Sivut

tiistai 22. tammikuuta 2013

Otteluraportti Pelicans – Ilves

Kolmas peräkkäinen Pelicansin ja Ilveksen välinen kohtaaminen päättyi jälleen lahtelaisten juhliin. Leppoisan tiistai-pelin päätteeksi taululla komeilivat Pelicansin 5-2 voittoluvut. Ottelu ei klassikkojen joukkoon noussut eikä fyysisellä taklauspelillä juhlittu. Kotijoukkue oli ottanut opikseen kahden viime ottelun alun pupeltamisista ja tuli avauserään uusitulla ilmeellä. Toinen erä meni suvereenisti pussinokkien nimiin ja kolmas erä olikin vain pelailua. Käydään hieman läpi ottelun kulkua.

Kotijoukkue tuli ryminällä

Ottelun alkuun oli keskitytty lahtelaisittain erityisellä huolellisuudella. Pelicans tuli heti ensimmäisessä vaihdossa Ilveksen päätyyn ja Timo Pärssinen sutaisi kiekon ylärimaan, avausmaali on enemmän kuin lähellä. Ei mennyt kauaa, kun Marko Pöyhönen otti liikkuvat taakseen ja laukoi Tommi Paakkolanvaaran syötöstä kotijoukkueen pikaiseen johtoon. Maali oli Pelicansille todella helpottava onnistuminen, sillä kahdessa aiemassa kohtaamisessa Ilves pääsi rokottamaan lahtelaisia heti kättelyssä.

Vierasjoukkueen jalka liikkui hyvin ensimmäisessä erässä. Tamperelaiset tulivat kovalla karvauksella Pelicansin päätyyn, aiheuttaen kotijoukkueen pakeille vaikeuksia. Ilves tulikin lopulta tasoihin Lassi Kokkalan ylivoimaosumalla. Pelicansin neliö oli passiivinen ja maalille oli jätetty yksi mies täysin vartioimatta, jonka johdosta Kokkala pääsi tasoituksen iskemään.

Pelicansin ykköskenttä oli koko pelissä loistavalla pelipäällä. Tyler Redenbachin ja Pekka Jormakan yhteispeli toimi mainosti. Pärssinen painoi hartiavoimin töitä heidän vierellä ja oli illan positiivisia onnistujia. Jesse Niinimäki sooloili Pelicansin 2-1 johtomaalin avauserässä. Niinimäki näytti, että laukoisi, mutta otti vielä kuitenkin rystylle ja sai lopulta siivota kiekon tyhjään rysään. Toista peliään Pelicansissa pelannut Niinimäki oli muuten todella löysä. Luistelumotivaatio ei ollut huipussaan eikä ratkaisut olleet teräviä. Hyvin toiminut Jarkko Immosen vitja oli avauserässä aivan ulalla, eivätkä päässeet lähellekään omaa tasoaan.

Toisessa erässä Pelicans iski kolmesti ja Ilves kerran. Voittomaali syntyi heti toisen erän alussa. Redenbach tarjoili maukkaasti kultakypärä Jormakalle, joka lakaisi kiekon pussiin. Kotijoukkue lisäsi höyryä entisestään ja halusivat tappaa pelin siihen paikkaan. Neljäs maali syntyi Miikka Männikön lavasta. Pekka Saarenheimo ja Männikkö pääsivät 2vs1 hyökkäykseen, jonka päätteeksi kiekko löytyi Ville Kolppasen selän takaa.

Samuli Kivimäki kavensi Ilvekselle Pelicans-puolustuksen lepsuilun jälkeen, mutta siihen vieraiden kiri jäikin. Kotijoukkue meni 5-2 johtoon Niinimäen toisella osumalla. Toinen erä oli lahtelaisten näytöstä eikä vieraille jätetty sanan sijaa. Kolmas erä oli lopulta vain pelailua eikä maalinälkää enää löytynyt.

Pieni uudistus otteluraportteihin. Jatkossa jaan plussat ja miinukset Pelicansin parhaimmille onnistujille ja epäonnistujille. Miinuksia oli tänään todella hankala jakaa.

+++ Miikka Männikkö: Männikön esitys menee Niinimäen edelle. Männikkö painoi töitä pyyteettömästi koko ottelun ajan ja oli vielä ratkaisevassa roolissa hyökkäyspäässä. Tehot 1+2 ovat loistava näyte.

++ Jesse Niinimäki: Pinnat 2+1, mutta en ole silti täysin tyytyväinen Niinimäen panokseen. Ajoittain todella velttoa surffailua, mitä en arvosta pätkääkään. Löperöä pelaamista nähtiin myös syöttöjen muodossa. Silti kolme tehopistettä on Niinimäen itsensä kannalta tärkeä asia. Hän elää onnistumisistaan ja mikäs sen maukkaampaa kuin rankasta entistä seuraansa. Pidetään jalat maassa ja seurataan Niinimäen otteita seuraavissa peleissä.

+ Tyler Redenbach: Mainio ilta. Tehot olisivat voineet olla rutkasti isommat kuin 0+1. Pelasi jälleen hyvin yhteen Jormakan kanssa. Hän jaksoi myös puolustaa kunniakkaasti ja sai myös vähän yllättäenkin hieman alivoima-aikaa. Redenbach on osoittautumassa vahvistukseksi.

--- Vili Sopanen: Tänään nähtiin se heikompi Vili. Tästä pelistä on vaikea antaa kellekään kolmea miinusta, mutta ne menivät tällä kertaa Sopasen suuntaan.

--Janne Tavi: Tehotilastossa lukema on pykälän miinuksella, vaikka se ei aina välttämättä paljoa kerrokaan. Silti, koko Immosen kenttä oli tänään Pelicansin heikoin lenkki.

- Jarkko Immonen: Ks. edellinen.

Pelikaanit olivat tänään täynnä onnistujia eikä plussien jakaminen ollut helppoa. Allekirjoittanutta miellyttää ehdottomasti se, että onnistumisia tulee laajalla rintamalla.

Pelicans voi lähteä seuraaviin koitoksiinsa levollisin mielin. Joukkue liitää neljän ottelun voittoputkessa ja on tällä hetkellä liigan kuntopuntarin toisena heti Tapparan jälkeen. Peli ei kolmessa Ilves-kohtaamisissa täysin valmista ollut, mutta pisteet ovat tässä kohtaa kaikki kaikessa. Pussinokat nousivat pudotuspeliviivasta jo kuuden pisteen päähän, tosin HIFK:lla yksi peli vähemmän pelattuna.

Pelit jatkuvat perjantaina Espoon vierailulla. Palataan asiaan viimeistään torstaina otteluennakon merkeissä.