Sivut

perjantai 4. tammikuuta 2013

Pelicans-soturit Bluesia vastaan


Pelicans on joutunut rukkaamaan kokoonpanoaan illan Blues-koitokseen. Pussinkokat saivat ottelun alla jobinpostia, kun ikinuori Jan Latvala loukkaantui, ja on jalan murtuman takia sivussa 2-3 viikkoa. Puolustuksessa Danny Richmond ja Antti Jaatinen palaavat kokoonpanoon. Hyökkäys pysyy viime pelistä ennallaan. Otetaan tähän väliin pieni katsaus jokaisen ketjun viimeaikaisiin esityksiin. 

1.       Pärssinen – Saarenheimo  - Männikkö

Pelicansin niin sanottu ykköskenttä on täyttänyt odotukset. Totta kai ykköskentältä pitäisi vaatia enemmän kuin vaan satunnaisia onnistumisia. Mutta eihän näiltä roolipelaajilta voi enempää odottaa. Gorenin paikkaajaksi hankittu Männikkö on tehnyt 13 pelissä kahdeksan pistettä, joista vain kaksi on maaleja. Saarenheimo on pystynyt tekemään pisteitä suhteellisen tasaiseen tahtiin ja pidän miehen panosta erittäin hyvänä. Pärssisen vastuu on kasvanut viime peleissä, joten ainakin valmennukselta löytyy luottoa kokeneeseen jyrään.  Nyky- SM-liigassa kolmoskentän mies Pärssinen, heittää maalin silloin, toisen tällöin.

Ylönen – Seikola

Ainut pari, joka pysyy ennallaan Ilves-pelistä. Ylönen on hoitanut oman hommansa hyvin koko kauden mittapuulla. Seikola taas on alisuorittanut pahasti, mutta parissa viime pelissä ote pelistä on ollut jo hieman parempi. Toivon Seikolalle pikaista maalia, jotta apina selässä pienenisi.

2.       Tavi – Immonen – Sopanen

Selkeästi Pelicansin pelillinen ykköskenttä tällä hetkellä. Ketjun toimivuus ei ole tullut yllätyksenä. Kaverukset pelasivat jo pari kautta sitten keskenään ja viime kaudellakin joitain pelejä. Liikeradat alkavat siis tulla tutuksi ja missä toinen aina suunnilleen on. Tästä kolmikosta löytyy hieman kaikkia ominaisuuksia. Immonen tekee peliä ja hoitaa sentterinä puolustuspään. Tavi tekee pyyteetöntä duunia, tekee tilaa vierustovereilleen ja viime aikoina verkkokin on heilunut. Maalintekovastuu on aika isosti Sopasen harteilla. Sopanen onkin onnistunut maalinteossa kahdessa viime pelissä, joten ketsuppipullo näyttäisi auenneen.

Hurri – Jaatinen

Jaatinen on saanut kätensä kuntoon ja palaa kokoonpanoon. Ennen loukkaantumista, Jaatinen oli pelistä toiseen Pelicans-puolustuksen parhaimmistoa. Hurri on palannut tasaisen hyvin ja valmennus on alkanut viimein antaa luottoa nuorelle puolustajalle. Hurri saa myös ylivoimavastuuta ja on napakan laukauksensa johdosta erittäin käyttökelpoinen viivamies.

3.       Pöyhönen – Paakkolanvaara – Pikkarainen

Paakkolanvaaran johtama kenttä on ollut kasassa jo jonkin aikaa, mutta se on jäänyt melkein tyystin tehoitta. Kyseinen kenttä on pelannut vastustajan parhaita vastaan, joten Suikkanen on peluuttanut tätä ns. jarrukenttänä. Minuutit ovat jääneet melkoisen vähiin eikä hyökkäyspäässä voi odottaa mitään suurta kuin ainoastaan Pikkaraiselta. Pikkarainen on Pelicansin onneksi jättänyt jäähyilyn vähemmälle ja keskittynyt pelaamaan, mutta tulos on ollut laiha. Tällä kentällä odotusarvona on vahvaa oman pään työskentelyä.

Korpikari – Richmond

Myös Richmond palaa kaukaloon aivotärähdyksen jälkeen. Mies ottaa lepsusti Ilves-pelissä pelanneen Pietilän paikan. Korpikari on kauden mittaan parantanut peliään koko ajan ja on tärkein lenkki Pelicansin pakistossa. Myös ylivoima-aikaa tulee, joten mikäs olisi sen maukkaampaa kuin iskeä tänään maali entistä seuraansa vastaan. Pari pelasi yhdessä jo aiemmin tällä kaudella, huonolla menestyksellä. Nyt odotan parempaa, vaikka Richmondin pelikunto onkin kysymysmerkki.

4.       Ritamäki – Esposito – Isomäki

Jokainen heistä on täyttänyt tonttinsa kelvollisesti. Esposito löysi paikkansa loukkaantumisensa jälkeen nelosen keskeltä. ”Espo” on jaellut muutamia oivaltavia syöttöjä, ei muuta. Tekee järjestään huonoja ratkaisuja niin kiekottomana kuin kiekollisenakin. Ritamäki ja Isomäki tekevät Espositon laidoilla parhaansa ja yrittävät pitää ketjun pelin edes jonkinlaisessa balanssissa. Jos pystyvät pelaamaan nolla-nollaa, se riittää.  

Myllyniemi (Kuusela).

Myllyniemi on ottanut vakuuttavilla otteillaan Kuuselasta selkeän niskalenkin. Keskiviikon Ilves-peli oli muun joukkueen tapaan Myllyniemeltäkin vaisuhko. Tänään on taas hyvä paikka näyttää epäilijöille. Uskon, että ainakaan maalivahtipeliin emme tule nyt kaatumaan.

Kaikki hallille tänään. Pelicansin ja Bluesin kohtaamiset ovat nimittäin aina tarjonneet katsojille viihdettä koko rahan edestä.

Pelicans – Blues klo 18.30.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti