Sivut

torstai 7. helmikuuta 2013

Joonas Hurrin kauteen on mahtunut paljon

Lahden Pelicans ei tällä hetkellä oman kylän poikia vilise. Lahdessa kiekkokasvatuksen ovat saaneet tämän kauden Pelicansista vain, Juha-Pekka Pietilä, Vili Sopanen, Jari Kauppila, Marko Pöyhönen sekä Joonas Hurri.

21-vuotias Hurri sai ensikosketuksensa SM-liigassa kaudella 2010–2011. Hänen alkuhetket liigassa olivat vauhdikkaita ja ensimmäisellä kaudella pelejä kertyi 28 kappaletta ja maalitilikin aukesi. Hurri sai silloisella katastrofi kaudella jalkansa tiukasti Pelicansin oven väliin, mutta pari viime kautta eivät ole sujuneet aivan käsikirjoituksen mukaan.

Viime kaudella Kai Suikkasen tultua Pelicansiin, jäi Hurrin vastuu valitettavan pieneksi. Sama virsi on osittain jatkunut tälläkin kaudella. Suikkanen ei ole antanut nuoremmille pelaajille kunnollista näyttömahdollisuutta, mikä on jarruttanut Hurrin urakehitystä. ”Pelaamalla sitä kehittyy”, ei ole mikään tuulesta temmattu lausahdus. Onko Hurri jo menetetty tapaus? Ei todellakaan ole.

Alkusyksy pilalle loukkaantumisen johdosta

Hurrin kolmas liigakausi ei startannut ruusuisesti. Valitettava loukkaantuminen pilasi miehen alkusyksyn. Tapa, millä loukkaantuminen tuli, oli sangen outo. Hurri nimittäin lensi fillarinsa sarvien yli äkkinäisen jarrutuksen jälkeen. Solisluu siinä meni ja hän pelasi ensimmäisen pelinsä vasta 16.10.

Hän palasi kaukaloon ryminällä, iskien kahteen ensimmäiseen peliin tehot 2+1. Mies vaikutti entistä kypsemmältä ja valmiimmalta liigakaukaloihin. Ratkaisut olivat hallittuja ja määrätietoisia. Minuutteja kertyi ensimmäisen kuukauden aikana tasaisesti yli 20 min/peli.

Sen jälkeen tapahtui pieni notkahdus. Jokaisen pelaajan kauteen mahtuu heikompiakin jaksoja, siitä ei ole epäselvyyttä. Hurri on pari viimeistä kuukautta ollut erittäin ailahtelevainen. On hiukan outoa, miten hänen pelillinen käyränsä on mennyt alaspäin, kun taas joukkueen tekemisen taso on noussut. Erittäin vaikea siis sanoa, mistä hänen lievä alavireisyys on johtunut. Kaikesta huolimatta, Hurrin kausi menee positiivisen puolelle.

Hurri on kokenut kovia tällä kaudella.
© Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com


Mikä olisi oikea rooli?

Melkein kaksi vuotta sitten Pasi Nurminen luonnehti Hurria moderniksi peruspuolustajaksi. Itsekin jollain tapaa allekirjoitan tämän, mutta Hurrilta löytyy myös loistavia hyökkäyspään avuja, ja heikkoudet piilevät oman maalin läheisyydessä. Sulava luistelu, hyvä mailankäsittely ja suhteellisen napakka laukaus tekevät hänestä käyttökelpoisen myös ylivoimalla.

Pieni koko rajoittaa puolustuspäässä, mutta hän paikkaa sitä nöyrällä taistelulla ja työnteolla. Hurrin pieni koko ei ole SM-liigassa niinkään iso ongelma, mutta vähän isommissa ympyröissä tilanne saattaa olla toinen.

Mainittu nöyryys jokapäiväistä tekemistä kohtaan vienee Hurrin pitkälle. Hän omistautuu lajille ja jaksaa tehdä töitä myös kentän ulkopuolella.

Jatkosopimusta odotellessa

Hurrilla ei ole ensi kaudesta sopimusta Pelicansin kanssa, tai ainakaan siitä ei ole julkisuudessa tiedotettu. Uskon vahvasti, että hän jatkaa Lahdessa kahden vuoden sopimuksella. Olen varma, että Lahteen palaava Hannu Aravirta antaa hänelle enemmän vastuuta. Aravirta haluaa tuoda joukkueeseen lisää lahtelaisuutta sekä nostaa oman kylän poikia suurempiin rooleihin.

Urallaan 65 liigapeliä pelannut Hurri on tehnyt tällä kaudella varsin mukavat tehot (4+4). Allekirjoittanut ei ole kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen hänen kauteen, mutta näen miehen tulevaisuuden valoisana. Odotin Hurrin ottavan tällä kaudella suurempia kehitysaskelia, mutta ne ovat jääneet suurimmilta osin odottamaan. Hän ei ole tullut varatuksi NHL:ään, enkä näe häntä minään tulevaisuuden änäri-jyränä.

Joonas Hurri tulee pelaamaan hienon uran Euroopassa. Taalakaukaloihin en jaksa uskoa, sillä hänen ominaisuudet sopivat paremmin eurooppalaiseen pelityyliin.

Niin, unohdinko mainita, että hän on jättänyt kiekkokansan rakastamat perstaklaukset runkosarjan viimeisiin peleihin?  Niissä hän on nimittäin Pelicansin aatelia.

Tästä pojasta kuulemme vielä.

Aleksi Salonen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti