Sivut

lauantai 16. helmikuuta 2013

Otteluennakko Tappara – Pelicans

SM-liigassa nähdään tänään täysi seitsemän ottelun ottelukierros. Eiliseen kierrokseen lukeutui vain kaksi peliä ja on ihan oikeutettua, että eilen pelanneet joukkueet pelaavat tänään vastakkain. Kumpainenkaan ei saa näin lepoetua illan taistoon.

Päivän kotijoukkue Tappara kävi hakemassa eilen Espoosta puhtaan 0-3 vierasvoiton. Pelicans puolestaan kaatui kotonaan kolmannen kerran peräkkäin, tällä kertaa JYPin käsittelyssä. Joukkueiden kauden kolme aiempaa kohtaamista ovat kaikki päättyneet kotivoittoihin. Pelicans kaatanut Tapparan kahdesti ja porkkanapöksyillä on plakkarissa yksi voitto.

Pelicansilla on ollut tunnetusti Tampereella aina suuria vaikeuksia, ja kysyttäessä keneltä Pelicansin pelaajalta tahansa mikä on pahin vieraskaukalo, kaikki vastaisivat Hakametsä. Tappara on sarjassa viidentenä, jalat melko tukevasti kuuden sakissa. Pelicansin vuoristoratamaisen pelaamisen on loputtava tänään, sillä tämä on heille miltei se viimeinen mahdollisuus.

Muuri nimeltä Metsola

Tapparan peli ei tule jäämään tänään kiinni ainakaan maalivahti Juha Metsolasta. Hän on pelannut kokonaisuudessaan aivan uskomattoman hienon kauden. Metsolassa tiedettiin olevan potentiaalia, mutta kukaan ei varmasti uskonut näin kovaan läpimurtoon. Hienot otteet poikivat myös paikan viime viikolla päättyneeseen Ruotsin EHT-turnaukseen, jossa hän pelasi yhden pelin pitäen maalinsa puhtaana. Metsola torjui nollapelin myös viime pelissä Bluesia vastaan, joten Pelicansilla riittää työtä saada limppu Tappara-rysään.

Liigan yhdeksänneksi paras kotijoukkue Tappara on pelannut tasaisen hyvin pitkin alkanutta kevättä. Suuria notkahduksia ei ole nähty, mikä kertoo siitä, että Jukka Rautakorpi on saanut heikomman alkukauden jälkeen joukkueen potentiaalin esille. Puolustus on ollut tiivis ja Tappara on päästänytkin maaleja liigan toisiksi vähiten.

Kärkimiehet Ville Niemisen ja Alexander Barkovin johdolla ovat tehneet pisteitä harva se ilta ja ovat omalla toiminnallaan auttaneet joukkuettaan liitoon. Erikoistilannepelaamisessa riittää petrattavaa. Joukkue on ylivoimatilastossa keskikastissa, mutta alivoimalla liigan heikoin. He ovat ottaneet rangaistuksia eniten koko sarjassa.

Illan kotijoukkueella riittää vielä mukavasti panoksia. Kotietu pudotuspeleihin on vahvasti Tapparan kiikarissa eikä runkosarjan voittokaan ole teoriassa vielä mahdoton.

Ratkaisut erikoistilanteissa

Pelicansille on tarjottu voittoa jokaisessa kolmessa viime kotipelissä, mutta viimeistely on ollut onnettoman huonoa. Toki, kiekkojumalatkaan eivät ole olleet lahtelaisten puolella ja voittava joukkue tarvitsee aina myös tuuria. Lahtelaiset ovat voittaneet neljä matkapeliä perätysten, joten sikäli he voivat lähteä Tampereelle levollisin mielin.

Erikoistilannepelaaminen on ollut Pelicansin osalta luvattoman heikkoa, etenkin ylivoima, koko kauden mittapuulla. Tappara istuu boksissa eniten liigassa ja Pelicansin on osuttava tänään ylivoimalla vähintään kerran. Hakametsä on pelikaanille paha paikka, mutta nyt ei voi historiaa tuijottaa, sillä lahtelaisten on pakko voittaa.

Peräänkuulutan edelleen tehoja Pelicansin ylemmiltä kentiltä. Jääkiekko on tunnetusti maalintekopeli. Hienot kulmapyöritykset eivät nyt riitä. Maaleja tauluun ja pulinat pois. Muuten pelikaani on kuollut lintu.

Tappara – Pelicans klo 17.00.

Aleksi Salonen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti