Sivut

maanantai 11. helmikuuta 2013

Otteluennakko KalPa – Pelicans


SM-liigan runkosarjan viimeinen rypistys on valmis alkamaan. Pelicans on pelannut viimeiseen kahteen viikkoon vain yhden pelin, joten polte pelaamaan on varmasti kova itse kullakin. Tiistain kotijoukkue KalPa lähti maajoukkuetauolle puhtaalla 0-4 vierasvoitolla TPS:stä. Pelicansin pudotuspelihaaveet kokivat valtavan kolauksen puolitoista viikkoa perjantaina, kun tehoton pussinokkaparvi otti kuokkaan Ässiltä.

KalPa ja Pelicans ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, joista voitot ovat kuopiolaisten hyväksi 2-1. Pisteet olisivat kummallekin kullanarvoisia. KalPa pyristelee vielä mukana runkosarjanvoittokamppailussa. Pelicans puolestaan jaksaa vielä uskoa jalkojen liikkuvan siihen malliin, että kympin sakki tavoitetaan. Vai, jaksavatko lahtelaiset vielä uskoa tekemiseensä?

Niiralan monttu janoaa voittoa

Kuopiolaisten vieraspelaaminen on ollut viime aikoina rautaa. He ovat pitäneet maalinsa puhtaana peräti kolmessa pelissä perätysten. Kotona homma ei ole toiminut samalla tavalla. KalPa on hävinnyt kotonaan viisi viimeistä peliä, joten nyt, jos koskaan olisi herätyksen paikka.

Kotipeleissä vastustaja on riisunut KalPan aseista samalla kaavalla, mitä nähtiin muun muassa Pelicansilta viime kaudella. Heidän pelinavaaminen ja hyökkäyksiin lähdöt on tyrehdytetty tiiviillä keskialueen sumpulla. Lahtelaiset syöttivät samaa lääkettä KalPalle viime kaudella ja he olivat suurissa vaikeuksissa.

Liigan pistepörssissä viidentenä oleva, kuopiolaisten kultakypärä, Sakari Salminen on neljän ottelun pisteettömässä putkessa ja on muutenkin pelannut syksyä epätasaisemmin. Sen sijaan nuori Artturi Lehkonen on ollut viime aikoina hyvin esillä.

Mielenkiintoinen nimi on myös Petri Lammassaari. Hän on pelannut pitkän loukkaantumisen jälkeen tällä kaudella vain kolme peliä, ja avasi maalitilinsä viime pelissä. Maalivahtiosastolle hankittu Pekka Tuokkola näytti viime pelissä osaamistaan pelaamalla nollapelin. Tähän, kun lisätään Mikko Koskinen, on KalPalla heittää maalin vankkaa laatua.

Tarttuuko Pelicans vihonviimeiseen oljenkorteensa?

Kolmen joukkueen kausi loppuu runkosarjan päätöspäivänä (12.3.), kun muiden kausi tästä vielä jatkuu. Lahtelaisilla matkaa kymmenen sakkiin on yhdeksän pistettä ja vain ihme voi enää pussinokat pelastaa. Pelicans pelaa omat pudotuspelinsä nyt. Tai no, pelikaanit ovat pelanneet veitsi kurkulla jo pitkän aikaa, mutta otteet ovat olleet epätasaisia.

Pelicansia on vaivannut tehottomuus kahdessa viime pelissä. Paikkoja on kyllä, mutta viimeistely on ollut märkää. Pelaajien takaraivoissa painaa onnistumisen pakko, pelaajat puristavat mailaa ja tätä kautta maalit jää näkemättä. Pussinokkien on nyt saatava rentoutta ja iloisuutta peliinsä, jotta paras tulos olisi saavutettavissa.

KalPan ykkössentteri Jukka Voutilainen on edelleen sivussa. Vierasjoukkueen kokoonpanoon ei ole tulossa suurempia muutoksia. Kapteeni Tommi Paakkolanvaara huilasi viime viikolla muutamat jääharjoitukset, mutta pystynee pelaamaan. Varmuudella sivussa ovat Pekka Saarenheimo sekä Jonas Junland.

Kotijoukkue lähtee peliin suosikkina. Mikäli KalPa maalaisi heti alussa, olisi mielenkiintoista nähdä, miten Pelicansin selkäranka kestää. Kuopiolaisten on voitettava, pitäessään runkosarjanvoittohaaveet elossa. Pussinokilla on myös ehdoton pakkovoiton paikka.

Panokset ovat kovat, niin pitää ollakin. Parempi voittakoon.

KalPa – Pelicans 12.2. klo 18.30.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti