Sivut

maanantai 18. helmikuuta 2013

Otteluennakko HIFK – Pelicans

Yksi viikonloppu on jälleen takana ja on aika palata kiekon pariin. SM-liigan tiistaiseen kierrokseen lukeutuu kolme peliä, joista HIFK-Pelicans joutuu perkauksen kohteeksi. Kumpikin pelaa tällä viikolla kolme peliä ja kun viikko saadaan pakettiin, on joukkueilla jäljellä enää kuusi runkosarjanottelua.

Pelicans on ollut HIFK:lle mieluisa vastus Nordiksella. Lahtelaisten viimeisestä voitosta HIFK:n vieraana on aikaa jo vuosia. Tarkalleen ottaen se tapahtui 23.10.2008. On vaikea löytää yksittäistä syytä, miksi Pelicansilla on ollut Helsingissä niin vaikeaa. Pussinokat ovat pelanneet usein kauden heikoimmat pelinsä juuri HIFK:n vieraana.

Joukkueiden lähtökohdat tiistain tärkeään peliin ovat täysin päinvastaiset. HIFK otti lukua Porissa, häviten melko aneemisella esityksellä tulikuumalle Ässille maalein 5-1. Pelicans pelasi Tampereella Tapparan vieraana erinomaista hipovan ottelun ja pisteet matkasivat Lahteen voittolaukausten jälkeen luvuin 2-3.

Summanen tuonut ryhtiä

Raimo Summasen otettua valmennusvastuun harteillensa, on HIFK esiintynyt keväällä pääsääntöisen hyvin. Kahdesta viime pelistä joukkueella on tappio alla, mutta kokonaisuudessaan Summanen on saanut helsinkiläisten junan suoremmille raiteille.

HIFK on pystynyt napsimaan pisteitä kuudesta peräkkäisestä kotipelistään. Bluesista värvätty Mika Hannula on ollut muutaman viime pelin hieman unten mailla, mutta on silti HIFK-hyökkäyksen vaarallisimpia aseita. Myös kapteeni Ville Peltonen on ollut keväällä syksyä kovemmassa tikissä ja takonut pinnoja tasaisen tappavan tahtiin sekä auttanut johtajuudellaan punapaitoja voittoihin.

Iso peikko

Pelicans matkaa Helsinkiin vahvassa myötätuulessa, nimenomaan matkapelien osalta. Kotona peli on takkuillut, mutta vieraskentällä peli on ollut huomattavasti vapautuneempaa. Lahtelaiset ovat saalistaneet voiton viidestä viimeisestä vieraspelistä. Nordikselta voittoa ei ole irronnut vuosiin eikä Pelicans lähde tiistainkaan peliin ennakkosuosikkeina.

Hyvään vierasmenestykseen ja vastaavasti heikkoihin kotituloksiin löytyy syynsä. Kriittisen lahtelaisyleisön edessä Pelicansin otteista on paistanut selkeästi mailanpuristaminen ja tietty epäonnistumisen pelko. Pussinokat ovat saaneet jalkansa liikkeelle ja kirjaimellisesti isoista vieraskaukaloista on alkanut tulla tulosta.

Peräänkuuluttamiani tehoja kärkipelaajilta tuli viime pelissä, kun ykkös- ja kakkoskentän miehet olivat ratkaisemassa voittoa Pelicansille. Maalissa Jere Myllyniemi pelasi lauantain yhden kauden parhaimmista peleistään, mutta HIFK:n kotijää on jostain syystä ollut Pelicans-veskareille jopa ylitsepääsemättömän vaikea paikka.

HIFK lähtee peliin suosikkina, mutta kummankin päivän vire on pienoinen kysymysmerkki. Joskus Pelicans Helsingissä voittaa, se on varma.

Panosta pelistä ei puutu. Yhdeksäntenä oleva HIFK kamppailee vielä kivenkovaa paikasta kuuden joukkoon. Pelicansille jokainen peli on melkein pakkovoiton paikka, jotta unelma ei karkaisi käsistä.

Toistaako historia itseään vai kampeaako Pelicans itselleen kuudennen peräkkäisen vierasvoiton?

HIFK – Pelicans 19.2. klo 18.30.

Aleksi SalonenEi kommentteja:

Lähetä kommentti