Sivut

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Otteluennakko SaiPa – Pelicans

SM-liigan runkosarjan toiseksi viimeinen viikko on valmis alkamaan. Lappeenrannan Kisapuistossa kohtaavat tiistaina samoista sijoista taistelevat SaiPa ja Pelicans. Sijoilla 8.-12. olevat joukkueet ovat kaikki kahdeksan pisteen sisällä, ja mikä joukkue tahansa voi vielä nousta sinne tai tippua sieltä pois. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Pelicans ja Blues lähtisivät ensi viikolla kesälomille. Lahtelaisten toivo lepää tiistaisessa pelissä. Heidän on yksinkertaisesti pakko ottaa Lappeenrannasta kolme pistettä.

Molemmilla on viime pelistä tappio alla. SaiPa hävisi Bluesille Espoossa luvuin 2-3, ja JYP haki pisteet Lahdesta samoilla numeroilla. Joukkueilla on plakkarissa neljä keskinäistä kohtaamista tältä kaudelta, jotka ovat kaikki päättyneet kotivoittoihin (kummallakin kaksi voittoa). SaiPa on ollut vuosien saatossa Lappeenrannassa jämäkkä isäntä Pelicansia vastaan. Viimeisestä 10 pelistä Pelicans on pystynyt kampeamaan voiton Lappeenrannasta vain kaksi kertaa.

Kotijoukkueella enemmän tilaa hengittää

Pekka Tirkkosen joukot ovat tällä hetkellä melko tukevasti kiinni pudotuspelipaikassa, mutta jos käännetään asia toiste päin, on heillä vain hävittävää. SaiPalla ei ole historiansa aikana hirveämmin kokemusta voittamisesta. Pudotuspelipaikka olisi heille kuin lottovoitto. Kaikki povasivat ennen kauden alkua lappeenrantalaisia aivan liigan häntäpäähän.

SaiPa on korjannut kurssiaan joulun jälkeisen heikon jakson jälkeen. Kanadalaisvahvistus Brad Moran on ollut sellainen ihan kirjaimellisesti. Hän on pelannut keltamustissa 10 peliä tehoin 4+6. Siinä mies, jonka kanssa Pelicansin pitää kiirettä tiistaina. Miika Wiikman on pelannut maalissa kaksi viimeisintä peliä, mutta tiistaina aloittavasta maalivahdista ei ole vielä varmuutta. Kesken kauden Lappeenrantaan siirtynyt Hannu Toivonen on ollut vähintään ok, mutta ei ehkä niin hyvä, mitä olisi saattanut odottaa.

SaiPa on pienessä kotikaukalossaan vaikea voitettava. Se pyrkii kovalla liikkeellä ja vahvalla karvauspelaamisella ottaa Pelicansilta ajan ja tilan pois. Sputnikit ovat ottaneet kotonaan liigan toiseksi eniten jäähyjä, mutta heidän onnekseen Pelicansin ylivoima ei ole häikäissyt.

Do or die

Tilanne on lahtelaisvinkkelistä todella kinkkinen. Vain kolmen pisteen voitto SaiPasta pitäisi Pelicansin pudotuspelitaistelussa mukana. Pussinokilla ei ole tässä vaiheessa mitään menetettävää. Pudotuspeliviiva näytti karanneen jo aikaa sitten, mutta Pelicans on kirinyt viivaa kiinni koko kevään ajan. Viime pelin tappio JYPille tuli todella pahaan paikkaan.

Pelikaanien vieraspelaaminen on kuitenkin nyt sellaisella tolalla, että voittoja voi odottaa mistä tahansa vierashallista. Joukkue pelaa vieraissa erittäin tiivistä puolustuspeliä ja iskee paikoista maalit. Seitsemän ottelun voittoputki reissupeleistä ei ole sattumaa. He ovat henkisesti vieraissa paljon vahvempia eivätkä lannistu takaiskuista. Kärsivällisyys on myös ollut yksi iso syy aiempia voittoja perattaessa.

SaiPa on tuottanut Pelicansille suuria vaikeuksia aggressiivisen karvauksen kanssa. Vieraiden on saatava jalat liikkeelle ensiminuuteista lähtien, jotta paras tulos olisi saavutettavissa. Mikäli Pelicans ei pääse kotijoukkueen paineen alta nopeasti pois, tulee illasta todellinen painajainen.

Tämä on kummallekin joukkueelle tähän mennessä kauden tärkein peli. Häviöllä Pelicans voi haudata haaveensa ja voitolla SaiPa käytännössä varmistaisi pääsyn pudotuspeleihin. Verivihollisten peleissä on ollut aina tunnetta ja joskus on myös kuohunut yli. Parempi voittakoon.

Tulosveikkaus: Pelicans pitää haaveitansa yllä 2-4 vierasvoitolla.

Aleksi Salonen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti