Sivut

maanantai 21. tammikuuta 2013

Otteluennakko Pelicans – Ilves

Pelicansin kolmen pelin viikko käynnistyy huomenna tiistaina Ilvestä vastaan. Lahtelaiset kohtaavat tällä viikolla tupsukorvien lisäksi Espoon Bluesin sekä Helsingin Jokerit. Tiistain peli Lahdessa on joukkueille jo kolmas peräkkäinen kohtaaminen. Koko kauden mittapuulla tämä on Pelicansin ja Ilveksen peräti kahdeksas ja samalla viimeinen kohtaaminen tällä kaudella. Voitot ovat tällä hetkellä lahtelaisten eduksi 5-2. Pelicans seilaa kolmen ottelun voittoputkessa ja lähtee tiistain kotipeliin selvänä ennakkosuosikkina. Ilveksellä oli viikonloppuna vaikeuksia pelata ehjää kuuskymppistä ja pussinokat kirjasivat lopulta voitot nimiinsä. Tamperelaiset kärsivät viikonloppuna kaksi todella karvasta tappiota ja tulevat varmasti taas sisuuntuneina pelikaanien kaatoon. Mielenkiintoa lisää Ilveksen paidassa debyytin tekevä nuori, potentiaalinen hyökkääjä.

Neljäs voitto putkeen?

Pelicans porskuttaa yhden heikomman jakson jälkeen vahvassa myötätuulessa. Viime viikolta mukaan tarttui täysi pistesaalis, kun lahtelaiset kaatoivat TPS:n sekä Ilveksen kahdesti. Mikäli katsotaan tuloksia hieman pintaa syvemmälle, on sieltä havaittavissa niin huonoja kuin hyviäkin asioita. Pelicansin teema tiistai-illan peliin on selkeä: valmistautuminen ja ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia. Ilvestä ei nimittäin sovi enää kolmatta kertaa päästää alussa kahden maalin karkumatkalle. Viikonlopun peleissä pussinokat tulivat ensimmäisiin eriin todella lepsusti, fyysistä kontaktia peläten. Pelikaanit eivät myöskään saaneet jalkojaan liikkeelle. Hyökkääjät päivystivät siniviivalla suorilla jaloilla eikä organisoidusta viisikkopelistä ollut tällöin tietoakaan. Kumpaisessakin pelissä lahtelaiset olivat vahvasti kuskin paikalla otteluiden toiset ja kolmannet erät. Selkäranka ei natissut kahdesta nopeasta takaiskusta huolimatta vaan joukkue jaksoi uskoa omaan tekemiseensä loppuun asti, ja tulos on ollut luettavissa taululta.

Pelicansin on keskityttävä ottelun alkuun huolellisesti.
© Jarno Hietanen


Yksilöistä puhuttaessa nostetaan esille muutama nimi. Pelicansissa luottopuolustajan rooliin noussut Antti Ylönen oli viime viikonloppunakin vahvassa vireessä. Sulavasti luisteleva Ylönen blokkasi kuteja, oli koko ajan tietoinen vastustajan seuraavista liikkeistä sekä jaksoi myös tukea hyökkäyksiä. Hyökkääjistä nostaisin esille kaksi nimeä. Tommi Paakkolanvaara pelasi viikonloppuna yhdet kauden parhaimmista peleistään. Pelicans-kapteeni palasi perjantaina omalle paikalleen nelosen keskelle ja tulos oli välittömästi parempi. Perjantaina nelosvitja jaksoi painaa väsymättömästi Ilves päädyssä ja lauantaina Paakkolanvaara ratkaisi voiton kotijoukkueelle kahdella maalillaan. Heikohkon alkukauden pelanneen ”Paakkiksen” otteet ovat olleet nousujohteisia ja uskon esitysten myös jatkuvan hyvinä.

Taituri Vili Sopanen pelasi niin ikään viikonloppuna kauden parhaat pelinsä. Koko Jarkko Immosen johtamasta kentästä on muodostumassa Pelicans-hyökkäyksen kivijalka. Sopanen pelasi vahvalla itseluottamuksella ja nyt myös veivit tuottivat tulosta. Lauantain pelistä on myös pakko nostaa esille maalivahti Jere Myllyniemen nimi, joka oli todella isossa osassa ottamalla huikean gamesaverin Ilveksen 2-0 johtotilanteessa. Voisin väittää, että ilman tätä torjuntaa Pelicans oli lauantaina hävinnyt elintärkeät pisteet.  

Kai Suikkasen suojatit pelasivat lauantaina kaksi ehjää erää. Varsinainen peliaika kestää tunnetusti 60 minuuttia, joten tavoitteissa onkin nyt ehjä kuuskymppinen. Ilves ei nimittäin varmasti tuhrisi kolmatta kertaa peräkkäin kahden maalin johtoasemaa.

Kissapaidoissa uutta verta

Ilves hankki viime viikolla riveihinsä Alexander Ruuttun.  Ruuttu debytoinee tiistai-illan pelissä, sillä Mestiksessä Kiekko-Vantaan riveissä tullut kahden ottelun pelikielto esti nuoren hyökkääjän pelaamisen viime viikolla. Ilvekselle tarjoiltiin viikonloppuna karvasta kalkkia. Nuoria, kokemattomia pelaajia vilisevä menetti kummassakin pelissä alun kahden maalin johtoaseman. Tamperelaiset yllätettiin toisessa erässä housut kintuissa, kun Pelicans tulikin päälle hirveällä höyryllä. Maalivahti Ville Kolppanen teki veräjällänsä sen minkä pystyi eikä mahtanut maaleille mitään, lukuun ottamatta perjantai-illan synkkää hetkeä. Ilves varmasti odottaa kokeneimmilta pelaajiltaan isompaa panosta Lahden tiistai-illassa.

Erittäin mielenkiintoista nähdä, mikä on liigaurallaan yhden maalin tehneen Ruuttun panos tupsukorville. Ruuttu ei Ilvestä jumbosijalta pois nosta, se on selvä asia. Vastuu Jokereissa jäi Ruuttun kohdalla vähäiseksi ja hän siirtyi Tampereelle isomman roolin perässä. Repaleisessa Ilveksen hyökkäyksessä vastuuta on varmasti luvassa. Loppu on kiinni Ruuttusta itsestään.

Pelicans lähtee jahtaamaan pakkovoittoa suurehkona ennakkosuosikkina. Yksi iso ja polttava kysymys kuuluukin, jaksaako Ilves vielä taistella?

Pelicans – Ilves 22.1. klo 18.30.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti