Sivut

lauantai 12. tammikuuta 2013

Kärpät ja Pelicans nyhjäsivät Oulussa heikkotasoisen pelin

Kärppien ja Pelicansin välinen kauden kolmas kohtaaminen päättyi kotijoukkueen juhliin. Kärpät voitti 3-2, ja paranteli asemiaan kärkipäässä. Pelicans kärsi kirvelevän tappion ja pudotuspelipaikka alkaa näyttää nyt entistä epätodennäköisemmältä. Joukkueet eivät intensiivisyydellään hurmanneet ja ottelu oli todella heikkotasoinen kautta linjan.

Päämäärätöntä läpsyttelyä

Peli lähti liikkeelle todella rauhallisesta ja kummatkin keskittyivät puolustamiseen. Omista pyrittiin tulemaan pois nopeasti ja etenkin Kärpät viljelivät päätykiekkoja todella paljon. Pelicansin keskialue oli jälleen visusti tukossa eikä lahtelaiset antaneet kotijoukkueelle mahdollisuuksia organisoituihin hyökkäyksiin. Pelin ensimmäinen jäähy tuli Kärpille ja Pelicans heitti kentälle Redenbachin johtaman vitjan. Ykkösylivoima oli hyvä ja Redenbach osoittikin heti juonikkuuttaan ylivoiman pyörittäjänä. Kakkosylivoiman peli ei toiminut ja ylivoima kuivui kokoon. Kärpät pääsi myös testaamaan ylivoimansa toimivuutta, mutta Pelicans pelasi alivoimansa uhrautuvasti ja neliö oli todella tiivis. Hyviä maalintekopaikkoja oli kummallakin muutaman kappale. Paras paikka oli Kärppien Haatajalla, jonka laukauksen Myllyniemi kuitenkin torjui loistavasti. Avauserä oli maaliton ja todella tasainen. Pelicans oli alkupuoliskolla hieman niskanpäällä, mutta erän edetessä Kärpät pääsi paremmin mukaan peliin.

Sama tahti jatkui toisessa erässä. Pelin taso ei missään vaiheessa noussut kovinkaan korkealle. Pelicans ei päässyt maalintekopaikoille ja Kärpille annettiin liikaa tilaa. Pelicansin luisteluvauhti ei noussut toivotulle tasolle ja raskas viikko alkoi painaa jaloissa. Kärpät iski ottelun avausmaalin toisessa erässä. Richmond teki käsittämättömän syöttöhassin omalla alueella, joka lopulta kostautui. Myllyniemi torjui ensin loistavasti pari yritystä, mutta lopulta kiekko kimposi ottelun päätuomarista Humlin lapaan, joka siirsi laatan lahtelaisten rysään. Kotijoukkue voitti kaksinkamppailut kovalla prosentilla ja hakivat kaikki Pelicansin heittämät päätykiekot. Vierasjoukkue ei voittanut kiekkoja hyökkäyspäässä ja näin maalipaikat jäivät todella vähiin. Pelicansin hyökkäykseen lähdöt olivat myös onnettomia ja etäisyydet pelaajien välillä repesivät liiallisuuksiin. Myös toinen erä oli kauttaaltaan todella vaisu ja oululaisyleisö välillä jopa buuasi pelin heikolle tasolle.

Maalit säästettiin kolmanteen erään

Kolmannen erän pelastivat maalit, sillä pelillisesti tämäkään erä ei noussut historian kirjoihin. Kotijoukkue meni kolmannessa erässä 2-0 johtoon Junttilan maalilla. Maaliin johti Pelicansin Pikkarainen räikeä harhasyöttö. Pikkaraisella oli ensin paikka hyökkäyspäässä, jonka jälkeen hän syötti kiekon poikittain hyökkäyssinisellä. Pikkaraisen syöttö napsahti suoraan Kärppä-pelaajan  lapaan, joka pisti Junttilan läpi ja tuloksena oli varma viimeistely. Kärpät siirtyi pelissä jo 3-0 johtoon Normanin maalilla. Myllyniemi lähti kohtalokkaasti seikkailemaan kulmaan ja kerkesi kyllä takaisin maalilleen, mutta lopulta maalinedushässäkän päätteeksi Norman siirsi kiekon verkkoon. Peli näytti jo taputellulta, mutta Pelicans nousi kuin ihmeen kaupalla mukaan peliin. Pelicans ensin kavensi kahden miehen ylivoimalla Seikolan maalilla ja hetki tästä Korpikari toi lahtelaiset jo maalin päähän. Tasoitus jäi lopulta syntymättä hyvästä lopusta huolimatta.

Pelin paras pelaaja löytyi Kärppien maalilta. Karhunen pelasi hyvin ja kesti erinomaisesti Pelicansin loppurynnistyksen. Myös Myllyniemi oli hyvä, Kärppien kolmanteen maaliin johtanutta sekoilua lukuunottamatta. Pelicans piti Haatajan kurissa eikä mies päässyt edes kunnolla paikoille tänään.

Tyler Redenbachin ensiesiintyminen Pelicansin paidassa menee luokkaan hyvä. Redenbachista tulee olemaan vielä paljon hyötyä ylivoimalla. Kanukki jaksoi luistella yllättävän hyvin, mikä yllätti positiivisesti. Peliaikaa hän sai peräti 25.08 minuuttia, mikä on valtaisa määrä. Parin kuukauden pelitauon jälkeen tuollainen määrä vastuuta saa varmasti pohkeet hapoille. Redenbachin ratkaisut olivat paria tilannetta lukuun ottamatta hyviä ja varmoja. Hänen kohdallaan Pelicans voi lähteä positiivisin mielin seuraavaan peliin.

Tämän viikon saldoksi muodostui lopulta kolme pistettä kolmesta pelistä. Tämä ei riitä mihinkään, sen me kaikki tiedämme. Ensi viikolla vuorossa jälleen kolme peliä, jotka pitäisi kaikki voittaa. Niinpä, mahdottomalta kuulostaa.

Mukavaa illanjatkoa kaikille ja palataan asiaan maanantaina TPS-pelin otteluennakon merkeissä.