Sivut

tiistai 18. joulukuuta 2012

Otteluraportti Pelicans-HPK ti 18.12.2012

Lahden tiistai-illassa ei suuria hienouksia nähty kummankaan joukkueen puolelta. Peli oli kuitenkin loppujen lopuksi varsin viihdyttävä ja tapahtumarikas, ja ratkaisua saatiin odottaa aina voittomaalikilpailuun asti. Pelicans oli lopulta parempi ja ansaitsi voittonsa 3-2 lukemin.

Tasapaksua vääntämistä

Kotijoukkue tuli peliin hyvällä sykkeellä ja kolmesta kentästä neljä sai luotoa hyvän maalintekopaikan kaverin maalille. Varsinkin Pelicansin nelonen oli pelipäällä luoden tukun maalintekopaikkoja ja hankkien HPK:lle erän ainoan jäähyn. Kaikki vitjat saivat painettua pelin HPK:n päätyyn, mutta viimeiset ratkaisut olivat jälleen heikkoja. HPK oli kotijoukkuetta hieman aktiivisempi kiekon kanssa, mutta Pelicansin keskialue oli hyvin tukossa ja Kerhon rintamahyökkäykset jäivät todella vähiin. Erätauolle mentiin oikeutetusti 0-0-tilanteessa.
Toisessa erässä Pelicans oli jättänyt työhaalarinsa pukukoppiin ja vierasjoukkue pääsi rankaisemaan kahdesti. Merkkauspeli oli luvattoman heikkoa ja kumpainenkin maali meni Pelicans-puolustajan henkilökohtaisen virheeen piikkiin. Myllyniemi olisi ehkä voinut tehdä Kerhon toisessa maalissa jotain toisin, mutta ei näitä maaleja maalivahdin kontolle voi laittaa. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä siellä kopissa oli erätauolla tapahtunut, kun kentällä nähtiin noin aneeminen pussinokkalauma.

Jobinpostia loukkaantumisten muodossa

Markus Seikola joutui jättämään illan pelin väliin flunssan vuoksi ja Juha-Pekka Pietilä sai näyttöpaikan. Pekka Jormakka joutui jättämään pelin kesken jo ensimmäisessä erässä jalkaan tulleen tärskyn vuoksi. Kolmannessa erässä oli Danny Richmondin vuoro ottaa osumaa ja mies poistui pukusuojiin. Tarkempaa tietoa loukkaantumisista ei vielä ole.

Tuttu ratkaisija

Pelicansin peli on lähtenyt aina näin tauon jälkeen kangerrellen liikkeelle. Tämäkään peli ei näyttänyt tuovan muutosta aiempaan, mutta kolmannen erän toisella puoliskolla alkoi tapahtua. Oletteko koskaan kuulleet, että vaarallisin johtoasema jääkiekossa on kahden maalin johto. Niin oli nytkin. HPK painoi vielä kolmannen erän alun maalinkiilto silmissä Pelicans-päädyssä, mutta sitten kävi ns. klassiset. Vieraille iski pieni luulotauti ja joukkue tyytyi ainostaan varjelemaan omaa maalia, ja jättivät kiekolla pelaamisen kokonaan pois. Ensin Pelicans kavensi viitisen minuuttia ennen loppua Joonas Hurrin maalilla ja hetki tästä kotijoukkue tasoitti pelin Smolenakin kauden 18 osumalla. HPK:n Juha Kiilholma ajettiin ulos puoli minuutta ennen kolmannen erän päätöstä, joten Pelicans sai pelata miltei koko jatkoajankin ylivoimaa.
Jatkoajalla Pelicans turhautui omaan saamattomuuteensa ja maali jäi näkemättä. Voittomaalikilpailussa ainoan maalin iski tuttu mies, Radek Smolenak.

Pelin päätyttyä ”Raikku” kävi vielä kiittämässä kannattajia oikein pitkän kaavan mukaan. Mies todella rakastaa fanejaan, ja se jos jokin saa minut todella hyvälle tuulelle.