Sivut

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Pelicans testaa Tapparan kevätvireenPuntit ovat tasan tämän kauden kahden aiemman kohtaamisen saralla. Pelicans niisti Tapparan syyskuun lopulla Isku Areenalla 6-3. Hakametsässä Tappara pisti paremmaksi ja pöllytti lahtelaisia peräti maalein 6-1, joten sehän olisi kalavelkojen maksun paikka. Tiistain kierroksella Tappara kaatoi kotonaan SaiPan, kun taas Pelicans kärsi toisen peräkkäisen tappion häviten HIFK:lle kotijäällään. Tappara on ollut vuosien varrella Pelicansille mieluisa vastus Lahdessa. Tampereella asia on taas päinvastoin. Pussinokilla alkaa olla pikkuhiljaa pakkovoiton paikka, jotta pudotuspeliviiva ei karkaisi saavuttamattomiin. Kymmenen sakki on taas ottanut hieman lisää kaulaa parin viime tappion myötä. Eroa kymmenentenä majailevaan Lukkoon on jo 13 pistettä. Pelicansilla on loppukaudesta todella raskas suo tarvottavana.

Valmistautuminen näyttelee suurta roolia

Pelicans kärsi kirvelevän ja hermoja raastavan tappion HIFK:lle tiistaina. Miten joukkue on toipunut lopun tuomarisekoilusta ja tasoituksen hylkäämisestä? Näitä ei pitäisi enää todellakaan murehtia vaan keskittyä seuraavaan peliin ja tehdä kaikki pienet asia huolella vaihto kerrallaan. Valmennus toitottaa pelaajilleen jälleen työnteon tärkeyttä ja pelikuria. Positiivista tiistain HIFK-pelissä oli suhteellisen. Pelicansi istui jäähyllä vain neljän kakkosen verran. Pelicansin on pysyttävä huomennakin poissa boksista, sillä Tapparalta löytyy ratkaisuvoimaa laajalta rintamalta. Kliseeltä kun se kuulostaakin, mutta niin se vain on. Erikoistilanteet näyttelevät isoa osaa, joten Pelicansin ylivoiman tulee olla huomenna torstaina kuin täysin uudelleen syntynyttä. Pussinokkien tulisi jättää ylivoimalla turhat kikkailut pois, lyödä kiekkoa päätyy, voittaa päätykiekot ja toimittaa lättyä viivasta maalille. Se on yksinkertaisen tehokas tapa pelata ylivoimaa melko kädettömällä porukalla.

Pelicansilla viimeisestä neljästä pelistä vain yksi voitto.
© Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/


Vieraille pari pahaa menetystä

Tappara menetti alkuviikosta Jannik Hansenin ja Kurtis Fosterin takaisin NHL:ään. Fosterilla ei ilmeisesti vielä NHL-sopimusta ole, mutta neuvotteluja käydään varmasti. Kumpainenkin heistä olivat Tapparalle tärkeitä miehiä. Tapparaa on vaivannut pitkin kautta epätasaisuus ja otteet ovat olleet todella vuoristoratamaisia. Sarjataulukon kuudennelta sijalta löytyvä Tappara on kuitenkin saanut käännettyä kurssiaan viime aikoina ja ovat tällä hetkellä kiinni suorassa pudotuspelipaikassa. Täksi kaudeksi Tapparaan palannut Ville Nieminen on ollut porkkanapöksyille korvaamaton pelaaja. Nieminen on pystynyt monipuoliseen ja tasaiseen suorittamiseen ilta toisensa jälkeen. Tamperelaisjoukkue sai tiistain peliin takaisin nuorten maajoukkueen mukana olleen Alexander Barkovin, mikä varmasti miellytti päävalmentaja Jukka Rautakorpea. Maalilla viime aikoina vastuuta on kantanut Juha Metsola, joka näyttää syrjäyttäneen Pekka Tuokkolan. Metsola torjui tiistaina nollapelin ja kirjautti vielä yhden syöttöpisteenkin.Tapparan on pelattava torstaina erittäin kurinalaisesti, mikäli pisteille mielivät. Pelicansin peli on tiivistynyt parista viime tappiosta huolimatta, joten helppoja pinnoja ei ole luvassa.

Pelin taso tuskin kovin korkeaksi nousee, mutta maaleja saatetaan kyllä nähdä melko paljonkin. Nämä pelit ovat yleensä olleet maalirikkaita, enkä usko, että nytkään vähämaalista peliä nähdään.

Huomenna jälleen, tuttuun tapaan, käyn läpi tarkemmin joukkueiden ketjusommitelmat.

Pelicans – Tappara 10.1. klo 18.30.
Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti