski sen jälkeen limpun tyhjiin. Juvonen joutui ensimmäiseen testiin, kun KalPa pääsi alivoimalla Jyri Junnilan toimesta läpiajoon. Juvonen hoiti hommansa mallikkaasti, vaikka kiekko maaliviivalla kävikin. 2. erä päätöksen tilanteessa 2-3.

Rinnalle ja ohi

Pelicans sai kolmanteen erän haluamansa alun. Taistelumentaliteetti oli palannut toden teolla ja kotijoukkue halusi voittoa enemmän kuin koskaan tällä kaudella. Kotijoukkue pääsi jälleen miehen ylivoimalle, mutta kaava oli viime kerrasta tuttu: Junnila pääsi taas läpiajoon, Juvonen torjui ja maalia tarkistettiin lopulta videolta asti. Juvonen oli nyt torjunut kaksi läpiajoa, joten kenttäpelaajien oli vastattava huutoon samalla mitalla.

Kärsivällisyys tuotti tulosta ja kellot näyttivät aikaa 52:34, kun lahtelaiset tulivat tasoihin. Kiekko ajautui onnekkaasti Pekka Jormakalle, joka laukoi pienestä tilasta. Koskinen torjui kiekon eteensä ja riparin maalin iski Timo Pärssinen.

Maali toi valtavan piristysruiskeen Pelicansin peliin, kun taas vastaavasti vieraiden peli lamaantui. KalPan Janne Kolehmainen kävi koko ottelun ajan todella kuumana ja otti kolmannessa erässä kohtalokkaan jäähyn. Kotijoukkue meni samalla höyryllä johtoon Seikolan illan toisella maalilla. Pakki nousi hienosti viivasta ja ampui lätyn Koskisen puikoista maaliin.

Jännitystä loppuun toi Vili Sopasen väkivaltaisuusjäähy. KalPan kiri jäi kuitenkin piippuun ja Pelicans otti itselleen arvokkaat kolme pistettä. Lahtelaiset olivat ansaittuja voittajia. KalPa hieman tuudittautui johtoonsa, ja Pelicans käytti tämän hyväkseen.

+++ Markus Seikola: 2+0=2, -1. Latasi itsensä pakkien maalipörssin jaetulle kärkipaikalle. Ollut läpi kevään Pelicansin paras pakki. Heikko syksy on taakse jäänyttä elämää ja Seikola on Pelicans-puolustuksen tärkein lenkki tällä hetkellä.

++ Timo Pärssinen: 1+0=1, 0. Kuinkakohan mones maali oli Pärssiselle maalin edestä? Maali tuli tärkeään paikkaan ja se meni oikealle miehelle.

+ Miikka Männikkö: 1+1=2, 0. Männikkö jaksaa tehdä töitä jatkuvalla syötöllä ja iskee satunnaisesti aina maalejakin. Hyvä paketti, mille on käyttöä joukkueessa kuin joukkueessa.

--- Jere Myllyniemi: 11/14. Oli Lappeenrannassa vaisu, niin tänäänkin. Hänen on nyt koottava itsensä ja palattava omalle hyvälle tasolleen.

Taistelu jatkuu siis edelleen. Sunnuntaina jatketaan, kun TPS tulee kylään.