Sivut

perjantai 25. tammikuuta 2013

Kokoonpanot Blues – Pelicans

Kotijoukkueen pelaajistoon on tullut tänään jälleen muutoksia. Mestis-avut tuntuvat kiinnostavan espoolaisia oikein toden teolla. Pelicans jatkaa odotetusti samalla kokoonpanolla kuin Ilves-peleissä.


Blues

Huhtala – Sallinen – Kuusela
Laatikainen – Jalvanti

Rinkinen – Lee – Nyholm
Westin – Laurila

Ståhlhammar - Rosa – Ikonen
Kuukka – Tikkinen

Pitkänen – Virkkunen – Pöysti

Riksman (Volden).

Pari peliä Bluesissa pelannut Mikko Alikoski palaa KooKoon paitaan. Mestis-hankinnat kuitenkin jatkuivat ja espoolaiset nappasivat riveihinsä tutun Tomi Ståhlhammarin. Jokipojista lainalla olleen Ilmari Pitkäsen kanssa Blues sorvasi loppukauden sopimuksen. Pitkänen vakuutti valmennuksen kypsillä ja energisillä otteillaan.

Illan kotijoukkueen ykköskenttä on ollut loistavassa vireessä. Maaleja on syntynyt tasaisesti ja etenkin vastikään jatkosopimuksen tehneen Tomi Sallisen otteet ovat miellyttäneet. Monipuolinen Sallinen on valmennuksen ihannepelaaja. Hänet voi heittää laatikkoon milloin tahansa etkä tule koskaan pettymään. Sallinen on ottanut tällä kaudella isoja kehitysaskelia kiekollisessa pelissä ja se on alkanut poikia kovempia hyökkäyspään tehoja.  

Mikäli historia toistaa itseään, rankaisee Teemu Rinkinen tänään entistä seuraansa. Maalissa aloittaa Juuso Riksman, jolla on viime pelistä allaan nollapeli. Taisteluhenkeä joukkueesta ei puutu eikä se myy nahkaansa helpolla.

Pelicans

Pärssinen – Redenbach – Jormakka
Ylönen – Seikola

Tavi – Immonen – Sopanen
Jaatinen – Latvala

Niinimäki – Saarenheimo – Männikkö
Korpikari – Richmond

Pöyhönen – Paakkolanvaara – Pikkarainen

Myllyniemi (Juvonen).

Pelicans on viimein löytänyt toimivat ketjukoostumukset. Nyt jokaisesta kentästä löytyy ratkaisuvoimaa, mutta myös puolustusvalmiutta. Ykkönen on ollut mainiossa vireessä. Tyler Redenbach on sopeutunut Lahteen loistavasti ja päässyt heti sisään Kai Suikkasen pelisapluunaan. Nyt vastassa on kuitenkin kovemman luokan joukkue kuin Ilves, joten hänen otteita seurataan tänään erityisen huolella. Redenbach on yllättänyt allekirjoittaneen etenkin vankalla puolustusmotivaatiollaan. Miestä on haukuttu löysäksi, mutta pussinokissa hän on ollut kaikkea muuta. Aivoitukset Pekka Jormakan kanssa ovat menneet hyvin yksiin ja he muodostavat tällä hetkellä vaarallisen tutkaparin. Ei myös sovi unohtaa ketjun kolmatta lenkkiä Timo Pärssistä, joka tekee koko ajan erittäin kokonaisvaltaista työtä. (Pärssisestä tulossa kattavampi juttu sunnuntaina.)

Jarkko Immosen johtama kakkonen oli tiistaina Pelicansin heikoin kokonaisuus, mutta ei anneta sen hämätä. He parantavat varmasti viime pelistä ja ovat pelikaani-hyökkäyksen kantava voima. Jesse Niinimäki pelaa illalla kolmannen pelinsä Pelicansissa. Viime pelissä mies nakutti tehot 2+1, mutta kokonaisuus oli jotain muuta. Niinimäen on parannettava esityksiään vielä rutkasti, jotta hän olisi Pelicansille todellinen vahvistus. Kurinalaista Bluesia vastaan ei parane löysäillä, muuten käy ohraisesti.

Ilkka Pikkarainen on ollut jälleen kokoonpanossa viimeiset kaksi peliä. Vilttikomennus näytti herätelleen Pikkaraista, joka on nyt kuin uudelleen syntynyt. Turhat höntyilyt on jätetty pois. Tarvittaessa Pikkarainen osaa nimittäin olla fiksu pelaaja. Koko nelosen yhteispeli on toiminut hienosti. He ovat kahden pelin maalinputkessa ja ovat myös muistaneet hoitaa heidän tärkeimmän tonttinsa eli oman pään.

Puolustuksessa Antti Ylönen on esittänyt kaikkein vakuuttavimpia otteita. ”Upi” on koko ajan kiekon edessä ja on käynnistänyt myös hyökkäyksiä mallikkaasti. Erittäin monipuolinen paketti, mille on aina tarvetta. Parjattu Danny Richmond on ollut viime pelissä ok, ellei hyvä. Ajoittaisia hasseja tulee edelleen, mutta kokonaisuus on ollut positiivinen.

Jere Myllyniemi jatkaa totuttuun tyyliin maalissa. Jos johonkin, niin Myllyniemeen Pelicans voi luottaa.

Kaikki alkaa olla valmista. Lähtökohdat ovat todella tasaiset ja päivän kunto ratkaisee. Parempi voittakoon.

Blues – Pelicans klo 18.30.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti