Sivut

perjantai 25. tammikuuta 2013

Otteluraportti Blues – Pelicans

Blues ja Pelicans kohtasivat tänään neljättä kertaa tällä kaudella. Vierasjoukkue Pelicans oli parempi maalein 5-1 ja vei kauden keskinäiset kohtaamiset nimiinsä voitoin 3-1. Kaksi ensimmäistä erää olivat todella kovatempoista kiekkoa, kolmas erä oli vain pelailua. Voitolla Pelicans nousi Ässien ohi sijalle 11 ja matkaa kymmenenteen sijaan on nyt viisi pistettä. Lahtelaiset onnistuivat tänään laajalla rintamalla.

Lahtelaisten merkeissä

Pelin ensimmäiset minuutit olivat todella varovaista peliä. Kummallakin joukkueella oli heti kiekonmenetyksen jälkeen kaikki viisi kenttäpelaajaa pelin alla eikä vastahyökkäyksiin ollut tilaa. Blues oli erän avauspuoliskolla hienoisesti niskan päällä eikä Pelicans ihan yltänyt viime pelien tasolleen. Jere Myllyniemi oli kovassa tulituksessa, mutta Pelicans-vahti kesti kotijoukkueen lähentelyt hyvin. Espoolaisten ykkönen oli, vähemmän yllättäen, kotijoukkueen paras kokonaisuus luoden tukun maalipaikkoja. Vieraiden hyökkäykset pyörivät kulmissa. Keskusta oli siis Bluesin toimesta tukossa ja joukkue puolusti sota-aluetta pyyteettömästi.

Vieraat menivät kuin varkain ottelussa johtoon. Jarkko Immonen syötti kiekon pikakiituri Pekka Jormakalle, joka porhalsi heittämällä keskeltä ohi Blues-pakkien. Lopulta Pelicansin kultakypärä viimeisteli hienosti läpiajosta Pelicansin johtoon. Tästä ei ehtinyt kulua minuuttiakaan, kun Pelicans iski jälleen. Redenbach hävisi hyökkäyspään aloituksen, mutta Timo Pärssinen riisti kiekon Arto Laatikaiselta ja lakaisi limpun pussiin. Pelicansin vahva ote ei kirvonnut maalin jälkeen vaan joukkue jatkoi kovatempoista menoaan. Lahtelaiset käänsivät peliään nopeasti, pitäen espoolaiset koko ajan varpaillaan. Vieraat veivät pelillisesti tasaisen erän nimiinsä lukemin 2-0. Toisessa alkoi tapahtua ja kunnolla.

Todelliset karkelot

Vieraat jatkoivat siitä, mihin avauserän lopussa jäivät. Pussinokat paineistivat kotijoukkueen pakkeja todella aggressiivisesti ja tekivät viimeisellä hyökkäys kolmannneksella loistavia riistoja. Yhden erinomaisen kiekonriiston esitti Jormakka. Jormakka karkasi jälleen nokikkain Juuso Riksmanin kanssa ja Bluesin pakin rikkoessa tuloksena oli rankkari. Jormakka epäonnistui yrityksessään. Hänellä oli alla todella pitkä vaihto ja tehoja otti pois myös maalirautoihin törmääminen rankkariin johtaneessa tilanteessa. Mies pyörähtikin hetkeksi pukukopissa paikkailemassa itseään, mutta palasi Pelicans-kannattajien onneksi takaisin askiin.

Tovin kuluttua Pelicans iski jälleen. Nyt Marko Pöyhönen oli jätetty täysin vartioitta maalille ja mies sai rauhassa siirtää kiekon verkkoon. Maaliin syöttöpisteen sai erinomaisen ottelun pelannut Danny Richmond. Danny porhaltaa nyt kuuden pelin pisteputkessa. Pelicans ei jäänyt lepäämään laakereilleen vaan jatkoi kovaa myllytystä. 4-0 maalin iski viivalta Markus Seikola. Tämä oli viimeinen niitti Blues-vahti Riksmanille. Vastuun maalissa otti Lars Volden.

Neljännen maalin jälkeen vieraat antoivat hieman otetta espoolaisille ja päästivät heidät kaventamaan. Tommi Huhtala rikkoi kotijoukkueen kuparisen ylivoimalla, ehkä vähän Myllyniemenkin avustuksella. Espoo sai maalista lisää energiaa ja hallitsivat peliä toisen erän loppupuoliskolla. Heillä oli lukuisia hyviä tontteja lisäkavennuksiin, mutta Myllyniemi keräsi itsensä hienosti yhden heikomman hetken jälkeen ja torjui kudit eleettä. Yhtäkkiä taululla olivat jo luvut 1-5. Richmond sai kiekon kuin lahjaksi ja paineli suoraan jäähyaitiosta läpiajoon. Kämmen-rysty ja kiekko varmasti Voldenin puikoista sisään.

Pelikaanit saivat jobinpostia toisessa erässä, kun Pekka Saarenheimo joutui jättämään pelin kesken. Maalivahtien torjunnat toisen erän jälkeen eivät kertoneet totuutta pelistä. Riksman ja Volden torjuivat vain 16 kertaa, kun Myllyniemelle kirjattiin torjuntoja kahden erän aikana peräti 27 kappaletta. Toiselle erätauolle mentiin vieraiden ratkaisevan tuntuisessa 5-1 johdossa.

Kolmas erä oli vain pelailua eikä lisämaaleja nähty. Espoo ei jaksanut enää yrittää ja Pelicans pelasi erittäin fiksusti pysyen koko ajan pelin sisällä. Joukkueet pelasivat ylivoimaa vuoron perään, ilman suurempia haluja maalin tekoon. Kummatkin pelaavat jo huomenna, ja kun peli oli ratkennut, eivät joukkueet tuhlanneet enää energiaa kamppailemiseen. Myllyniemelle kirjattiin peräti 42 koppia ja hän oli jälleen mies paikallaan. Espoon päivän kunto oli tällä kertaa heikko, tosin he aloittivat hyvin, mutta Pelicans otti parilla salamamaalilla espoolaisilta luulot pois.

Plussat ja miinukset lähtevät seuraaville pelaajille:

+++ Pekka Jormakka: 1+0, +2. Aiheutti nopeudellaan Bluesille jatkuvia vaikeuksia. Iski Pelicansille elintärkeän avausmaalin, joka käänsi pelin lahtelaisille. Tuhrittu rankkari ei Jormakan iltaa heikennä pätkääkään.

++ Danny Richmond: 1+1, +3. Richmond painelee hienossa kuuden pelin pisteputkessa. Hän on ollut viime peleissä kiistatta yksi Pelicansin pakiston parhaimmista. Virheet omissa ovat vähentyneet ja tehot hyökkäyspäässä puolestaan lisääntyneet. Richmond on tällä hetkellä monipuolisuudellaan todella tärkeä palanen hyvin pitävässä puolustuksessa.

+ Marko Pöyhönen: 1+1, +2. Olisi ehkä ansainnut enemmänkin plussia, mutta näin tällä kertaa. Esitti jälleen loistavaa työntekoa kentän molemmissa päissä. Upean illan kruunasi maali ja syöttöpiste Richmondin osumaan. Maali tiistain Ilves-pelissä näytti helpottavan Pöyhösen menoa, sillä paikkoja on ollut aiemminkin. Pöyhönen on melkein korvaamaton Pelicansille.

--- Jesse Niinimäki: 0+0, 0. Katosi täysin kuvasta. Ei esittänyt mitään, ei saanut kyllä vastuutakaan. Vain parannettavaa.

-- Antti Jaatinen: 0+0, +1. Teki hitaudellaan pelkkää harmia Pelicansin puolustuksessa. Ison jääalan omaavilla kentillä Jaatinen on suurissa vaikeuksissa. Paikkaa hitauttaan kovalla taistelulla, mutta luistelupelissä se ei aina tahdo riittää.

- Miikka Männikkö: 0+0, 0. Vajosi massaan parin hienon pelin jälkeen. Ei ollut tänään missään nimessä huono. Miinuksia oli tänään melko vaikea jakaa, tällä kertaa se meni Männikölle.

Pelicans otti jo viidennen voittonsa peräkkäin. Lahtelaiset ovat tällä hetkellä joukkue isolla J:llä. Liigan kuumin joukkue kohtaa huomenna kotonaan Jokerit. Ennakko pelistä ulos huomenna päivällä.