Sivut

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Pelicansin ylivoimapelin salat

Pelicans keskittyi keskiviikon iltapäiväharjoituksissa ylivoimansa hiomiseen. Lahtelaisten ylivoima on jauhanut tällä kaudella 29 maalia. Pelicansin pakkopeli on liigan neljänneksi heikointa, joten viilattavaa löytyy. Ylivoima on pääsääntöisesti kaatunut heti vastustajan alueelle tuloon, joka on ollut ajoittain ylitsepääsemättömän vaikeaa.

Kakkosylivoima vauhdissa.


Tänään uhrattiin hikeä ylivoiman treenaamiseen. Käydään ylivoimakoostumukset läpi.

Tavi – Immonen – Sopanen
Korpikari – Seikola

5vs4: Pelintekijän viitta on Immosella. Ykkösvaihtoehto on, että pyritään pelaamaan keskelle Sopaselle, josta hän laukoo haltuunoton jälkeen. Tavi on maalilla maskimiehen roolissa. Jos Sopanen on keskellä tiiviisti vartioituna, yrittää Immonen hakea Seikolalle vetopaikkaa.  

5vs3: Maalivahdista oikealta katsottuna Sopanen tekee peliä b-pisteen alakaarelta, Immonen puolestaan vasemmalla ja Tavi maalin edessä. Seikola ja Korpikari pyrkivät kummatkin laukomaan hanakasti.

Pärssinen – Redenbach – Jormakka
Latvala – Pietilä

5vs4: Peli käy koko ajan Redenbachin kautta. Mies heittelee neliön läpi poikittaissyöttöjä b-pisteen yläkaarelta, joko Pietilälle tai Jormakalle. Pärssinen on maalin edessä hakkaamassa irtokiekkoja sisään. Latvalan hyvää laukausta pyritään myös hyödyntämään.

5vs3: Redenbach jälleen omalla paikallaan. Hän hakee poikittaissyöttöjä, tässä tapauksessa Pärssiselle. Pietilä maskissa. Latvalalle haetaan paikkaa viivasta, Jormakka kyttää irtokiekkoja takatolpalla.

Männikkö – Niinimäki – Kauppila
Korpikari – Seikola

5vs4: Kauppila on maskimiehen roolissa. Niinimäki on konttorissaan maalin takana ja hakee sieltä oivaltavia syöttöjä. Peli käy myös Männikön kautta, joka pyrkii hakemaan tonttia Seikolalle. Pakit syöttelevät myös viivassa ja laukovat one-timereita tilanteen tullen.

5vs3: Seikola ja Korpikari vaihtavat nyt paikkaa. Männikkö hakee Seikolalle poikittaissyöttöjä, pakki ottaa tyhjät pois ja antaa piiskan laulaa. Tilanteita luodaan myös b-pisteen alakaarella päivystävän Niinimäen kautta.

Suikkaselta tuli ajoittain pientä noottia ylivoimien turhasta näpräilystä. Selkeästi painotetaan laukauksien tärkeyttä eikä homma saa mennä liian vaikeaksi. Pelicansilta kun ei käsiäkään kummemmin löydy.

Ylivoiman olisi syytä toimia seuraavissa peleissä. Pudotuspelipaikka on nimittäin teoriassa vielä mahdollinen.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti