Sivut

lauantai 26. tammikuuta 2013

Otteluennakko Pelicans – Jokerit

Liigassa tahkotaan tänään täysi seitsemän ottelun kierros. Pelicans saa vieraita Helsingistä. Voisiko sanoa, että vastus hieman kovenee Pelicansin viime kotipelistä. Sarjajumbo vaihtuu nyt sarjajohtajaan, Helsingin Jokereihin. Kotijoukkue lähtee otteluun loistavista lähtökohdista kaadettuaan eilen vieraissa Bluesin maalein 5-1. Jokereilla ei eilen peliä ollut, joten heillä on puolestaan lepoetu. En kylläkään usko, että sillä olisi tänään mitään merkitystä. Vieraat lähtevät luonnollisesti suosikkeina peliin, mutta Lahden lauantai-illassa kaikki on tunnetusti mahdollista.


Kuudennen metsästykseen

Kotijoukkue Pelicans jahtaa tänään kuudetta peräkkäistä voittoaan. He ovat viidellä suoralla voitolla kuntopuntarin ykkösiä ja ovat päässeet alkukauden harhailujen jälkeen kovaan lentoon. Lahtelaiset ovat saaneet puolustuksensa tilkittyä, mikä on ollut voittopelien suurin syy. Jere Myllyniemi poimii marjat ja esittää pari gamesaveria pelistä toiseen. Kommunikointi pakkien kanssa pelaa mainiosti eikä puolustusvirheitä ole juurikaan nähty.

Peukkua täytyy näyttää myös toimiston suuntaan. Pelicans on nyt löytänyt ykkössentterinsä. Tyler Redenbach on nimittäin ollut erinomainen. Hän rytmittää peliä hienosti ja on oivaltavilla syötöillään jatkuva uhka vastustajalle.

Pelicans sai eilen sentterihuolia, kun Pekka Saarenheimo tippui pelin tiimellyksessä pois. Tietoa pelaamisesta tänään ei vielä ole. Pelataan tärkeistä pisteistä, joten kotijoukkue lähtee pelin jälleen puolustuksen kautta. Karvauspelaaminen tulee olemaan maltillista, mutta paikan tullessa isketään. Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia ovat lahtelaisille erittäin tärkeät. Vieraiden päästessä vauhtiin junaa voi olla todella vaikea pysäyttää.

Pussinokat painelivat eilisellä voitolla Ässien ohi. Porilaisilla toki kaksi peliä vähemmän pelattuna, mutta se ei muuta sitä asiaa, että Pelicans on tällä hetkellä liigan kuumin joukkue. Palaset alkavat viimein loksahdella paikoilleen ja Kai Suikkanen on ottanut alkukaudella pahasti huojuneen laivan haltuunsa. Pudotuspelit näyttävät Lahdessa tällä hetkellä todennäköisemmältä kuin niiden ulkopuolelle jääminen.

Pelicansilla on ollut syytä riemuun.
© Petteri Äikäs


Jokeritkin tarvitsevat pisteitä

Illan vierasjoukkue johtaa tällä hetkellä liigaa seitsemän pisteen erolla toisena majailevaan Tapparaan. Helsinkiläisten pelit ovat olleet viime aikoina todella vähämaalisia ja viimeisestä kolmesta pelistä kaksi on mennyt rankkareille asti. Jokerit ovat jo hienoisella karkumatkalla, mutta vain marginaalisella sellaisella. Tasaisessa sarjassa pisteitä pitää napsia todella tasaiseen tahtiin, jotta nykyinen sijoitus pysyisi.

Tasaisuus on ollutkin Jokereiden vahvuus tällä kaudella. Viime aikoina otteet ovat kuitenkin hieman heilahdelleet, joten päävalmenataja Tomi Lämsällä riittääkin hommia saada porukka takaisin raiteilleen. Joukkue on joutunut kokemaan kauden aikana pahoja loukkaantumisia, mutta ovat kestäneet ne loistavasti. Nuoret ovat olleet hyvin esillä ja sekä Eero Kilpeläinen että Frans Tuohimaa ovat pystyneet maalilla voittosuorituksiin.

Jokerit on loistavasti roolitettu joukkue, jossa on kaikkea. Valtavasti kiekollista osaamista ennen kaikkea Ilari Filppulan ja Steve Moseksen muodossa, sekä puolustusvoittoista osaamista. Oikeastaan heillä on kaksi hyökkäävää ja kaksi puolustavampaa ketjua, jotka hekin pystyvät ratkaisuihin. Tänäänkin Pelicans on varmasti varpaillaan tutkaparin Filppula-Moses kanssa. Filppula on pistepörssin kärki ja Moses kymmenes. Maalivahti Tuohimaa pelasi viimeksi voitokkaan pelin Kuopiossa, joten saa nähdä jatkaako hän tolppien välissä.

Halli on tänään täynnä. Kentällä nähdään joukkueet, joiden pelit ovat olleet aina erittäin kuumia ja mielenkiintoisia. Lahdessa on vuosien varrella nähty lukuisia kertoja, kun Pelicans on yllättänyt Jokerit housut kintuissa ja ovat murskanneet aneemiset helsinkiläiset. Tänäänkin kaikki on mahdollista.

Illan peli tulee olemaan kovin, mitä Lahdessa on tällä kaudella nähty. Tästä ei kiekkoviihde enää parane.

Pelicans – Jokerit klo 17.00.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti