Sivut

lauantai 23. helmikuuta 2013

Otteluraportti Pelicans – Kärpät

Ennakoin ottelusta tulevan tähän mennessä kauden hienoin Lahdessa nähty peli. Se oli totisesti sitä. Tunteet kävivät ajoittain kuumina ja yleisö piiskasi lärpyttimiään sen minkä ehtivät. Maaleja nähtiin ihan mukavasti ja yleisö varmasti tykkäsi näkemästään. Iltaa varjosti kuitenkin toisessa erässä nähty ylilyönti. 60 minuutin jälkeen taululla välkkyivät luvut Pelicans 3 ja Kärpät 2. Voittomaalin syntymistä saatiin odotella ottelun viimeisille hetkille.

Tahtipuikko vaihtoi omistajaa tiuhaan

Lauantai-ilta Isku Areenassa käynnistyi Pelicansin hienoisessa hallinnassa. Kiekko liikkui nätisti, mutta jalka ei vaikuttanut olevan parhaimmassa terässä. Puolittaisia tekopaikkoja oli useita, mutta viimeinen terävyys puuttui. Kärpilläkin oli omat etsikkoaikansa, kun kotijoukkueen puolustuksessa etäisyydet repesivät liian suuriksi.

Kärpät käytti avauserässä kertaalleen hyväkseen kotijoukkueen hienoisen huolimattomuuden. Kellot näyttivät aikaa 13:49, kun Miikka Salomäki siirsi kiekon lahtelaisten rysään maalinedushässäkän jälkeen. Maalin jälkeen vierailla oli paikkoja toiseen maalin, mutta Pelicans blokkasi kiekkoja urhoollisesti. Avauserää sekoittivat viisi jaettua kahden minuutin rangaistusta.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla nähtiin erittäin törkeä taklaus. Ilkka Pikkarainen taklasi avojäällä Ivan Humlia ja lensi isoista ovista pihalle. Pikkaraisen teko oli kaikella muotoa tyhmä. Hän hakemalla haki Humlin päätä ja onnistui siinä kyllä hyvin. Onneksi Huml pystyi jatkamaan peliä taklauksen jälkeen. Tämä taklaus latisti muuten hienoa peliä. En halua nähdä Pelicansissa pelaajaa, joka pyrkii vastustajan vahingoittamiseen.

Kärpät ei onnistunut hyödyntämään viiden minuutin ylivoimaansa. Yleisö piiskasi Pelicansin alivoimanelikon kovaan lentoon eikä vierailla ollut paikkoja oikeastaan nimeksikään. Jäähyn tapon jälkeen Pelicans otti pelin haltuunsa. Kärpät oli juuri päässyt pois jäähyaitiosta, kun heilahti. Pelicans käytti momentuminsa häikäilemättä hyväkseen ja Juha-Pekka Pietilä iski uransa ensimmäisellä liigamaalilla kotijoukkueen tasoihin. Maali oli ottelun käännekohta, sillä Pelicans otti maalin jälkeen entistä tukevamman otteen pelistä. Myös yleisö syttyi pelin edetessä.

Viihdettä koko rahan edestä

Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavasta 1-1-tilanteesta. Sen ensimmäinen kymppi ei vielä maaleja tarjonnut, mutta sitten alkoi tapahtua. Pelicans siirtyi ottelussa johtoon Joonas Hurrin ylivoimamaalilla. Neljä minuuttia tästä Kärpät tasoitti Juha-Pekka Haatajan osumalla. Maali oli Haatajalle jo kauden 26:s.

Peli näytti menevän jatkoajalle tilanteessa 2-2, mutta nämä luulot saatiin heittää romukoppaan varsin nopeasti. Vajaa kaksi minuuttia ennen loppua Pekka Jormakka viimeisteli Pelicansin voittomaalin. Hallista lähti katto irti ja yleisö hyppi riemusta.

Pelicansin voitto oli ansaittu. Kärpät oli hyvällä jalalla liikenteessä, mutta viimeistely oli tänään heikkoa. Kotijoukkue käytti paikkansa hyvin ja Jere Myllyniemi oli maalissa totuttuun tapaan loistovedossa. En voi jakaa miinuksia kellekään pelikaanille.

+++ Pekka Jormakka: 1+1=2, +2. Jälleen maali. Päässyt loistavaan vireeseen ja alkanut osumaan myöskin maalipuiden väliin. Erittäin kuuma pelaaja tällä hetkellä.

++ Juha-Pekka Pietilä: 1+0=1, +2. Viimein tuli se uran avausmaali. Tuskaillut sen kanssa jo pitkään. Maali toi selkeästi lisää rohkeutta ja varmuutta Pietilän peliin.

+ Vili Sopanen: 0+1=1, 0. Jos joku, niin Sopanen ansaitsisi nyt maalin. Erittäin vahvaa suojaamista ja maalille ajoja. Ei ollut näin hyvä edes viime kaudella.

Pelicansin viikko meni nappiin ja mukaan tarttui täydet yhdeksän pistettä. Pelaajat ovat nyt leponsa ansainneet. Kamppailu jatkuu vasta ensi perjantaina Hämeenlinnassa. Sitä ennen ehjä harjoitusviikko alle ja akut latinkiin.