Sivut

perjantai 18. tammikuuta 2013

Otteluraportti Ilves – Pelicans

Tammikuun tasauksen ensimmäinen osa on saatu päätökseen. Vierasjoukkue Pelicans oli lopulta parempi maalein 3-2, ja piti pudotuspelihaaveet vielä elossa. Kummallakin oli vahva taisteluilme päällä, mutta viihdearvoltaan ottelu ei klassikkojen joukkoon noussut. Pelicans oli ensimmäisen kympin pahasti jyrän alla, mutta pääsi ottelun edetessä paremmin peliin mukaan, ja oli lopulta itseoikeutettu voittaja. Tämä häviö oli erittäin todennäköisesti se viimeinen naula Ilveksen arkkuun. Tamperelaisilla on matkaa Pelicansiin jo 13 pistettä. Lahtelaiset parantelivat asemiaan hienosti ja nousivat jo TPS:n ohi.

Ilvekseltä vahva alku

Kotijoukkue tuli peliin odotetun vahvasti eikä vierasjoukkue meinannut päästä millään telineistään irti. Pelicans saikin otteluun pahimman mahdollisen alun. Ilves meni johtoon jo parin minuutin pelin jälkeen. Teemu Huhtala pääsi nostamaan kotijoukkueen johtoon lahtelaisten räikeän vaihtovirheen johdosta. Vierasjoukkueen alku oli sanalla sanoen todella aneeminen. Joukkue puolusti todella passiivisesti ja päästi kotijoukkueen ilmaiseksi parhaille maalintekosektoreille. Pelicans sai ylivoimalla sauman tasoitukseen, mutta vieraiden pakkopeli oli totutun heikkoa, parista hyvästä vedosta huolimatta. Miikka Männikkö oli ottelussa hyvällä pelipäällä ja oli mainiolla liikkeellään avauserän paras pelikaani. Noin 12 minuutin pelin jälkeen Ilves siirtyi Huhtalan toisella maalilla jo kaksi nolla johtoon. Pussinokat puolustivat jälleen laiskasti ja Huhtala pääsi lyömään Jere Myllyniemen sylkemän kiekon verkon perukoille. Vieraiden kakkospakkipari Jaatinen-Hurri olivat jatkuvasti vaikeuksissa liukkaiden Ilves-hyökkääjien kanssa. Kotijoukkueen ase olivat pitkät kulmapelit Pelicansin puolustusalueella, jonka jälkeen tamperelaiset purjehtivat väsyneiden pelikaanien ohi maalintekopaikoille. Pelicans ei ole koskaan menestynyt Tampereella ja katastrofi näytti nytkin enemmän kuin todennäköiseltä. Vieraat tekivät kuitenkin ensimmäisessä erässä pelin kannalta ratkaisevan maalin. Tyler Redenbach tarjoili kiekon kuin tarjottimella Pekka Jormakalle, joka sivalsi varmasti vieraiden kavennuksen. Erätauolla siirryttiin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Pelicansilla oli tänään aihetta juhlaan.
© Jarno Hietanen

Vieraat ottivat ohjat käsiinsä

Toinen erä käynnistyi lahtelaisittain parhaimmalla mahdollisella tavalla. Pelicans tasoitti ottelun heti toisen erän kärkeen Janne Tavin kauden yhdennellätoista maalilla. Vili Sopanen nousi maalin takaa tarjoillen Taville maukkaan passin, josta mainiossa vireessä oleva Tavi ei epäonnistunut. Vieraat saivat maalista valtavasti lisää energiaa. Kaikki kaksinkamppailut menivät järjestään vieraiden nimiin ja joukkue meni vahvasti vastustajan iholle, ottaen kotijoukkueelta pelihalut pois. Lahtelaiset menivät johtoon Jormakan illan toisella kihauksella. Ykköskenttä pelasi jälleen vahvan vaihdon Ilveksen päässä, jonka päätteeksi Jormakka sivalsi kiekon helpohkosti ohi Ville Kolppasen. Epävarma Kolppanen ohitettiin kolme kertaa pikatahtia ja Ilveksen selkäranka oli koetuksella. Pelicans piti keskialueen erittäin tiiviinä ja Ilves pakotettiin heittämään päätykiekkoja, joissa vieraat olivat pääsääntöisesti ensimmäisinä kiinni.

Kolmas erä oli maaliton. Pelicans ei jättänyt työhaalareitaan koppiin. Yhtenäinen tekeminen jatkui läpi ottelun eikä kotijoukkueelle annettu suurempia mahdollisuuksia tasoitukseen. Ilveksen kiri tyssäsi lopullisesti Jarkko Näppilän ottamaan 2+2 jäähyyn. Pelicans ei lopussa kaunistellut lukemia vaan piti kiekkoa rauhallisesti itsellään, turhia riskejä ottamatta.

Jarkko Immosen johtama kakkoskenttä oli tänään Pelicansin paras koostumus. Immonen palasi kaukaloon muutaman pelin tauon jälkeen ja jatkoi siitä, mihin ennen loukkaantumistaan jäi. Kakkonen loi paikkoja ajoittain kuin liukuhihnalta ja puolustusvelvoitteet hoituivat myös kiitettävällä arvosanalla. Tavi maalasi jälleen ja Sopanen loi lukuisia hyviä tilanteita, ollen itsekin lähellä maalintekoa. Puolustajista maininnan ansaitsee Antti Ylönen. Ylönen on suoriutunut erittäin hyvin koko kauden mittapuulla ja ollut peruspakkien aatelia. Maalissa Jere Myllyniemi kokosi itsensä alun hapuilun jälkeen ja tylsytti Ilves-hyökkäykset kerta toisensa jälkeen.

Redenbachilta positiivinen esitys

Lupailin Twitterissä ennen peliä raporttia Redenbachin esityksistä illan pelissä. Miehen illan esitys menee ehdottomasti positiivisen puolelle. Pistetili aukesi myös tänään, saldona 0+2. Redenbach jakeli ylivoimalla juonikkaita syöttöjä ja teki loistavan alustuksen Jormakan kavennusmaaliin. Pistin merkille myös hänen yllättävänkin korkean motivaation puolustuspeliä kohtaan. Redenbach jaksoi luistella hyvin omiin ja piti vartioitavat miehensä kurissa. Kulmaväännöissä hän oli melko kevyttä kamaa ja menetti joitain kiekkoja tällä tontilla. Yhteispeli Jormakan ja Timo Pärssisen kanssa meni hyvin yksiin. Tätä kenttää ei ole siis syytä rikkoa seuraavia pelejä silmällä pitäen. Redenbach on osoittanut olevansa vahvistus. Olen varma, että hän parantaa vielä, sillä kaikkea hyökkäyspäänosaamista ei olla häneltä vielä nähty. Ei suinkaan.

Pelicansin paidassa nähdään huomenna uusi kasvo. Jesse Niinimäki debytoi lahtelaisten joukkueessa ja hän ottaa paikkansa, mitä luultavimmin kolmoskentässä Pekka Saarenheimon ja Männikön vierellä.

Kummempaa ennakkoa huomisesta pelistä ei ole luvassa. Pelicans lähtee huomiseen selvänä ennakkosuosikkina. Jaksaako Ilves vielä taistella vai onko siellä suunnalla lyöty jo hanskat tiskiin?

Pelicans tarvitsee huomenna yleisön tukea. Ole paikalla kannustamassa Pelicans kohti pudotuspelejä.