Sivut

lauantai 26. tammikuuta 2013

Otteluraportti Pelicans – Jokerit

Pelicans ja Jokerit kohtasivat Lahden lauantai-illassa kauden neljännessä keskinäisessä kohtaamisessa. Jokerit ottivat kotijoukkueesta niskalenkin ja voittivat pelin luvuin 3-1. En olisi ennen peliä uskonut, että joudun sanomaan tämän: peli oli heikkotasoista eikä tempo noussut viihdyttävälle tasolle. Avauserä oli kummaltakin todella passiivinen, toisessa vauhti hieman nousi, mutta taas kolmannessa hiihdeltiin kuin tiistaisena iltana. Jokerit riisuivat Pelicansin täysin aseista, mutta kotijoukkueen huono päivä toi tähän myös oman osansa. Pahimmat kilpailijat voittivat ja pudotuspeliviiva karkasi Pelicansilta taas hieman kauemmaksi.

Ensimmäinen erä rauhallisissa merkeissä

Joukkueet lähtivät peliin ylilyöntejä ja virheitä varoen. Alku oli odotettua päinvastainen ja kummankin joukkueen tahtotila näytti olevan erittäin matala. Yleisö innostui ensimmäistä kertaa Janne Ritamäen kiistanalaisen jäähyn johdosta. Ritamäki tuli melko kovalla vauhdilla ja ajeli Antti-Jussi Niemen vasten laitaa. Taklaus näytti puhtaalta ja Pelicans huokaisi seuraavan kahden minuutin jälkeen helpotuksesta, kun vieraat eivät ylivoimapelissään onnistuneet.

Jäähyn jälkeen Pelicans sai pari loistotonttia vieraiden kiekonmenetysten jälkeen, mutta hyvässä vireessä ollut Jokeri-vahti Eero Kilpeläinen torjui vedot eleettömän varmasti. Pelicans ei pystynyt hyödyntämään helsinkiläisten virheitä ja sanontahan kuuluu, jos et itse tee niin vastustaja tekee. Niin kävi nytkin. Jani Rita avasi maalihanat Jarkko Immosen karkean kiekonmenetyksen jälkeen. Kiekko olisi ehkä ollut Jere Myllyniemen otettavissa, kun veto tuli ilman maskia.

Jokerit ottivat Pelicansin hyökkäykseen lähdöt todella ylhäältä kiinni ja tyrehdyttivät lahtelaisten lähdöt heti ensimetreillä. Kotijoukkue ei saanut jalkojaan liikkeelle, mikä saattoi hieman johtua eilisestä Blues-pelistä. Avauserä oli kokonaisuudessaan erittäin vaisu eikä yleisö saanut vastinetta rahoilleen. Kotijoukkueen ryhtiliikettä odoteltiin toisessa erässä.

Pomppumaaleja

Toinen erä alkoi lahtelaisittain murheellisella tavalla. Pelicans-pakki Antti Jaatisen pahan virheen jälkeen Jokerit riistivät kiekon ja lopulta ottelussa kiltisti ollut Jarkko Ruutu suti kiekon verkkoon. Maali oli todellinen pomppumaali eikä Myllyniemi ollut tilanteessa tietoinen kiekon olinpaikasta.

Vieraat ottivat 2-0 maalinsa jälkeen pelistä vauhdin pois. Vieraat viljelivät viivelähtöjä ja pyrkivät pelaamaan todella pitkiä kulmapelejä. Narrit riisuivat Pelicansin täysin aseistaan. Joukkue tilkitsi keskialueen todella tiiviisti ja olivat Pelicansin heittämissä päätykiekoissa ensimmäisenä paikalla. Suoraan sanottuna kotijoukkue päästi Jokerit melkoisen helpolla.

Pelicansin kavennus näki päivän valon ylivoimalla. Ruudun jäähy kostautui, kun Janne Tavi ohjasi Oskari Korpikarin viivakudin sisään. Maalin jälkeen vieraat lisäsivät tempoa, yrittäen ottaa lahtelaisten pelihuumorin pois. Pussinokat olivat omissa ajoittain hirveässä suossa, kun Jokeri vyöry pyöri Pelicansin päädyssä. Vieraat pääsivät koko ajan vaihtamaan pelaajiaan kesken hyökkäyksen, kun kotijoukkueen puolustajat joutuivat kamppailemaan omissa hapot jaloissa.

Pitkän kulmapelin jälkeen Jokerit menivät väistämättä 3-1 johtoon. Steve Moses päätti kahdeksan pelin kuivan kautensa ja iski räkämaalilla Jokerit kahden maalin johtoon. Myllyniemi oli jälleen maalillaan hölmistynyt eikä kiekko ollut maalin syntyessä hänen näköpiirissään. Pelicansin peli-ilme oli kaukana eilisestä. Kai Suikkasen suojatit tyytyivät vaan kiekon roiskimiseen, ilman mitään määrätietoisuutta.

Kotijoukkueen kiriä ei nähty

Kolmaskaan erä ei tuonut peliin minkäänlaista muutosta. Jokerit vei ja Pelicans vikisi. Vieraat ottivat Pelicansin omat aseet käyttöönsä ja pelasivat kolmannessakin erässä erittäin fiksusti. Kotijoukkue pidettiin pois keskustasta ja erinomaisessa vireessä ollut Kilpeläinen nappasi harvat kudit hanskaansa.
Lahtelaiset eivät saaneet kiriä aikaiseksi, vaikka Tyler Redenbachilla olikin lopussa loistava paikka kaventaa. Veto kimposi kuitenkin hieman oli maalin ja voitto meni Helsinkiin. Loppuluvut olivat siis 1-3.

Antti Ylösen poissaolo näkyi puolustuksessa. Pakistosta oli tänään Ylösen mentävä aukko, joka näkyi epävarmana puolustuspään pelaamisena. Pekka Saarenheimon pelaamattomuus ei juuri kenttäpelissä näkynyt, mutta hän on silti Suikkaselle tärkeä työkalu. Miinuksia oli tänään kohtuullisen helppo jakaa, plussia ei.

+++ Oskari Korpikari: 0+1, -1. Pelicans-puolustuksen sielu. Fyysisesti tänäänkin jämäkkä, hoiti tonttinsa moitteetta. Piste toisessa pelissä peräkkäin osoittaa myös ”Oskun” avuja hyökkäyspäässä. Homma ylivoimalla on kulkenut kohtalaisen hyvin ja peli on muutenkin uudella tasolla vaisun syksyn jälkeen.

++ Janne Tavi: 1+0: -1. Iski kauden 12 maalinsa ja sivuaa tällä yhden kauden maaliennätystään. Oli jälleen kulmapelissä elementissään ja haisteli hyvin paikkoja siinä sivussa. Pyyteetön puolustustyöskentely tähän päälle, tekee Tavista erittäin tärkeän pelaajan Pelicansille.

+ Tyler Redenbach: 0+0,0. Ykkössentteri ei pystynyt auttamaan joukkuettaan tänään pisteiden muodossa, mutta ilta menee muuten positiivisen puolelle. Valmennus todella luottaa Redenbachin kykyihin ja hän on saanut tasaisesti vastuuta myös alivoimalla.

--- Antti Jaatinen: 0+0, -1. Oli pääosassa Jokerien voittomaalissa. Menetti tänäänkin kiekkoja vaarallisissa paikoissa ja oli hitaudellaan suurissa vaikeuksissa.

-- Jere Myllyniemi: 22/25. Päästi kolme maalia, joissa olisi kaikissa voinut tehdä jotain toisin. Kommunikointi pakkien kanssa ei sujunut tänään entiseen tapaan. Jokereilla oli useitakin hyviä paikkoja Myllyniemen seikkailujen jälkeen. Pitkästä aikaa heikompi peli hänelle.

- Joonas Hurri: 0+0, -1. Nousi ykköspariin Markus Seikolan vierelle. Ei pystynyt vastaamaan fyysisyydellään Jokerit-hyökkääjien toimintaan. Oli Seikolan kanssa usein hätää kärsimässä omissa. Tämä oli Hurrille suht iso näyttöpaikka, joka jäi vähän käyttämättä.

Viikon kolmesta pelistä Pelicansin mukaan tarttui tyydyttävät kuusi pistettä. Pelit jatkuvat ensi viikolla vain yhden pelin voimin. Ässät matkustaa perjantaina Pelicansin vieraaksi. Pelicans saa siis alleen hyvän harjoitusviikon ennen seuraavaa peliä. Pyrin itsekin käymään katsomassa aamujäitä, joten raporttia treeneistä lienee luvassa.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti