Sivut

torstai 31. tammikuuta 2013

Otteluennakko Pelicans – Ässät

Lahtelaiset pääsevät viimein pelaamaan melkein viikon tauon jälkeen. Vastaan luistelee kuntopuntarin 11. Porin Ässät, joilla oli tiistaina kotipeli Bluesia vastaan. Joukkueiden kauteen on mahtunut ennen tätä kolme keskinäistä kohtaamista, joista voitot ovat Pelicansin hyväksi 2-1. Lokakuun alussa pussinokat ottivat leukaansa Porissa, mutta marras – ja joulukuun lopulla Pelicans pesi kasvonsa ja niisti porilaiset kahteen otteeseen. Kotijoukkueella on jälleen kylmästi pakkovoiton paikka. Ässät myi parhaimman pelaajansa pois ja Porin suunnalla on eletty pelillisesti vaikeita aikoja.

Kotijoukkueella alla ehjä harjoitusviikko

Pelikaanit ovat saaneet keskittyä tällä viikolla kuvioidensa hiomiseen. Maanantai oli vapaa, mutta tiistai, keskiviikko ja torstai on vedetty vahvasti treenien merkeissä. Torstain aamujäillä Pelicans keskittyi vastahyökkäyksiin sekä keskialueen ohjauspeliin. Vauhti oli kova eikä hikeä säästelty.

Pelicans harjoitteli tänään torstaina näillä viisikoilla:

Pärssinen – Redenbach – Jormakka
Ylönen – Seikola

Tavi – Immonen – Sopanen
Hurri – Latvala

Männikkö – Niinimäki – Kauppila
Korpikari – Pietilä

Pöyhönen – Paakkolanvaara – Pikkarainen

Myllyniemi & Juvonen.

Myös Antti Jaatinen, Joni Isomäki ja Janne Ritamäki olivat mukana. Pekka Saarenheimo ei ollut edelleenkään harjoittelukunnossa. Treenien loppupuolella Timo Pärssinen sai tärskyn polveensa, mutta selvinnee tilanteesta säikähdyksellä. On erittäin mielenkiintoista nähdä pelaako Jari Kauppila huomenna. Treeneissä kolmoskentän meno ei ainakaan suorastaan vakuuttanut, joten odotellaan vielä huomisen kokoonpanoja.

Pelicans lähtee pakkovoiton metsästykseen tappiopeli allaan. Lahtelaiset kaatuivat viime lauantaina kotonaan Jokereiden käsittelyssä. Kotijoukkueella on nyt ryhtiliikkeen paikka, sillä joukkue alisuoritti pahasti helsinkiläisiä vastaan. Peli oli todella tahmeaa eikä peli-ilosta ollut tietoakaan. Uskon Pelicansin tulevan perjantain peliin uusitulla ilmeellä.

Jyri Marttinen (vas.) kohtaa entisen seuransa.
© Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/


Ykköstähti Venäjän KHL:ään

Perjantain peli on Ässille kolmas ilman Stephen Dixonia. Porilaiset kauppasivat Dixonin Venäjälle ja saivat tästä ison siivun tuohta. Heille pelillisesti valtava menetys, mutta jos KHL:stä tarjous napsahtaa niin vaikea siitä on kieltäytyäkään, sen verran isot rahat ovat kuitenkin kyseessä.

Dixonin kauppaamisessa saattoi haista hieman myös luovuttamisen meininki Porin suunnalla. Ässät on pelannut todella alavireisesti, mutta Dixonin lähdön jälkeen patapaidat ovat voittaneet kaksi peliä perätysten. Tiistain kotipelissä Bluesia vastaan Ässät johtivat peliä jo 4-0, mutta päästivät lopulta espoolaiset maalin päähän.

Kaksi viimeisintä voittoa ovat olleet erittäin isoja Ässien loppukauden kannalta. Pudotuspelit näyttivät jo karanneen, mutta porilaiset ovat edelleen taistelussa mukana. Ässät on sijalla 11, kolmen pisteen edellä Pelicansiin nähden. Lahtelaisia pelin vähemmän pelanneiden Ässien tilanne on siis pelikaaneja parempi.

Patapaidat ovat liigan heikoin ylivoimajoukkue ja Pelicansin alivoima on puolestaan toiminut hyvin viime aikoina. Lahtelaistenkaan ylivoima ei ole vakuuttanut, enkä usko, että ratkaisuja nähdään erikoistilanteissa.

Perjantainen peli on molemmille yksi kauden tärkeimmistä. Pelistä ei kannata odottaa urheilun suurjuhlaa, sillä kummatkin tulevat peliin varovasti. Pelicans pistää keskialueen tukkoon ja Ässät pyrkii murtamaan sen tavalla tai toisella. Turhia riskejä kiekon kanssa ei oteta.

Valmistautuminen nousee jälleen isoon osaan ja ottelun alkuhetket ovat todella tärkeät. Kotijoukkueen tulisi näyttää vierailijoille heti kättelyssä missä kaappi seisoo. Muuten illasta voi tulla viime lauantain kaltainen kärsimysnäytelmä.

Pelicans – Ässät 1.2. klo 18.30.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti