Sivut

perjantai 11. tammikuuta 2013

Oulussa jaossa tärkeät pisteet

Kärpät ja Pelicans kohtaavat tällä kaudella kolmatta kertaa. Kärpät on voittanut joukkueiden aiemmat kaksi kohtaamista, kerran kotona ja kerran vieraissa. Loka –ja marraskuussa Pelicansin pelissä ei ollut minkäänlaista tolkkua ja Kärpät saivat lahtelaisilta varsin helpot kuusi pistettä. Kärpät porskuttaa tällä hetkellä sarjakolmosena ja Pelicans löytyy taulukosta toiseksi viimeisenä. Vierasjoukkue pelaa melkein, voisiko sanoa, veitsi kurkulla, ja ainoa tavoite tästäkin pelistä on voitto. Veikkaan lauantaista tasaista iltaa, jossa pisteet eivät irtoa helpolla suuntaan jos toiseenkaan.


Kärpät suorittanut tasaisen hyvin

Hannu Aravirran luotsaama Kärppä-lauma on pystynyt pitämään tasonsa melko tasaisena illasta toiseen. Suuria heilahteluja ei ole nähty, mikä kertoo ehdottomasti hyvin organisoidusta joukkueesta. Kultakypärä Juha-Pekka Haataja on ollut ilmiliekeissä. KHL-huhujen kohteena oleva Haataja iski viime pelissä Ilvestä vastaan Kärppien kolmesta maalista kaksi, ja kasvatti näin tämän kauden maalisaldonsa jo 22:een. Illan yksi suurimmista kysymyksistä kuuluukin, saako Pelicans Haatajan kuriin? Kärpiltä löytyy ratkaisuvoimaa muualtakin, mutta Haatajan pimentäminen on Pelicansin osalta yksi huomisillan pääteemoista. Kärppien alkukauden suurin pettymys Tomas Plihal nostettiin viime peliin ykköskenttään, Ivan Humlin ja Haatajan keskelle. Plihal tuli Kärppiin isot odotukset niskassaan, mutta mies ei ole pystynyt vastamaan huutoon. 31 pelissä tehdyt tehot 6+3, puhuvat puolestaan. Kärppien maalissa pelasi viime pelissä Tomi Karhunen, torjuen nollapelin. Huomisen aloittavasta maalivahdista ei ole vielä tietoa. Näätäpaidat ovat ajoittain sortuneet pieneen lepsuiluun ennalta heikoimpiaan vastaan, etenkin kotijäällään. Huomenna lauantaina kotijoukkueen työhaalarit on oltava tiukasti päällä, jotta pelikaanit kaatuisivat.

Pelicansilla kokoonpanomuutoksia

Tyler Redenbach tekee ensiesiintymisensä Pelicans-nutussa lauantai-illan pelissä. Redenbachille tullaan heti antamaan rutkasti vastuuta ja ylivoima-aikaa. Lahtelaisittain toiveissa on etenkin ylivoimapelin paraneminen, johon Redenbach tuo juuri sitä kaivattua taitoa. Jarkko Immonen on huomenna varmuudella sivussa, mutta Tommi Paakkolanvaara saattaa pelata jo huomenna. Pelicans-kapteenin pelaaminen olisi ensiarvoisen tärkeää, sillä muuten pussinokat ovat todella pahassa paikassa. Jari Kauppilan nostaminen pelaavaan kokoonpanoon ei houkuttele varmasti ketään. Pelicans on ottanut pelillisesti hieman takapakkia viime viikosta. Tämän viikon kotipelit HIFK:ta ja Tapparaa vastaan olivat kummatkin erittäin vaisuja. Ottelun alkuihin pelikaanit tulivat hyvin, mutta syke lässähti viimeistään toisessa erässä. Huomenna Kärpille ei sovi antaa maalia ensimmäiseen kymppiin, muuten Pelicans on sillassa. Pelicansin on pelattava huomenna rohkeasti ja erittäin kurinalaisesti. Alivoima on toiminut viime peleissä hyvin, mutta Kärppien hyökkäysarsenaalin edessä melkein puolustus kuin puolustus on voimaton. Pelicansin on siis pysyttävä jäähyboksista erittäin kaukana. Jere Myllyniemi parantaa peliään jatkuvalla syötöllä ja on antanut viime aikoina jokaisessa pelissä joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. Jokaiselle maalivahdille sattuu joskus huono päivä. Myllyniemi on huomennakin joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja.

Povaan ottelusta tasaista, jossa päivän kunto ratkaisee. Pelicans matkusti Ouluun jo perjantaina, joten kaikki rasitus on pyritty minimoimaan.

Peli käynnistyy huomenna poikkeuksellisesti jo klo 16.00. Ottelu on Urho TV:n pääpelinä, joten allekirjoittanut on silloin ruudun äärellä. Raporttia on siis tulossa, ja seurannan alla on etenkin Redenbachin otteet. Kanukki ei ole pariin kuukauteen pelannut, joten tatsi on varmasti vielä hukassa. Odotan silti isolla mielenkiinnolla Redenbachin astumista kentälle Pelicans-paita päällään. Se on jotenkin vaan aina niin erityinen hetki, kun uusi pelaaja pukee Pelicans-nutun ylleen.

Kärpät – Pelicans 12.1. klo 16.00.

Aleksi Salonen

2 kommenttia:

  1. Kirjoittelet erittäin hyvin ja analyyttisesti. Tässähän sulla on uramahdollisuus jo valmiina!

    Itse en juurikaan hokia seuraile, mutta hyvin kirjoitettuja ja aktiivisia blogeja on aina kiva lueskella. Tsemppiä tähän projektiin!

    VastaaPoista
  2. Paljon kiitoksia palautteesta! Aiempaa kokemusta tästä kirjoittelusta ei ole oikeastaan yhtään ja myös omasta mielestä tämä on lähtenyt melko hyvin liikkeelle. Pidetään päivitystahti aktiivisena jatkossakin.

    VastaaPoista