Sivut

lauantai 23. helmikuuta 2013

Otteluennakko Pelicans – Kärpät

Viime kevään neljännesvälierissä kohdanneet joukkueet mittelevät tänään neljättä kertaa tällä kaudella. Kaikki aiemmat kohtaamiset ovat menneet Kärppien nimiin ja pelit ovat olleet kokolailla heikkotasoista liigakiekkoa. Takaan ja alleviivaan, että tänään nähdään täysin erilainen kohtaaminen. Lauantai-ilta, täysi tupa sekä yleisölle jaettavat lärpyttimet tuomassa lisää meteliä. Niinpä, minullekin tulee ihan viime kevät mieleen.

Torstain liigakierroksella Pelicans voitti kotonaan Lukon, jännittävien vaiheiden jälkeen 4-2. Kärpillä on ollut Hakametsässä vaikeaa, niin oli torstainakin, kun Tappara vei voiton 3-2. Nyt joukkueiden aiemmilla keskinäisillä peleillä ei ole enää mitään merkitystä. Vain voitot ratkaisevat, näytti peli miltä tahansa.

Onnistumisia oikeille miehille

Rajataanpas SM-liigan kuntopuntaria 20 ottelulle. Pelicans löytyy ko. taulukosta toiselta sijalta heti Tapparan jälkeen. Kehitys syksyltä on ollut siis valtaisa ja lahtelaisten pudotuspelihaaveet ovat vielä elossa. On kuitenkin paljon mahdollista, että pelit loppuvat Pelicansin kannalta kesken ja kympin sakki jää saavuttamatta.

Kai Suikkasen nimi on ollut keväällä yllättävänkin vähän otsikoissa. Hänelle täytyy antaa isolla kädellä kiitosta Pelicansin kurssin kääntämisen johdosta. Pelicans harjoitteli kesällä liiankin kovaa ja syksyllä koneet olivat tukossa. Nyt jalat ja kiekko ovat alkaneet liikkumaan, ja siinä on sellainen yhdistelmä, jolla Suikkasen valmentama joukkue voittaa pelejä.

Ensiarvoisen tärkeää on ollut myös kahden ensimmäisen kentän onnistumiset maalien muodossa. Pekka Jormakka nousi viime pelissä tasapisteisiin (28p) Radek Smolenakin kanssa. Vili Sopanen on ollut oivassa vedossa ja häneltä voi odottaa tehoja ilta toisensa jälkeen. On syytä nostaa esille myös Miikka Männikön nimi. Hän paiskinut töitä kuin eläin ja on tehnyt siinä sivussa mukavasti tehojakin.

Puolustus on pysynyt tiiviinä ja viimein lukko on löytynyt maalin suulta. Kärpiltä löytyy kosolti ratkaisuvoimaa eikä Pelicans kärsi tehdä puolustuksessa yhtäkään kiekollista virhettä. Yleisö tulee varmasti antamaan kotijoukkueelle tänään pienen voimavaran.

Ei peliä ilman kovia panoksia

Kärpillä on viimeisestä 10 pelistä kasassa viisi voittoa ja saman verran tappiota. Muutamissa peleissä etenkin otteluiden alut ovat tuottaneet oululaisille suuria vaikeuksia. Kärpät on tällä hetkellä neljäntenä, vahvasti mukana taistelussa kotiedusta puolivälieriin.

Kärppien kovimman asenne tietävät kaikki. Ykköskenttä Toni KähkönenIvan HumlJuha-Pekka Haataja on ollut sangen mukavassa vedossa. Haataja johtaa liigan piste- ja maalipörssiä, mutta on tehnyt viimeiseen 10 peliin vain kaksi maalia. Haataja on keskittynyt syöttelyyn viime aikoina, kun sekä Kähkönen että kuuden pelin pisteputkessa oleva Huml, ovat pistäneet laattaa pussiin.

Puolustaja Oskar Eklund pelasi torstaina vasta kauden ensimmäisen pelinsä pitkän loukkaantumisen jälkeen. Hän on oiva lisä Kärppä-pakistoon, jahka pääsee kunnolla peliin kiinni. Maalivahti Johan Backlundilla on viime kaudelta huonoja muistoja Lahdesta. Miikka Salomäki joutui viime kaudella lahtelaisten hampaisiin, ja saa vieläkin huutoja osakseen.

Tämä ilta tulee olemaan yksi mielenkiintoisimmista peleistä Lahdessa tällä kaudella, tai tähän mennessä. Tunnelma on katossa ja meteliä riittää. Tätä et voi missata.

Pelicans – Kärpät klo 17.00.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti