Sivut

torstai 14. helmikuuta 2013

Otteluennakko Pelicans – JYP

Viime kauden finalistit kohtaavat neljättä kertaa tällä kaudella. JYP on ollut Pelicansille tällä kaudella varsin mieluisa vastus. Voitot ovat lahtelaisille 2-1 ja pussinokat ovat olleet niskan päällä jokaisessa näistä. Kummallakin on viime pelistä voitto allaan. Pelicans kaatoi vieraissa upeasti KalPan ja jyväskyläläiset voittivat SaiPan lopulta voittolaukauksilla.

Tasaisessa SM-liigassa jokainen peli on tärkeä, niin perjantainakin, etenkin Pelicansille. Tiistain voitto nostatti jälleen hieman toiveita, mutta yhteenkään notkahdukseen ei ole enää varaa. JYPilläkin riittää vielä taisteltavaa.



Kotona ryhdistäytymisen paikka

Voitto tiistaina toi varmasti taas pienen piristysruiskeen Pelicans-leiriin. Jobinpostiakin tuli, kun Timo Pärssinen jätti pelin kesken Kuopiossa. Hänen pelikunnostaan perjantaina ei ole vielä tietoa.

Pelicans on hävinnyt kaksi viimeistä peliään kotonaan maalierolla 1-6. Maalinteko on siis tökkinyt ja tähän on tultava muutos huomisesta lähtien. Kärkiketjujen ukkojen on astuttava esiin ja tehtävä sitä työtä, mitä heiltä odotetaankin; pisteitä. Ennen kaikkea Pekka Jormakalta ja Vili Sopaselta odotetaan maaleja.

Liigan kolmanneksi heikoimman kotijoukkueen Pelicansin on vastattava JYPin kovaan taisteluun ja kamppailupelaamiseen. Hurrikaaneilta löytyy kokoa ja massaa, ja ovat näin armottomia maalineduspelaamisessa. Siinä onkin kotijoukkueella tekemistä saada pidettyä JYP pois parhailta sektoreilta.

Tasaisuutta alkanut löytyä

Hurrikaaniryhmä on pystynyt napsimaan pisteitä seitsemästä peräkkäisestä pelistä. JYPiä on vaivannut melkein koko kauden epätasaisuus. Etenkin kotiottelut syksyllä tuottivat suurta päänvaivaa valmennukselle, kun joukkue ei saanut millään koneita käyntiin. Kevään tullessa JYP on terästäytynyt ja alkanut näyttämään tiiviiltä nipulta.

Nuoret pelaajat ovat saaneet NHL-apujen jälkeen hyvin vastuuta ja ovat hoitaneet tonttinsa mallikkaasti. JYPistä kuitenkin uupuu tällä hetkellä tietynlaista ratkaisuvoimaa. Ykköseltä odotetaan kovia tehoja illasta toiseen.

Jyväskyläläisten miespuolustus rakoili tiistaina ajoittain pahastikin ja tähän on varmasti kiinnitetty huomiota. SaiPa hyödynsi tiistaina paikkansa hyvin ja niin on tehtävä perjantaina Pelicansinkin, mikäli pisteille mielivät.

JYP on vielä mukana taistelussa runkosarjan voitosta, ainakin teoriassa. Eroa piikkipaikalla majailevaan Jokereihin on 11 pistettä, mutta JYP on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Jyväskyläläisten edellä olevat Kärpät ja KalPa ovat kahden pisteen päässä.

Jyrki Ahon joukoilta on viime vuosilta hyviä muistoja Lahdesta. JYP ei ole vakuuttanut viihdearvollaan, vaan otteet ovat olleet jämptejä ja suoritusvarmoja. Paikoista on isketty ja lopulta rutiini on siivittänyt voittoon.

Liigan kuudenneksi paras vierasjoukkue ei ole nyt niin iso suosikki, mutta hienoinen suosikki kuitenkin. Maalivahtien välillä ratkaistaan jälleen todella paljon.

Hienouksia emme perjantaina näe, se on varmaa. Kummallakin riittää vielä panoksia, joten lähtökohdat ovat kihelmöivän jännittävät.

Pelicans – JYP 15.2.2012 klo 18.30

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti