Sivut

torstai 28. helmikuuta 2013

Ilkka Pikkarainen huilaa koko runkosarjan lopun – ainoastaan positiivinen asia Pelicansille

Pelicansin kovanaaman Ilkka Pikkaraisen kauteen on mahtunut paljon - pääasiassa vain negatiivisia asioita. SM-liiga ja Sampo Liusjärvi langettivat Pikkaraiselle seitsemän ottelun pelikiellon Kärppien Ivan Humliin kohdistuneen taklauksen johdosta. Perataan ko. taklaus sekä Pikkaraisen kausi pikaisesti läpi.


Käydään heti kättelyssä käsiksi tähän viime lauantaina nähtyyn Ilkka Pikkaraisen kohutaklaukseen. En viitsi käydä ”taklauksen kulkua” sen kummemmin läpi. Jokainen voi katsoa sen itse tästä. 

Ensinnäkin seitsemän ottelun pelikielto oli täysin oikeutettu ja ansaittu päätös. Tai no, Pikkarainen sai taklauksestaan viiden ottelun pelikiellon ja aiemmasta historiasta johtuen napsahti vielä kaksi peliä lisää. Hän pääsee siis kentälle vasta mahdolliseen toiseen pudotuspeliotteluun.

Hänen tekonsa oli millä mittapuulla tahansa mitattuna todella törkeä. Tässä puhutaan nyt kanssapelaajien kunnioituksesta. Pikkarainen hakee tarkoituksenomaisesti Ivan Humlin päätä, vaikka ei siihen täydellisesti osukaan. Huml pystyi taklauksen jälkeen jatkamaan peliä. Mikäli olkapää olisi napsahtanut suoraan keskelle otsaa, olisi jälki ollut erittäin tuhoisaa.

Onko sillä mitään väliä, osuuko hän kunnolla päähän vai ei? Se oli teurastusyritys. Pikkarainen ei pelannut tilanteessa jääkiekkoa. Hän tulee melko kovalla vauhdilla, olkapää ylhäällä ja yrittää selkeästi pistää Kärppä-pelaajan unten maille. Huml oli kiekoton pelaaja ja taklaus tuli täysin hänen odottamatta.

En voi millään käsittää Pikkaraisen tekoa, sillä tämä alittaa kaikki mahdolliset rimat. Seitsemän pelin panna oli täysin ainut ja oikea ratkaisu, mistä on pakko antaa krediittiä liigan suuntaan. Pikkarainen menettää sakkona myös 11,67 % hänen kausipalkastaan. Pelicans on valittanut Pikkaraisen saamasta tuomiosta.

Nämä teot on saatava kitkettyä pois jääkiekosta. Piste.

Sitten muihin asioihin.

Valmennusjohto latasi hänelle kovat odotukset hienosti sujuneen viime kauden jälkeen. Otetaan toki sen verran takaisin, että hienon runkosarjan jälkeen. Pudotuspeleissä kuppi meni nurin ja hän ei tuonut Pelicansin peliin mitään lisäarvoa, päinvastoin.

”Piku” kamppaili viime kaudella harmittavan nilkkavamman kanssa, mikä vei luistelusta vauhtia pois. Hän on vauhtiin päästessään melko nopea, mutta räjähtävyys ei ole enää huippuvuosien tasolla.

Pelilliset näytöt ovat jääneet Pikkaraisen osalta olemattomiin. Kausi alkoi ykköskentässä, mutta hän on tullut ketjuhierarkiassa tasaisesti alaspäin kokoajan, kunnes löysi itsensä nelosen laidalta. Ylivoimalla on tullut kyllä edelleen vastuuta, kun hän on pelannut pakkopeliä samassa vitjassa Jesse Niinimäen ja Miikka Männikön kanssa.

Mies on liigan jäähytilaston toisella sijalla Tapparan Markus Kankaanperän jälkeen. Boksi on heilunut 135 minuutin verran, joista isoja rangaistuksia on kolme. Lokakuussa Pikkarainen taklasi Ville Mäntymaan sairaalakuntoon.  

On valitettavaa sanoa näin, mutta Pikkarainen on likainen pelaaja. Sen on kertonut historia, sen kertoi taklaus Humliin. Olen käynyt tämän kauden aikana useasti seuraamassa Pelicansin jääharjoituksia. Voin kertoa, että hän ei ole aina vakuuttanut käytöksellään sielläkään.

Niin, unohtuiko mainita, että osaa hän tarvittaessa pelata fiksustikin. Rannelaukaus on Pelicansin kovin eikä peliälystäkään voi valittaa. Alkukaudella koko Pelicans sukelsi ja viisikkopeli oli täyttä kuraa. Näin yksilötkään eivät ole loistaneet. Kuppi menee yksinkertaisesti liian helposti nurin ja tästä syystä Pikkarainen ei ole kiekkopiireissä kovin arvotettu pelaaja.

Pelicansistä löytyy Pikkaraiselle mainio korvaaja. Joni Isomäki tulee moitteitta täyttämään Pikkaraisen paikan lahtelaisten jarrukentässä. ”Pikun” avut ovat hyökkäyspäässä eikä hänellä olisi ollutkaan mitään käyttöä ainakaan Pelicansin alemmissa kentissä. Ahkerasti kiekkoja blokkaava Isomäki on hiukan aliarvostettu ja Pikkaraista on puolestaan hehkutettu liikaa.

Pikkarainen jättänee Pelicansin tämän kauden jälkeen. Toivottavasti hän oppii tästä isosta pelikiellosta jotain. Se nimittäin tuntuu jo palkkapussissakin.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti