Sivut

lauantai 15. joulukuuta 2012

Pelicans-puolustajat syyskaudella osa 1

Pelicansin puolustus on ollut alkukaudella yhtä reikäjuustoa, eivätkä uudet vahvistukset ole täyttäneet tonttejaan. Lahtelaismiehistössä on pelannut alkukaudella 10 puolustajaa ja julkaisen nämä kolmessa osassa.
Pelaajat pelinumeron mukaisessa järjestyksessä.

Suluissa ottelut, maalit, syötöt, pisteet, plus-miinuspisteet, rangaistusminuutit sekä peliaika.
2 Oskari Korpikari
(22, 2+1=3, -7, 12, 18.08)
Valtava pettymys. Kokenut liigajyrä on totuttu näkemään jykevänä peruspuolustajana, joka jakelee makuupaikkoja maalin edessä, ja jolle avauspelaaminen ei ole laisinkaan vieras käsite. Odotuksiin nähden Korpikari on ollut Pelicans-puolustuksen suurimpia pettymyksiä. Suikkasen pelitapa perustuu kiekkokontrolliin - nopeaan lyhytsyöttöpeliin. Tässä omimmillaan ovat sellaiset pelaajatyypit, joilla jalka nousee ja kiekko pysyy lavassa. Korpikari ei parhaiten tähän muottiin sovi ja varmasti suurin syy heikoille otteille johtuu tästä. Ennen kaikkea ”Oskun” avauspelaaminen ja kiekon liikuttelu on ollut suorastaan ala-arvoista. Peliä edistävistä syötöistä lähes jokainen karkaa tavoitellun pelaajan lavan ohi. Kahdessa viime pelissä Korpikari on onnistunut maalinteossa ja tuuletuksista on voinut päätellä maalien tärkeyttä miehen oman suorittamisen kannalta. Uskon otteiden parantuvan kevättä kohti mentäessä.
Oletteko muuten kuulleet Pelicansin peleissä jonkun kommunikoivan kentällä varsin äänekkäästi? Kyllä, se on Korpikari. Tämä on iso vahvuus, sillä se helpottaa paljon omien kanssapelaajien toimintaa kentällä. Vaikka Korpikarin alkukausi on ollutkin pettymys, en sano, että tässä hankinnassa mentiin metsään.  Ei suinkaan. Korpikari tulee parantamaan vuorenvarmasti.
4 Jamie McBain
(7 0+1=1, -6, 6, 24.48)

Kovia odotuksia miehen pelilliselle annille ei kannattanut asettaa – ainakaan miehen kommenteista päätellen Newsobserver.com:n haastattelussa:
”Ideaalitilanteessa olen siellä (Lahdessa) n. viikon. Toivottavasti se on vain muutaman pelin vierailu. Saan luistella joukkueen mukana ja pelata pari peliä”. Esitykset ovat olleet juuri sen kaltaisia, mitä kommenteista voi päätellä. SM-liigan iso kaukalo on tuottanut McBainille suuria vaikeuksia, mutta sen taakse ei voida mennä. Tehot 0+1 ovat säälittävät, kun otetaan huomioon kuinka paljon vastuuta, ja ennen kaikkea ylivoima-aikaa mies on saanut. Ensimmäisissä peleissä Jamiesta huokui rauhallisuus ja sellainen tietty kokemus siniviivapelaamisesta ylivoimalla. Sittemmin otteet ovat muuttuneet todella aroiksi ja virheitä pelkääviksi. McBain hankittin nimenomaan Pelicansin ylivoimanpyörittäjäksi – pelkoa aiheuttavaksi siniviivapommittajaksi. Karu totuus on se, että Carolina Hurricanesin palkkalistoilla oleva puolustaja on ollut ylivoimaisesti heikoin työsulkuvahvistus SM-liigaan. Mies ei ole tuonut minkäänlaista lisäarvoa Pelicansiin peliin. 
Viime peleissä mies ei ole pelannut alavartalovamman vuoksi, ja hän suuntasikin tyttöystävänsä kanssa takaisin Pohjois-Amerikkaan. McBainilla on koko loppukauden kattava sopimus Pelicansin kanssa, mikäli koko NHL-kausi peruuntuu.

5 Juha-Pekka Pietilä
(4 0+2=2, -2, 4, 16.58)
Mistäköhän sitä aloittaisi? Pietilä on sen verran mielenkiintoinen tapaus, että hänestä saisi kirjoitettua vaikka kuinka paljon. Yritetään kuitenkin pistää asiat tiiviiseen pakettiin. Tämä kausi piti olla J-P:lle läpimurtokausi. Kausi, jolloin mies oppii ammattimaiseksi liiga-kiekkoilijaksi. Pietilä ei ole valmennuksen suosiossa, mikä on kieltämättä hieman hankaloittanut edes näyttöpaikan saamista. Meno treenikentällä on velttoa ja tietty ote pelistä puuttuu, joten kuka tällaista miestä haluasi kentälle laittaa? Pietilällä olisi kaikki avut nousta johtavaksi puolustajaksi SM-liigassa. Pituus, kiekonkäsittelytaito, pelirohkeus ja kova laukaus puoltavat kaikki tätä. Suurimmat heikkoudet ovat kuitenkin asenteessa ja vääntövoimassa. Ne kerrat ovat harvassa, kun olen nähnyt J-P:n voittavan kaksinkamppailun.  Tällä hetkellä näyttää valitettavasti siltä, että Pietilällä on takanaan loistava tulevaisuus. Nyt olisi viimeinen mahdollisuus kasvaa aikuiseksi ja jättää lapsellinen kiukuttelu pois. Muuten ura ammattilaisena jää todella lyhyeksi.
Mies pelaa tällä hetkellä lainalla KooKoossa.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti