Sivut

perjantai 15. helmikuuta 2013

Otteluraportti Pelicans – JYP

Toiveikkain mielin illan otteluun lähteneet lahtelaiset kiekkojännärit saivat pettyä pahanpäiväisesti. Pelin taso oli todella heikko ja mikä pahinta, oma joukkue suoriutui heikosti. JYP haki pisteet Jyväskylään 1-4 vierasvoitolla.

Pelicans kärsi kolmannen kotitappion putkeen. Joukkue on alkanut kontata kotipeleissä pahimpaan mahdolliseen saumaan. Peli oli tehotonta ja Oskari Korpikarin puuttuminen puolustuksessa näkyi liikaa. JYP käytti paikkansa kovalla prosentilla ja napsi pisteitä jo peräti kahdeksannessa pelissä peräkkäin.

Varovaista puolin ja toisin

Alussa kumpikin tyytyi keskustan tukkimiseen ja jätti karvaushommat odottamaan. Pelicans pääsi kokeilemaan parikin kertaa ylivoimapelinsä toimivuutta, mutta homma suli käsiin välittömästi. Laukauksia ei nähty ja JYP blokkasi kotijoukkueen harvat viivakudit.

Peliä oltiin pelattu 13:02, kun vieraat menivät johtoon. JYP käytti vastahyökkäyksensä häikäilemättä hyväkseen ja Antti Jaatinen pääsi iskemään limpun verkkoon. Pelicansin puolustus hieman nukkui maalin johtaneessa tilanteessa ja Jaatinen pääsi aivan vapaasti laukomaan kiekon yläsulakkeeseen.

JYPin neloskenttä osoitti heti alussa vaarallisuutensa. He tulivat Jonne Virtasen johdolla vahvasti päätykiekkoihin ja ottivat kaksinkamppailuvoittoja. Saivat hankittua kotijoukkueelle myös jäähyn. Ja, kun Pelicans ei ylivoimillaan onnistunut, rankaisi JYP kotijoukkuetta heti ensiyrittämällä. Jaatinen löi illan toisensa onnenkantamoisella ja vieraat näyttivät menevän menojaan.

Kotijoukkue uusitulla ilmeellä

Pelicans tuli toiseen erään uudella jalalla ja oli muutenkin pirteämpi. Nyt Pelicans kaivoi päätykiekot itselleen ja loi lukuisia huipputontteja. Kiekko kävi kerran tolpassakin, mutta verkko ei meinannut soida millään.

Lopulta kavennus nähtiin, kun Tommi Paakkolanvaara sivalsi repun Janne Tavin hienon tarjoilun päätteeksi. JYP-valmennus otti aikalisän toisen erän tiimellyksessä ja yritti näin herätellä pelaajiaan. Kotijoukkue tuli heittämällä keskialueen yli ja vieraiden hyökkäykset jäivät vähiin.

Mutta. Sitten heilahti taas Pelicansin rysässä. Pelicans ei taaskaan onnistunut ylivoimalla ja Ramzi Abid vei vieraat jälleen kahden maalin johtoon. Eric Perrin tarjoili loistavasti maalin takaa, josta Abid ei erehtynyt. Jere Myllyniemellä ei ollut maalissa sanan sijaa. Pelicansin kolmospari oli ko. maalissa suurissa vaikeuksissa vartioitavien miestensä kanssa. Maali oli yritteliäälle pussinokkalaumalle kova isku, sillä he veivät peli toisessa erässä mielin määrin.

Pettymys

Kolmas erä oli jälleen kotijoukkueelta tuttua puuroa. Keskialueen yli ei päästy nyt millään ja hyökkäykset päättyivät järjestään paitsioon. JYP ei ottanut mitään riskejä vaan pelasi erittäin hallitusti, tilanteen tiedustaen. Mikko Kaltevan tekemä 1-4 osuma tyhjään maaliin jäi muodollisuudeksi.

Peli oli kokonaisuutena erittäin heikkotasoinen. Vauhtia ei ollut nimeksikään ja jatkuvat jäähyt sekoittivat 5vs5 peliä pahoin. Peli ratkesi käytännössä erikoistilanteisiin, sillä paremmalla viimeistelyllä Pelicans olisi tehnyt enemmän kuin yhden maalin. Paikkoja kyllä riitti.

JYP hallitsi maalinedustoja isojen körmyjensä johdolla. Voitto oli vieraille jopa rutiininomainen. Pikkuhiljaa voi naulata Pelicansin jäämisen pudotuspelien ulkopuolelle, mutta on tässä vielä kymmenen peliä jäljellä. Jyväskyläläiset nousivat voitolla kolmanneksi, kahdeksan pisteen päähän kärkijoukkue Jokereista.

Loppuun vielä Pelicansin plussat ja miinukset.

+++ Vili Sopanen: 0+1=1, +1. Vain maali jäi puuttumaan. Oli alati aktiivinen ja suojasi kiekkoa mallikkaasti.

++ Tommi Paakkolanvaara: 1+0=1, -1. Iski tärkeän kavennuksen toisessa erässä, mikä jäi lopulta laihaksi lohduksi.

+ Tyler Redenbach: 0+0=0, 0. Oli jälleen hyvä. Jaksoi taistella ja tehdä peliä eikä turhautunut. Vastuuta tulee myös alivoimalla, mikä kertoo valmennuksen luotosta. Hienoja oivalluksia.

---Jesse Niinimäki: 0+0=0, -2. Ei tunnu maistuvan. Velttoa ja laiskaa pelaamista seuraa usein kiekonmenetys. Ei ole valmennuksen suosiossa. Ei jatkoon.

-- Antti Jaatinen: 0+0=0, 0. Oli melko isossa osassa JYPin kolmannessa maalissa. Hävisi taistelun 100-0 virkaveljelleen JYPistä.

- Markus Seikola: 0+0=0, -1. Ratkaisut ylivoimilla jäivät laihoiksi, juuri kun Pelicans olisi näissä Seikolaa kaivannut. Heikoin esitys häneltä pitkään aikaan.

Pelit jatkuvat jo huomenna Tapparaa vastaan. Nyt levätään ja vedetään hieman happea. Palataan huomenissa. Hyvää illanjatkoa kaikille.