Sivut

torstai 21. helmikuuta 2013

Otteluraportti Pelicans – Lukko

Lahden torstai-illassa nähtiin vallan mielenkiintoinen kamppailu. Pelissä oli sopivasti fyysisyyttä, hienoja syöttösommitelmia ja illan kruunasi kolmannen erän maalit. Kotijoukkue Pelicans oli parempi maalein 4-2 ja ansaitsi voittonsa.

Lahtelaiset nousivat voitolla jo kolmen pisteen päähän pudotuspeliviivasta, tosin kaksi peliä enemmän pelanneena. Pelicans ja Blues ovat nyt tasapisteissä, joten kauden loppurutistuksesta tulee kertakaikkisen tiukka. Lukko jatkaa edelleen kahdeksantena, mutta hekin saavat vielä paiskia töitä hartiavoimin, jotta he saisivat edes kotiedus säälipudotuspeleihin.

Kotijoukkue jämäkkä

Pelicans oli hävinnyt kolme edellistä kotipeliään, mutta nyt kentällä nähtiin alusta alkaen sitoutunut pussinokkalauma. Kotijoukkue hallitsi mielin määrin avauserän ensimmäistä puolikasta ja sai luotua tukun hyviä maalipaikkoja. Petri Vehanen kuitenkin torjui kudit mainiosti ja teki järjestään lahtelaisten yritykset tyhjiksi.

Lukko oli aivan telineissä ja se pyrki hyökkäämään ainoastaan vastaiskuilla. Vieraillakin oli tonttinsa, mutta vedot tulivat parhaiden maalintekosektoreiden ulkopuolelta ja Jere Myllyniemi poimi marjat helposti. Pelicansin syöttöpeli oli ajoittain erittäin kaunista katseltavaa, kun he tulivat keskialueen yli heittämällä.

SM-liigan mainoskatkon jälkeen Lukko sai pelistä paremman otteen ja saivat hankittua Pelicansille jäähyn. He nostivat karvausta ja pyrkivät ottamaan kotijoukkueelta tilan pois. Se toimi ja loppuerä meni selkeästi vieraiden merkeissä. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Pelicansin kahden minuutin rangaistus.

Maalit jätettiin päätöserään

Toinen erä meni täysin samalla käsikirjoituksella kuin ensimmäinenkin. Pelicans oli hienoisesti niskan päällä ja hallitsi peliä näennäisesti. Lukko pääsi kuitenkin paremmin peliin mukaan luoden tukun hienoja paikkoja. Vieraat toimittivat kiekkoa ahnaasti maalille, mutta Myllyniemi ei sylkenyt kiekkoja, ja näin maalit jäivät tulematta.

Erässä nähtiin yksi maali ja sen teki kotijoukkue. Timo Pärssinen haistoi loistavasti Lukko-pakin heittämän suupaisun, siirsi kiekon Pekka Jormakalle, joka ohjasi laatan vastustamattomasti maalin ylähyllylle. Kaikki kunnia maalista menee Pärssiselle, joka kokemuksellaan loi maalipaikan täysin tyhjästä. Kolmannessa erässä alkoi vasta tapahtua.

Kahteen erään nähtiin vain yksi maali, mikä oli todella vähän ottaen huomioon luodut maalintekopaikat. Lukko tuli ottelussa tasoihin ja meni johtoon kolmannen erän ensimmäisen kuuden minuutin aikana. Kumpaisenkin maalin iski energisesti pelannut Charles Bertrand.

Vauhti lisääntyi ja päästä päähän mentiin miehissä. Pelicansin tasoitus nähtiin kellojen näyttäessä aikaa 47:00. Mainion ottelun pelannut Vili Sopanen purjehti kiekon Lukko-alueelle ja tarjoili loistavasti Jarkko Immoselle, joka ei erehtynyt.

Viisi minuuttia tästä syntyi ottelun voittomaali. Pelicansin hyökkäys näytti kuivuneen jo kasaan, mutta sitten Tyler Redenbach astui kuvaan. Hän näki Pärssisen loistavalla syötöllä ja seuraava havainto kiekosta oli maalin katossa. Loppuluvut tyhjiin iski Pekka Saarenheimo.

Ilta oli poikkeuksellinen, sillä nyt en anna kellekään yhtäkään miinusta.

+++ Timo Pärssinen: 1+1=2, +2. Loukkasi itseään toisessa erässä, mutta pystyi onneksi jatkamaan. Pulinat pois ja lukekaa tulos taululta. Ansaitut kolme plussaa hänelle.

++ Pekka Jormakka: 1+0=1, +1. Aiheutti jatkuvasti harmia melko hitaalle Lukko-puolustukselle. Herännyt maalin tekoon oikeaan aikaan.

+ Vili Sopanen: 0+1=1, 0. Huojui ja kiemurteli tuttuun tyyliinsä. Hän jaksoi nyt luistella ja tehdä töitä kokonaisvaltaisesti. Vili olisi voinut jakaa kiekkoa vieruskavereilleen enemmän, mutta näin tällä kertaa.

Kai Suikkanen on saanut piiskattua Pelicansin hienoon lentoon. Pudotuspelipaikka näytti jo vääjäämättä karanneen, mutta Pelicans on herännyt pelaamaan viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Seuraava koitos lauantaina kotona Kärppiä vastaan. Taistelu jatkuu.