Sivut

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Unohtakaa hetkeksi jormakat, tavit ja sopaset – hän on Pelicansin tärkein kenttäpelaaja

Lahden Pelicansin ainoa ilman EU-passia pelaava Tyler Redenbach on ollut loistava vahvistus. Monien epäilyt ovat osoittautuneet turhiksi ja hän on lyönyt sellaiset näytöt pöytään, että heikompaa hirvittää. Pistetään miehen tarina pakettiin.

Tyler Redenbach. HIFK:n koirankoppielämä sai riittää ja hän suuntasi autonsa kohti Lahtea. Rooli Pelicansissa tuli olemaan viime vuosilta sangen tuttu: ykkössentteri. Seurajohto kasasi ison lastin Tylerin harteille, mutta kiekkokansa oli paljon skeptisempi hänen onnistumisensa suhteen.

Miten pelaaja, joka heitti homman Helsingissä täysin läskiksi, voisi onnistua kriittisen lahtelaisyleisön edessä? En tiedä, mutta hän on lyönyt jokaiselle epäilijälle kiekon kurkkuun. Sellaisella voimalla, että leuat ovat jääneet lopullisesti ammolleen.

Avauspelit turkooseissa olivat ymmärrettävästikin hieman hankalia, olihan hänellä kahden kuukauden pelitauko takana. Sen jälkeen alkoi tapahtua ja Rendenbach otti kolmannessa pelissään tahtipuikon itselleen. Kai Suikkasen valmentama pelitapa ja Redenbachin ominaisuudet alkoivat heti kätellä toisiaan.

28-vuotiaan Redenbachin ura on ollut viimeisen vuoden aikana pahasti laskusuunnassa. Nyt hän on palauttanut itsensä takaisin liigakartalle - parhaiden pelintekijöiden joukkoon.

Kiinnittäkääpä ensi pelistä lähtien huomiota hänen keskialueen ylityksiinsä. Pakin avaussyötön napsahtaessa lapaan hieman oman sinisen jälkeen on Redenbachilla jopa poikkeuksellinen taito tuoda kiekko hyökkäysalueelle ja jakaa sitä eteenpäin vierustovereilleen. Hän pystyy suojaamaan kiekkoa pienessä tilassa sekä pienellä vartalon liikkeellä ohittaa vastustajan kärkikarvaajat. Jokainen kiekosta ymmärtävä tietää, kuinka avoin kenttä on, kun kaksi karvaajaa on saatu tapettua pois.

Hänen pelirohkeutensa on ollut myös silmiinpistävä. Mies ei pelkää ottaa avaussyöttöjä vastaan keskialueella, vaikka tietää, että vastustajan kovin pommikone saattaa pistää hänet halki poikki ja pinoon koska vaan. Kaikki nämä peliä edistävät teot ovat olleet pussinokissa huippuluokkaa.

Helsinkiläiset huomio! Kuka olisi uskonut, että ex-IFK Redenbach nähdään koskaan SM-liigassa pelaamassa alivoimaa ja olevan ensimmäisenä omissa puolustamassa? Käsiä nousi vähemmän yllättäen ylös: nolla. Mies on noussut Suikkasen todelliseksi luottopelaajaksi. Valmennus voi heittää Tylerin kentälle koska vaan, oli pelitilanne mikä tahansa. Luistin kulkee ja hän on ollut erittäin motivoitunut myös puolustuspelin suhteen.

Tehopisteitä 14 pelissä on syntynyt 2+6 ja plus-miinustilasto on peräti seitsemän pykälää plussalla. Tehoja voisi kieltämättä olla hieman enemmän. Mutta. Jos joku tulee väittämään, että eiväthän nämä pisteet ole riittävät ykkössentterille, heitän pallon takaisin ja vastaan: kuka pistää Redenbachin oivallukset verkon perukoille? Pitkässä juoksussa Pelicansista ei löydy ketään vuorenvarmaa maalintekijää, synnynnäistä sellaista.

Ensi kauden näkymät ovat vielä Redenbachin kohdalla täysin auki. En usko hänen kuitenkaan jatkavan Lahdessa.

Tämä Pelicansin ykköskentän aivot on vakuuttanut ennen kaikkea asenteellaan. Keskittyminen, motivaatio ja yleinen ote pelistä, ovat valovuoden HIFK-aikoja edellä. Silmä lepää Redenbachin peliä katsellessa.

Redenbach on tällä hetkellä Pelicansille korvaamattoman tärkeä pelaaja. Hän on ollut myös iso tekijä Pekka Jormakan hienossa kevätvireessä.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti