Sivut

lauantai 16. helmikuuta 2013

Otteluraportti Tappara – Pelicans

Hakametsän lauantai-ilta tarjosi radiosta kuunneltuna viihdyttävää kiekkoa. Ennen kolmatta erää näytti väistämättä siltä, että kolme pistettä matkaa Lahteen. Toisin kävi ja Pelicans menetti kahden maalin johtonsa. Yhdenkin pisteen menetys oli lahtelaisille todella kirvelevä.

Rikkonainen avauserä

Vieraat saivat ennen peliä huonoja uutisia, kun kapteeni Tommi Paakkolanvaara ei pystynyt pelaamaan. Hän kärsii jostakin lievästä vammasta. Pelicans tuli otteluun hyvällä jalalla ja loi muutamia hyviä tekopaikkoja. Myös Tapparalla oli omat paikkansa, mutta Jere Myllyniemi oli vieraiden maalissa hyvä.

Pelicans meni ottelussa 0-1 vierasjohtoon, kun Pekka Jormakka löi irtokiekon sisään. Erä oli todella rikkonainen, sillä kumpikin istui jäähyllä kuuden minuutin verran.

Toinen erä käynnistyi lahtelaisittain loistavasti. Pelicans meni yllätykselliseen 0-2 johtoon Janne Tavin osumalla. Syötön maaliin tarjoili Vili Sopanen. Erässä riitti vauhtia ja päästä päähän mentiin kovaa. Tapparalla oli loistavia paikkoja, mutta Myllyniemi kesti mainiosti kotijoukkueen lähentelyt.

Vaarallisin johtoasema

Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 0-2. Pelicans hiljensi vauhtiaan ja tyytyi keskialueen tukkimiseen. Lahtelaiset antoivat Tapparalle kaikki avaimet tulla tasoihin. Kotijoukkueen kavennus näki päivänvalon ajassa 43:30, kun Jussi Makkonen siirsi kiekon Pelicans-rysään.

Pussinokat kaivoivat verta nenästään ja niinhän siinä kävi, että Tappara pääsi tasoittamaan ottelun. Tälläkin kertaa asialla oli kotijoukkueen neloskenttä ja nyt oli Olli Palolan vuoro maalata. Pelin ratkaisu syntyi lopulta vasta voittolaukauksissa, jossa Pelicansin Timo Pärssinen ratkaisi voiton vieraille.

Voittajajoukkueen suurin sankari oli kuitenkin Myllyniemi, joka torjui useita gamesavereita pitkin iltaa. Voitto oli Pelicansille jo viides peräkkäinen vieraskentällä.

Nyt vedetään happea ja käännetään maanantaina katseet tiistaina HIFK-vieraspeliin.